ИН4С

ИН4С портал

Јанковић: ,,Санацијом“ Његошеве улице оштетили буџет, Богдановић био гробар Цетиња

Цетињски одбор Грађанског покрета УРА поднио је кривичну пријаву против одговорних лица из Пријестонице, која су град водила у периоду санације Његошеве улице 2013. године, а који су лошим потезима у вези ове улице директно оштетили буџет Пријестонице, казао је данас одборник те странке на Цетињу Славко Шоле Јанковић.

Славко Шоле Јанковић

Цетињски одбор Грађанског покрета УРА поднио је кривичну пријаву против одговорних лица из Пријестонице, која су град водила у периоду санације Његошеве улице 2013. године, а који су лошим потезима у вези ове улице директно оштетили буџет Пријестонице, казао је данас одборник те странке на Цетињу Славко Шоле Јанковић.

Он наводи да су одмах након поплочавања ове улице и лаици могли уочити да се не ради о камену који је адекватан за ово поднебље, па су се после пар година од поплочавања радиле неколике мање реконструкције, док се данас врши већ друга већа реконструкција Његошеве улице.

„У ових шест година свједоци смо штете која је директно причињена грађанима Цетиња због оштећења на Његошевој улици. Не прође један дан а да се због кратера на тој улици неко од грађана не повриједи. Као посљедицу тога данас имамо и то да је пуно грађана који су оштећени у овом дијелу, сасвим разумљиво тужило Пријестоницу. Како због трошкова санације, тако и због штете које трпе грађани, али и буџет Пријестонице, одлучили смо поднијети тужбу против одговорних лица из Пријестонице“, нагласио је Јанковић.

Наводи да у тужби, између осталог, траже од Тужилаштва да се изврши саслушање бивших челника Пријестонице који су у периоду реконструкције 2013. обављали дужности и учествовали у овом пројекту.

„Такође, тражимо да надлежни органи изврше увид у цјелокупну документацију која се односи на поплочавање ове улице. Након медијског деманта бившег градоначелника, а садашњег министра културе Александра Богдановића, који је у свом стилу, безобразно вријеђајући интелигенцију сваког грађанина рекао да стање на Његошевој улици није проузроковало никакву штету по буџет Пријестонице, те да Пријестоница нема везе са реконструкцијом исте, ваља се присјетити славодобитних изјава Александра Богдановића са краја 2012. године када је на „радном доручку“ поносно уз изградњу жичаре Котор – Ловћен – Цетиње, најављивао и санацију Његошеве улице за 2013. годину. Такође, треба с еприсјетити и саопштења његовог кабинета у којима обавјештавају јавност о сваком квадрату „успјешне“ реконструкције као и сајта Пријестонице гдје и данас као један од највећих подвига стоји управо реконструкција Његошеве улице. Препуштамо најгорем и најбескрупулознијем градоначелнику у историји овог града, познатијем као гробару Цетиња, да се пресабере и одлучи када је говорио истину, тада или сада“, наводи Јанковић.

Он закључује ријечима да ће Грађански покрет УРА као и до сада наставити да штити интересе Цетиња и захтијевати да се пред лицем правде нађе свако ко је радио против интереса и на штету града и наших суграђана.

Прочитајтеј још:

УРА: Комби пуштен на слободу, два и по мјесеца био одузет без основа

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Јанковић: ,,Санацијом“ Његошеве улице оштетили буџет, Богдановић био гробар Цетиња

  1. Bogdanović boluje od virusa tazbine Marovića, trebaju mu pare za avinsku kartu da ide kod njih na viđenje i konsultacije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *