ИН4С

ИН4С портал

ДПС катаклизма: И да је смак свијета бринули би о изборним кутијама

1 min read
Након изрицања пресуде требало је очекивати да челници власти поднесу оставке и одмах распишу нове изборе, јер како могу да буду легалне и легитимне њихове фунцкије освојене у ванредно-ратним околностима

карикатура: Мирко Зулић

Пише: Иван Милошевић

Казне за тобожњи државни удар не вриједи коментарисати, јер је све о томе речено. Ко све то прогута, а остане нормалан, без сумње припада ДПС армији гласача, која без пардона прихвата све оно што им се сервира из кабинета њиховог вође.

Ипак, и њима би требало мало да се разбистри у глави и да се запитају каква је то њихова власт и какви су то њени функционери који су власт добили на изборима који су, према оцјенама њихових лидера, одржани у атмосфери државног удара. По ДПС тај „удар“ није био тобожњи ни мождани, него баш државни. Логично би се било запитати каква је то власт која легитимише ту ванредну, такорећи ратну атмосферу, и сматра је природним окружењем за одржавање избора?

Ова тема некако је измакла пажњи домаћих аналитичара, који већином или глат прихватају оно што је рекла Мугоша и лидере ДФ-а сматрају терористима, док је оним другима јасно да двогодишња судска лакрдија има смисла само утолико уколико оправдава незајажљиву жељу ДПС-а за опстанак на власти.

Након изрицања пресуде требало је очекивати да челници власти поднесу оставке и одмах распишу нове изборе, јер како могу да буду легалне и легитимне њихове фунцкије освојене у ванредно-ратним околностима! Наравно, то њима не пада на памет, него су чак запријетили да неће дозволити да било ко нешто ровари и политички дјелује против власти у Црној Гори, јер су они спремни да се одбране и задрже власт. И треба им у томе вјеровати. Када су ово могли да прогурају и остану на челу државе, зашто то не би урадили још који пут, посебно сада када у тим подвалама имају искуства. 

Безобзирност ДПС-а више нема ни мјере нити укуса. Када су они у питању онда све може. Да су избори одржани у времену неке природне катаклизме или смака свијета вјерујем да би гласачи и вође ДПС-а прво чували изборне кутије и тјерали људе и да у тим условима гласају, а оне који би умјесто тога спашавали живе главе без имало стида оптужили би за државни удар и неке сумњиве антидржавне послове! Када се све смири онда све забораве и шепуре се у фотељама као да се ништа није десило!

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

4 thoughts on “ДПС катаклизма: И да је смак свијета бринули би о изборним кутијама

  1. Miloševiću, jadni Miloševiću, u čemu ti prođe mladost i život? Ako ćeš da se baviš novinarstvom upiši neku dobru novinarsku školu i nauči kako se radi taj posao (ipak se nećeš najesti hljeba od toga, kod nas ima previše novinara). Ovako su te svezali ko pašče za kolac da laješ na svakog ko prođe. Zar da tako provedeš život? Postavi sebi neki cilj za koji vrijedi živjeti i ako budeš predano radio sigurno ćeš ga postići.

    1. Jedini svezan za kolac na ovom portalu si izgleda ti. I naravno,meta si opšte osude. Meni je pak, to jako simpatično,jer ličiš na dvorsku ludu:)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *