ИН4С

ИН4С портал

Бивши савјетник француске Владе: 80 одсто свештеника у Ватикану су хомосексуалци

1 min read
"Постојање тајне сексуалне културе у Ватикану отежава да потајни геј свештеници пријавље своје нападаче", наводи Мартел.
Vatikan

Фото Танјуг / АП / /Gregorio Borgia, Thinkstock

Око 80 одство свештенства у Ватикану су хомосексуалци, наводи се у новој књизи бившег савјетника Владе Француске, новинара Фредерика Мартела, преноси РТ.

Именујући феноменен „ватиканским хомофобним лицемјерјем“ Мартел у својој књизи „In the Closest of the Vatican” говори о наводним тајним везама, мушким проституткама, и зачуђујуђем лицемјерју од стране највећих анти-геј структура у Католичкој цркви.

„Што је свештеник хомофобичнији – то је извјесније да је геј“, истиче Мартел.

Како наводи, преференце су различите – док неки развијају романтичне везе са својим колегама свештеницима, други радије наручују мушке проститутке.

Књига је настала након четири године у којем је француски новинар интервјуисао преко 1500 људи, од којих око 200 свештеника, 41 кардинала и 52 бискупа, дипломатске званичнике, стражу и друге запослене у Ватикану.

Мартел, који је бивши савјетник француске Владе и хомосексулац, често је посјећивао Рим и остајао у Ватикану, наводи РТ.

Његова књига ће бити објављена 21. фебруара – истог дана када папа Фрањо има самит на тему сексуалног злостављања.

„Постојање тајне сексуалне културе у Ватикану отежава да потајни геј свештеници пријавље своје нападаче“, наводи Мартел.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *