ИН4С

ИН4С портал

Оштре антируске санкције: Америка хоће да смијени власт у Русији

На сајту Конгреса Сједињених Америчких Држава објављен је обновљени нацрт закона који предвиђа увођење додатних санкција Русији - Закон о одбрани америчке безбедности од Кремља, ДАСКА
Rusija, general vojnika, objavite

Русија и САД; Илустрација: "kramola.info"

На сајту Конгреса Сједињених Америчких Држава објављен је обновљени нацрт закона који предвиђа увођење додатних санкција Русији – Закон о одбрани америчке безбедности од Кремља, ДАСКА.

Напомиње се да ће санкције бити наметнуте оним финансијским институцијама које су, према тврдњама званичног Вашингтона, подржавале „мешање руских власти у демократске процедуре или изборе у било којој земљи изван Руске Федерације“.

Зграда Конгреса САД

Осим тога, документ предвиђа мјере против инвестиција у руске пројекте природног течног гаса изван земље и за развој налазишта сирове нафте у Русији.

Под ембаргом би могле да се нађу и инвестиције у вриједности од милион долара или у вриједности од пет милиона долара за 12 мјесеци.

Шест месеци након што закон ступи на снагу такође ће бити санкционисани и „руски политичари, олигарси и друга лица која доприносе илегалним и корупционим радњама, директно или индиректно, у име предсједника Владимира Путина“, истиче се у документу.

Осим тога, Конгрес планира да добије извјештај о „личном стању и имовини Владимира Путина“.

Нацрт закона такође предвиђа санкције против 24 официра Федералне службе безбједности Русије (ФСБ) за које се сматра да су били „укључени у инцидент у Керчком мореузу“.

Подсјетимо, тада су украјински ратни бродови нелегално прешли руску границу и били ухапшени.

Аутори инцијативе су републикански сенатори Линдзи Грејам и Кори Гарднер и демократе Роберт Менендес, Бен Кардин и Џин Шахин.

 

Москва: Подивљала русофобија, хоће да руше власт у Русији

 

Кремљ је нове санкционе кораке Вашингтона назвао „подивљалом русофобијом“ која није заснована на експертским подацима.

Спровођењем политике санкција против Москве Запад жели да реализује сценарио смјене власти у Русији, изјавио је предсједник Комитета Савјета Федерације Русије за међународне односе Константин Косачов на пленарној сједници Парламента.

Кремљ

Руски сенатори усвојили су изјаву у вези са ситуацијом у Венецуели.

Санкције наметнуте Венецуели предвиђене су да народ те земље гурају ка незадовољству и рушењу легитимне власти“, рекао је Косачов.

Он је напоменуо да су Сједињене Америчке Државе у више наврата разрађивале сличан сценарио, мјешајући се у послове суверених држава.

На примјеру наше земље видимо да се користи такав сценарио. Санкције против Русије имају исти циљ“, нагласио је Косачов.

Према мишљењу стручњака Каракас је током шест година трајања санкција Запада изгубио 345 милијарди долара, подсјетио је руски парламентарац. Одлука коју су западне банке донеле о замрзавању актива Венецуеле нанијела је штету тамошњој економији од 30 милијарди долара, додао је он.

Косачов је изразио забринутост због акција Сједињених Америчких Држава, јер се, како каже, „налазимо на граници војне интервенције у Венецуели“.

 

Извор: Спутњик

 

Прочитајте још:

 

Небензја: Америка и Велика Британија опљачкале Венецуелу за 30 милијарди долара

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Оштре антируске санкције: Америка хоће да смијени власт у Русији

  1. “Una salus victis nullam sperare salutem” – “Jeдини је спас побеђенима не надати се никакву спасу”

    Без обзира на то, да ли то неко не жели или неће да прихвати, свемоћни амерички и европски тријалисти ће и даље имати месијанску улогу и усмеравати међународне односе преко њихових структура у свету, зато не можемо заобићи ни изјаву америчког председника Ulysses-а S. Grant-а када је 1872. године по други пут изабран за председника САД, он је тада рекао:

    “Цивилизовани свет тежи ка републиканизму, ка народној владавини преко његових представника и наша велика република судбином је одређена, да служи као водич свима осталима… Наш творац спрема свет да постане у одговарајућем моменту једна велика нација, која ће говорити само једним језиком и којој војска и флота више неће требати…” – “Le monde civilise, disait Grant, tend vers le republicanism, vers le gouvernement du people par ses representats et notre grande Republique est destine a server de guide a toutes les autres… Notre Createur prepare le monde a devenir en temps opportune une grande nation qui ne parlera qu’une langue et ou les armees et les flottes ne seront plus necessaries” (Vidi: Pierre Virion, Bientot un gouvernement mondial? – Une super et contre-eglise, Paris, France, 1967, стр. 27).

    Даље, на стр. 28 Вирион каже: “То је унапред потврђени амерички лидершип у остварењу
    овог програма, чију су непрецизност и говорничко месијанство маскирали у једну окултну диктатуру“. Одмах затим, на истој страни, Вирион се пита: “Одакле је долазила Грантова сигурност? Још у оно време?“, да би наставио:

    – “Не само због преноса у Њујорк исте те 1872 године седишта Генералног Савета Интернационале Карла Маркса, која ће имати познати нам развој;

    – не само због устоличавања у Сједињеним Америчким Државама неколико година пре тога и због вртоглавог успона банкарске групе ‘Јакоб Шиф, Кун и Лоеб’, која ће финансирати револуцију 1917 године;

    – не само због устоличења у Њујорку од 1867 године Мазинијевог ‘Универзалног Демократског Савеза’, успркос важности његове непосредне улоге у револуционарним покретима све до Пољске и Русије, посредством Бакуњинове мреже;

    – и не само због оснивања у Њујорку 1843 године чувеног тајног искључиво јеврејског друштва Б’наи Брит.

    Није значи изненађујуће што је Њујорк постао седиште „револуционарних структура, високе паладистичке масонерије, великих међународних финансијера, све је ту, као на састанку утврђеном унапред у исто време и у истом граду…“ (Види: Pierre Virion, Bientot un gouvernement mondial? – Une super et contre-eglise, стр.131).

    И тако се архитектима америчке изузетности и месијанства указала прилика да убаце идеју о “светској владавини” са седиштем у Њујорку, о чему на 44 стр. Вирион каже: “Час је дакле дошао, да се убаци идеја о светској владавини у масу, да се обрађује међународно тесто, да би се директно измоделирао профил ‘Великог Дела’ на једном плану који више није био тајна, старом три века, који је већ изложио Comenius, па онда Saint – Yves d’ Alveydre, да би нашао најзад свој модернизовани израз у Синархијском пакту…” (Види: Pierre Virion, Beintot un gouvernement mondial? – Une super et counter-eglise, стр. 44).

    Није без интереса да подестимо и на пројекат свемоћног англоамеричког неолибералног глобалистичког естаблишмента, којег представљају интернационалне,
    мултикорпоративне, идолатриске, окултне, тајне и јавне структуре у свету, да би се једног дана човечанство подвргло и савило под јарам тзв. „великих изабраника-кардова“ који
    представљају проститусану „Светску федералну владу“ са седиштем у Њујорку (World
    Federal Government, United World Federalist, World Constitution and Parlament
    Association…). Значи није изненађујуће што је рекао амерички сенатор Џемс П. Варбург (James P. Warburg) пред америчким сенатом 1950. године:

    „БЕЗ ОБЗИРА НА ТО, ДАЛИ ТО НЕКО ХОЋЕ ИЛИ НЕЋЕ, МИ ЋЕМО ИМАТИ СВЕТСКУ ВЛАДУ! ЈЕДИНО ПИТАЊЕ КОЈЕ СЕ ПОСТАВЉА ЈЕСТЕ: ДА ЛИ ЋЕ ТА ВЛАДА БИТИ УСПОСТАВЉЕНА НА ОСНОВУ ЊЕНОГ ПРИХВАТАЊА ИЛИ ПАК ПОБЕДОМ“ – „QUATRE ANS PLUS TARD, EN 1950, WARBOURG DECLARAIT DEVAN LE SENAT AMERICAIN: ‘QU’ON LE VEUILLE OU NON, NOUS AURONS UN GOUVERNEMENT MONDIAL. LA SEULE QUESTION QUI SE POSE EST DE SAVOIR SI POCE GOUVERNMENT MONDIAL SERA ETABLI PAR CONSENTEMENT OU PAR CONQUETE…“ ( Види: Pierre Virion, Biontot un gouvernement mondial? – une super et contre-eglise, Paris, France, 1967, стр. 27; William P. Hoar, Architects of conspiracy – An Intriguing History, Boston – Los Angeles, 1984, стр. 317).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *