ИН4С

ИН4С портал

Српска премијера филма „Шавови“ 1. марта

1 min read
Вишеструко награђивани фим Мирослава Терзића "Шавови" биће премијерно приказан 1. марта у Комбанк дворани на 47. Међународном филмском фестивалу ФЕСТ
Šavovi

Филм о несталим бебама "Шавови", фото: FCS / PROMO

Вишеструко награђивани фим Мирослава Терзића „Шавови“ биће премијерно приказан 1. марта у Комбанк дворани на 47. Међународном филмском фестивалу ФЕСТ.

Филм је инспирисан истинитом причом београдске кројачице која скоро двије деценије тражи свог „мртвог сина“.

Несрећна мајка коју тумачи Снежана Богдановић бори се са управом болнице и љекарима, полицијом, судовима и општинским званичницима, како би добила идокумента о смрти која би доказала гдје је сахрањен њен новорођени син, преноси РТРС.

Стрпљиво спајајући „шавове своје приче“, она, послије скоро 20 година, вјерује да је свог сина нашла у једном насељу, петнаестак километара од Београда.

Остале улоге тумаче Јована Стојиљковић, Марко Баћовић, Павле Чемерикић.
Продуценти филма су Уликс Фехмиу и Милена Тробозић Гарфиелд, а сценарио потписује Елма Татарагић. Сниматељ је Дамјан Радовановић.

Филм „Шавови“ освојио је награду стручног жирија Еуропа Цинемас Лабел, као најбољи европски филм у програму Панорама, док му је у конкуренцији од 37 филмова из цијелог свијета публика овогодишњег Берлинала додијелила другу награду за најбољи играни филм.

Уочи српске премијере филма, редитељ Мирослав Терзић поручује да је након низа година, његова жеља да сними „Шавове“ кренула да се остварује када је упознао Дринку Радојичић, која га је разоружала скромношћу и храброшћу.
– Од самог почетка сам имао срећу да радим са сјајном глумачком екипом и сарадницима.

Још у току рада на сценарију са Елмом Татарагић желио сам да улогу Ане игра Снежана Богдановић. Снежана је испред камере постала друга особа, не стедећи се и не плашећи се да се потпуно поништи и препусти Ани и да у том процесу понекад готово повриједи себе. Потпуно предавање.

Она је друг, борац и велики глумац – поручио је Терзић.
Филм „Шавови“ од сада ће имати подршку мреже Еуропа Цинемас и бољи приступ биоскопској дистрибуцији захваљујући финансијском подстицају тој мрежи биоскопа да уврсте ову српско-словеначко-хрватско-бх. копродукцију на своје репертоаре.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *