ИН4С

ИН4С портал

Курц жели да поништи 1 000 правила ЕУ: Умјесто шницлама, Брисел треба да се бави озбиљним стварима

Аустријски канцелар Себастијан Курц, двије недеље пред изборе за Европски парламент, изазвао је буру реакција, најавом да жели да поништи чак 1 000 правила ЕУ
sebastijan Kurc

Себастијан Курц

Аустријски канцелар Себастијан Курц, двије недеље пред изборе за Европски парламент, изазвао је буру реакција, најавом да жели да поништи чак 1 000 правила ЕУ.

Курц је, у интервјуу бечком дневнику „Естерајх“, рекао да је доста „лудила регулације ЕУ“, као и да је доста са „наметањем правила“ из Брисела.

Истакао је да му је циљ да се избрише 1 000 правила ЕУ, као што је непотребно правило о „шницлама“ или помфриту, којим Брисел одређује како треба да изгледају ове намирнице.

Никоме није потребно да Брисел прописује како се спрема шницла“, нагласио је Курц, додајући ЕУ треба да се бави одговорима на велике изазове као што је заштита спољне границе, безбједност, или климатске промјене, преноси Б92.

Према његовим ријечима, пројекат мира Европе све више постаје „тијесан бирократски простор“ за грађане.

Изразио је увјерење да ће кандидат Европске народне партије (ЕВП) Манфред Вебер успети да оствари циљ – смањења бирократије у Бриселу.

Курц је нагласио да је неопходно, ако се жели придобити подршка грађана за ЕУ, зауставити бирократско наметање из Брисела.

Његов захтев наишао је на жестоку критику опозиције, која је оцијенила да је канцелар против ЕУ.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Курц жели да поништи 1 000 правила ЕУ: Умјесто шницлама, Брисел треба да се бави озбиљним стварима

  1. Šnicla i potiče otuda, neće valjda neki polupismeni briselski bot iz njihovih bivših kolonija Hrvatske i Slovenije da ih uči kako se pravi „bečka šnicla“? Potpuno su u pravu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *