ИН4С

ИН4С портал

Црна Гора у раљама међународног шверца наркотика

droga

Према том документу, око 15 одсто од укупне количине наркотика који се шверцује преко Црне Горе остаје на локалном тржишту ради конзумирања.

„Примијећена је повећана укљученост црногорских криминалаца у организоване криминалне структуре у иностранству“, каже се у извјештају.

У извјештају Стејт дипартмента, наводи се да су најраспрострањеније врсте наркотика који се шверцују преко Црне Горе – марихуана произведена у Албанији, хероин из Авганистана, који транзитира преко Косова и Албаније, као и кокаин из Латинске Америке.

Црну Гору је у извјештају, који преноси лист Дан, смјештена на листу земаља због којих је службени Вашингтон забринут када су у питању прање новца и финансијски криминал.

Осим Црне Горе на тој листи су и Сејшели, Ел Салвадор, Јемен, Сирија, Сенегал и остали.

У извјештају се каже и да су напори Црне Горе да рехабилитује жрвте злоупотребе наркотика нарушени због недостатка ресурса и капацитета, док је, са друге стране, Црна Гора ојачала своје капацитете за спречавање шверца дроге у прошлој години.

„Док је црногорска полиција учествовала у неколико мнеђународних операција са сусједним земљама, невладине организације критиковале су Владу због уоченог неуспјеха да спријечи активности главних трговаца дрогом. Полиција процјењује да је 15 локалних кланова укључено у међународно кријумчарење дроге“, додаје се у документу.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Црна Гора у раљама међународног шверца наркотика

  1. htjedoh ovo gore prokomentarisati,Stejt depatment koji je glavni organizator i proizvodjac doge u Avganistanu gdje svojim avionima to dovlaci na Kosovo i Metohiju a odatle se to rastura sirom Evrope ,i ni manje ni vise nego se pouzdano zna na tome poslu rade preko 100 000 Siptara kao jedini nacin privredjivanja upire prstom na Crnu Goru koja vjerovatno u odeljenju za borbu protiv narkotika ima najvise 100 policajaca specijalizovanih za tu borbu.
    Da pijedini nasi u tome ucestviju to je vise nego sigurno,ali da od Amerike za to trpimo kritiku je isto kao da SELL kaze trosite nase govrivo.

  2. У извјештају Стејт дипартмента, наводи се да су најраспрострањеније врсте наркотика који се шверцују преко Црне Горе – марихуана произведена у Албанији, хероин из Авганистана, који транзитира преко Косова и Албаније, као и кокаин из Латинске Америке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *