ИН4С

ИН4С портал

Џок Лендејл: „Играти за Партизан је лудо, овдје живе за кошарку“

1 min read
Аустралијанац је причао о навијачима, привикавању на европски стил кошарке, колико му Андреа Тринкијери помаже и о томе како жели да једног дана заигра у НБА.
Lendejl i Cirbes

Џок Лендејл у дуелу са Маиком Цирбесом; фото: espreso.rs

Џок Лендејл, центар Партизана, дао је занимљив интервју аустралијском порталу „Pick and roll“.

Између осталог, Џок је причао и о навијачима Партизана за које је рекао да „живе и умиру“ за кошарку, али се и присјетио сцене после дербија.

„Играти за Партизан је лудо. Једно од бољих искустава икада, али у исто вријеме може да буде узнемирујуће. Изгубите утакмицу и навијачи се не устежу да вам покажу средњи прст или да вам кажу да одј***те“, рекао је Лендејл и додао:

„Када смо изгубили од Црвене звезде била је нека туча на паркингу иза хале. Не измишљам ово, 95 одсто сам сигуран да је навијач умало извадио пиштољ на мене, да је био агресиван и викао. Срећа па је било око мене 150 полицајаца који су се бринули да све прође добро“.

И поред оваквих сцена, он је истакао да су навијачи Партизана сјајни, те да њихову љубав осјећа на сваком кораку, преноси Б92.

Центар Партизан има један циљ – НБА, и жели да преко Партизана дође до најјаче лиге на свијету. Причао је и о привикавању на стил кошарке, и одао признање тренеру Андреи Тринкијерију.

„Било ми је тешко првих неколико мјесеци, али са новим тренером и његовим стилом, ствари постају све лакше за мене. Учи ме доста и то можете да видите, не само у мојим бројевима, већ и код комплетног тима. Желим да останем овдје и да упијем што више ствари од њега“, каже Џок.

Лендејл истиче и да је тренутно фокусиран само на Партизан.

„За сада сам сконцетрисан на побједе са Партизаном и да обезбиједимо мјесто међу прва четири у АБА лиги, као и у Еврокупу“, рекао је Лендејл.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *