ИН4С

ИН4С портал

Биковић у новом блокбастеру заузима приштински аеродром

1 min read
Свечана београдска премијера филма „Балканске међе“ заказана је за 19. март у центру „Сава“.
bikovic

Милош Биковић

На двадесету годишњицу бомбардовања Србије у биоскопе стиже филм „Балканска међа“. Рijеч је о акционој драми која је инспирисана стварним догађајем који е одиграо 12. јуна 1999. године, када је батаљон руских падобранаца заузео аеродром „Слатина“ у Приштини.

Акција од велике геополитичке важности, која је трајала 24 часа, мотивисала је руске сценаристе да кроз сплет личних драма главних јунака, пренесу причу о историјској прекретници коју је међународна јавност оцијенила као могући почетак новог великог рата.

Иако базично наслоњен на болну ратну тематику, овај филмски спектакл шаље снажну мирољубиву поруку и поуку о пријатељству два народа.

Захваљујући продуцентској кући Архангел студиос, на чијем се челу налазе Милош Биковић и Миодраг Радоњић, руски ауторски тим предвођен редитељем Андрејем Волгином, снимао је већину сцена на аутентичним локацијама у Србији, а главне улога тумаче неки од најпознатијих домаћих глумаца, преноси РТС.

Осим Биковића и Радоњића, у Балканској међи гледаћемо и Милену Радуловић, Александра Радојичића, Александра Срећковића Кубуру, Срђана Жику Тодоровића, али и Емира Кустурицу као специјалног госта. Са руске стране, главне улоге тумаче Гоша Куценко и Антон Пампушни.

Свечана београдска премијера филма „Балканске међе“ заказана је за 19. март у центру „Сава“, док ће у биоскопима широм Србије бити доступан послије 21. марта.

https://www.youtube.com/watch?v=0IEGJMtIx_c

Прочитајте још:

Досије Драган Брковић: Милов кум – краљ стечаја

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *