ИН4С

ИН4С портал

Браћа по криминалу: Ђукановић и Пацоли заједно контролишу шверц цигарета

1 min read
У сав посао, подсјећа италијански брокер, од почетка је била умијешана и Подгоричка банка.

Мило Ђукановић и Беџет Пацоли

Знате ли ко су биле праве газде Montenegro Tabacco Trade-а? Мило Ђукановић и Беџет Пацоли. Све о овоме врло добро зна и Горан Стањевић, казао је екслузивно за ИН4С италијански брокер Ориано Матеи.

Подсјетимо, италијански брокер неуморно објављује податке о малверзацијама Владе Црне Горе у швајцарским банкама током деведесетих година прошлог вијека, гдје је депонован новац од шверца дувана. Матеи о овоме свједочи из прве руке.

„Ђукановић и Пацоли су од 1997. године заједно контролисали цијели шверц цигарета. Нека каже Стањевић да ли је ово истина или не?“, поручио је Матеи.

Подсјетимо, Беџет Пацоли финансијер је „косовске независности“, а према неким наводима сматра се и најбогатијим Албанцем на свијету. Био је трећи по реду тзв. предсједник Косова* а тренутно је тзв. министар спољних послова у сепаратистичкој влади. Један је од потписника тзв. Декларације о косовској независности из 2008. Пацоли је финансирао терористичку ОВК као и Ослободилачку војску за Прешево, Бујановац и Медвеђу.

Подсјетимо на један мали детаљ који ће бити познатији љубитељима италијанске естраде. Када се пјевачица албанског поријекла Ана Окса, током НАТО бомбардовања 1999. године удала за Пацолија, италијански медији су преносили да се њихова вољена пјевачица удала не за бизнисмена – како се Пацоли данас представља, већ за „шверцера оружја“. Пацолију, очигледно то није био једини „бизнис“.

Што се тиче Горана Стањевића, којег Матеи позива да одговори, Стањевић је за вријеме афере шверца дувана радио у Агенцији за страна улагања. Он је, подсјетимо, свједочио 2002. године пред италијанским тужиоцима у Барију, о сарадњи црногорске владе и италијанске мафије, те да је лично Ђукановић припадницима злогласних Санта короне уните и Каморе гарантовао заштиту у Црној Гори,

„Мило Ђукановић, Брано Мићуновић и Милан Роћен састали су се у августу 1998. године са шефом пуљанске мафије Санта короне уните Франческом Прудентином, како би разговарали о ‘проблематичној ситуацији’ у којој се нашла Црне Гора, јер им је италијанско правосуђе тражило да им предају 600 мафијаша који су се од хапшења крили у Бару“, посвједочио је Стањевић пред тужиоцима.

Свједочење Стањевића о Милану Роћену

Према свједочењу Стањевића шефови Мontenegro Tabaco Trade-а су били Веско Баровић и Бранко Бања Вујошевић, те да је „Баровић је велики пријатељ са Милом Ђукановићем“. Он је навео и да је кошаркашки клуб „Будућност“ финансиран новцем мафије.

Међутим, тврдио је да је у шверц умијешан и данашњи премијер Душко Марковић. Подсјетимо, компанија „Монтенегро табако компани “(МТЦ) из Мојковца, довођена је у везу са Марковићем и некадашњим шефом полиције Веселином Вељовићем.

Улога Душка Марковића у шверцу цигарета, свједочење Горана Стањевића

Како се финансирала независност Црне Горе и Косова*

Одакле, новци Пацолију? Одакле од премијерско-предсједничке плате огромно богатство Ђукановићу, које према наводима Матеија износи преко милијарду евра? Према ранијем свједочењу Матеија, управо је „црногорска власт учинила да на Балкану процвјета организовани криминал“. Сарадња двојице политичара почела је још деведесетих година, прије НАТО бомбардовања.

Према истрази подсјетимо, коју су спровели италијански правосудни органи, од 1994. до 2002. године, током дугог владања Ђукановића Црна Гора је била база за шверц цигарета у Италију, а процијењено је да је износ зараде из овог „посла“ био мјесечно милијарде старих лира.

Оптужбе на почетку помињу 15 особа, међу њима Ђукановића, Душанку Пешић Јекнић и бившег министра финансија Црне Горе Предрага Горановића; менаџере црногорске фирме МТТ – за коју се сматрало да је створена како би се контролисао шверц; италијанског мафијаша и једног српског бизнисмена.

Истрага је спроведена али никада до краја, јер је Ђукановића штитио дипломатски имунитет. Према наводима Ратка Кнежевића, Влада Црне Горе зарађивала је 700 милина долара годишње илегалном трговином цигарета.

Матеи сада доноси нове детаље о шверцу дувана. У сав посао, подсјећа италијански брокер, од почетка је била умијешана и Подгоричка банка, данас Societe Generale Montenegro.

„Горана Стањевића упознао сам у Швајцарској 1998. године. Он никада није рекао цијелу истину. Рачуне које је Подгоричка банка имала у УБС банци 1998. године, дао ми је Стањевић, а он их је добио од Горана Жугића“, наводи Матеи.

Подсјетимо, Жугић је био Ђукановићев савјетник за безбједност а убијен је 31. маја 2000.

„Исти Стањевић ми је повјерио и ко заиста стоји иза Montenegro Tobacco Transit-a: то су били Ђукановић и Пацоли.

Стањевић ми је повјерио да је Мило Ђукановић заједно са Гораном Жугићем путовао  приватним авионом до Лугана, гдје су ишли у канцеларије адвоката Ентонија Апап Болоње који је тада био мандатар из сјенке за Црну Гору, тј. Мила Ђукановића, а који је отворио приватне текуће рачине у УБЦ банци у Цириху“, казао је за ИН4С Матеи.

Ово је само један траг „сарадње“ између црногорских и косовоских* власти. Можда се управо из свега наведеног може боље схватити и чувена реченица Марковића да је Влада Црне Горе признала независност Косова* противно вољи више од 80 одсто грађана.

Када је Црна Гора донијела одлуку о признавању Косова, 80 одсто јавности је било против тога, али ми смо знали да је то одлука за будућност. Ова одлука од стране косовске Владе је одлука будућности када је у питању регион“, рекао је Марковић у Улцињу 2017. године.

Прочитајте још:

Мило Ђукановић – чедо Анте Павелића и Секуле Дрљевића (ВИДЕО)

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

12 thoughts on “Браћа по криминалу: Ђукановић и Пацоли заједно контролишу шверц цигарета

  1. Кад престанемо да пушимо и пијемо,нећемо имати потребе да излазимо у кафиће и дискотеке које такође држи мафија!
    Имаћемо више слободног времена које можемо искористити прво на сопствени развој а потом знање преносити и другима.
    И то јесте почетак ПАТРИОТИЗМА,ЈЕР ТИЈЕЛО ЈЕ У ПРВОМ РЕДУ ХРАМ БОЖИЈ!

  2. Milo je vrhovni komesar udbe, stvoruo je i postavio Vučića a sve to novcem od šiptara. U Srbiji vlada udba a u montenegru najgori oblik komunizma. Svi ovi su posušnici udbe. U Beogradu je sav šljam skupljen od generala, novinara, nosača para na Kipar… Taj o*oš polako završava započeto u Drezdenu. Sve je usmjereno ka nestanku Srba.

  3. Nemojmo se zavaravati,dok god velika večina lopovskog stanovništva podržava Mila on ima pravo da nam guli kožu sa leđa i da radi šta hoće.Crna gora je država 300€ plare i radnog odnosa od 3 mjeseca godišnje bez slobodnog dana i prijave jer jedini poslodavci su DPS lopovi. in zato psssssssst

    1. Ne podržava Mila velika većina. Naprotiv. Jedva, sa svim koalicionim prirepcima, uz svu kupovinu glasova, fantom birače iz Luksemburga i mrtve duše namakne jednog poslanika više od opozicije. Razmisli malo prije nego što se isprazniš na portalu.

  4. Пацоли је одавно био високо позициониран у хијерархији неструктурног управљања Глобалне власти.Послије слома СССР,Американци су организовали тајкуне преко којих су износили огромно богатство Русије и осталих држава.Пацоли,иначе муж Ане Оксе,познате пјевачице,добио је огроман посао рестаурације Кремља,која је плаћена баснословних 6 милиона барела нафте,од којих је он себи у џеп стрпао 2,што је било 10 пута скупље од реалне вредности посла .Фирма преко које се одвијао посао је била регистрована у Швајцарској.Све то Пацоли неби могао да ради да није већ био интегрисан у „ВИСОКУ МАФИЈУ“,као и Ђукановић који неби могао да шверцује цигаре у земље ЕУ да није имао дозволу оних који контролишу правосуђе и економију Италије и осталих земаља,а то је ГЛОБАЛНИ СУБЈЕКТ УПРАВЉАЊА!Такође,агенти великих Дуванских корпорација су истовремено агенти ЦИЕ и осталих страних служби.Генетсјо окружује 5 ог приоритета је 100 %,као што су Дуван,алкохол и наркотици су под контролом Глобалне мафије и Англосаксонаца,
    Једини прави начин БОРБЕ је да престанемо да пунимо џепове МАФИЈЕ,и одбацимо све ПОРОКЕ ТАКВЕ ВРСТЕ(КАФУ,ЦИГАРЕТЕ,АЛЈОХОЛ) која углавном згрће богаство на људским пороцима,манипулацијом свијешћу људи путем ТВа и Холивудске продукције,не слутећи да све што гледамо путем малих екрана,прочитамо у новине,или књизи потом формира наш светоназор.Не постоји филм гдје главни јунак не пуши или не пије,једноставно НЕМА ГА!Алкохол је чак у малим количинама толико опасан да је то за невјероват.ЕТАНОЛ ЈЕ ОТРОВ,ВРЛО ЈАК,КОЈИ ДОВОДИ ДО ГРУПИСАЊА ЕРИТРОЦИТА У ГРОЗДОВЕ УЗРОКУЈУЋИ ТРОМБ,КОЈИ ПОТОМ НЕМОГУ ПРОЋИ УСКИМ КАПИЛАРИМА МОЗГА ШТО ДОВОДИ ДО ИЗУМИРАЊА НЕРВНИХ ЋЕЛИЈА И УМНЕ ЗАОСТАЛОСТИ.ДУВАН ТАКОЂЕ,УВИЈА НЕРВЕНЕ ЋЕЛИЈЕ У МОЗГУ.Кокаин и Хероин,јахачи апокалипсе.И заиста је тужно и апсурдно кад знамо да Милов Монтенегро,функционише само захваљујући препродаји робе који задовољавају ДПЧ(Дегенеративне Потребе Човјека),и још кажу да је „Вјечна“.Ало?
    ПИТАМ ВАС СВЕ,ЗВОГ ЧЕГА СМО ТОИКО ГЛУПИ ДА ЈОШ И ПЛАЋАМО СОПСТВЕНО УБИСТВО?
    Једини начин да скинемо ове „Пацолије“је да водимо одговоран и здрав начин живота,едукујемо себе и друге и не дозволимо себи више икад такав луксуз неосвјешћености који на крају и резултира да нас шишају као овце!

  5. Eh kad bi neko drugi mogao sve ovo da sredi, a onda uzivaoci tudjeg rada, djela i zrtve da iskoce iz misjih rupa i da se velje. Navika je cudo.
    Mnogi su progledali i jos ce.
    Macici progledaju nakon sedam dana. A koliko treba nasem covjeku da progleda i razoblici ove hohstaplere, prevarante i zadnju olos?

  6. Пацоли играч жене градоначелника Москве Батутине и Лушкова је протјеран из Русије јер му је Лушков био додијелио да реновира Црвени трг у Москви на намјештеном тендеру.Онда је Путин то сазнао,протјерао овога Жидоционисту из Русије(тамо не сме ни нос да помоли,па се свакодневно свети Русији са лажном нарко државом Косово) а Лушкова у пензију са псећим ланцем око врата….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *