ИН4С

ИН4С портал

Медојевић у САД: Ђукановић од Црне Горе направио главног дилера кокаина

1 min read
Конгресмена Аделхорта су посебно интересовали ставови ДФ око ризика за безбједност и стабилност Црне Горе, али и региона у цјелини, имајући у виду пораст тензија и конфликата.
Medojević sa kongresmenom

Фото: ПзП

Предсједник Покрета за промјене и један од лидера ДФ Небојша Медојевић састао се са републиканским конгресменом Робертом Аделхортом у Конгресу САД и том приликом га упознао са тешком политичком кризом у Црној Гори, која је директна посљедица доказане системске крађе избора од стране Ђукановићевог режима.

Опозиција, невладине организације и медији су јавно презентовали мноштво доказа да Ђукановић злоупотребљава државне органе, фондове, медије, безбједносне службе и да уз помоћ прљавог новца мафије од шверца цигарета и дроге, прекраја вољу грађана и краде изборе.

“ДФ је упркос најгорим изборним условима на тлу Европе, својом сјајном кампањом успио да, заједно са осталом опозицијом порази и такав режим, али је Ђукановић уз помоћ безбједносних служби из Србије изрежирао лажни државни удар на сами дан избора и тако смањио излазност и обезбједио тијесну већину за формирање Владе. На сами дан избора Ђукановић је наредио блокаду Вибера и Whats App-а, што је Уставни суд оцјенио као противуставно. Без тог незабиљеженог мијешања државног тужиластва у изборни процес на дан избора, Ђукановићев режим би био смијењен и поред масовне крађе и куповине бирача”, истакао је Медојевић.

Он је говорио и о систематском полицијском, тужилачком и судском прогону ДФ који траје од избора 2016. и да се против лидера и посланика ДФ воде четири кривична поступка, на стотине прекршајниха, а да су он и колега Милан Кнежевић осуђени на “стављење “ у затвор због говора у парламенту без скидања имунитета.

“Ја сам 25 пута позиван на саслушање у СДТ након својих наступа у парламенту у којима сам износио аргументоване оптужбе о везама транснационалних наркокартела и браће Ђукановић. На крају сам и противуставно и противзаконито киднапован од стране полиције, послије пола ноћи, након наступа у парламенту”, подсјетио је лидер ПзП-а.

Конгресмена Аделхорта су посебно интересовали ставови ДФ око ризика за безбједност и стабилност Црне Горе, али и региона у цјелини, имајући у виду пораст тензија и конфликата.

Посебну опасност по безбједност Црне Горе, али и региона представља дјеловање балканске конфедерације организованог криминала, која је постала стратешки партнер нарко-картелима из Латинске Америке и главни снабдјевач Европе са кокаином. Сједиште те хоботнице је у Црној Гори и ја годинама у парламанту износим аргументе да актуелани режим Ђукановића злоупотебљава институције државе, као сто су полиција, АНБ, Царина, тужилаштво и судове и пружа логистичку подршку и заштиту за дјеловање ове, тренутно, најмоћније криминалне организације у Европи. Заплена 17,5 тона кокаина на броду са црногорском посадом је само доказ да су моје тврдње о повезаности Ђукановићевог режима са нарко-картелима биле тачне. Очекујемо да ће након ДЕА, ФБИ и тужилаштва САД, адекватно реаговати и Конгрес и Стејт дипартмент, али и Бијела кућа, јер је добар дио кокаина требао да заврши у САД и да трује и убија ваше људе. Мафија у Црној Гори има политички профил и било би пожељно да се ове институције одреде и политички према Ђукановићевом режиму који, основамо сумњамо, стоји иза дјеловања овог картела” истакао је Медојевић.

Он је закључио да се безобзирност у дјеловању овог режимског наркокартела најбоље видјела када је уз помоћ ДЕА, отривено да су шверцовали 50 кг кокаина преко школског војног брода “Јадран” чиме су додатно избламирали и цио НАТО савез.

Медојевић и Аделхорт су се сагласили да би требало отворити нове канале комуникације између опозције, невладиног сектора, медија и Когреса и да је пожељно чути и другачији поглед на стање у земљи од официјалног.

Медојевић је предложио да ПзП припреми неколико студија случаја о најважнијим проблемима црногорског друштва, као сто су услови за одржавање фер избора, политички утицај мафије у региону и политицки и економски утицај Кине у Црној Гори што су теме које се тичу и интереса и националне безбједности САД.

Прочитајте још:

Краљ Никола: Црна Гора и Србија у загрљају ослободиле Космет

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

11 thoughts on “Медојевић у САД: Ђукановић од Црне Горе направио главног дилера кокаина

  1. Sro Medo ne kaze da glavni organizatori transporta narkotika u svijetu jesu upravo Amerikanci!AVGANISTAN I KOLUMBIJA su njihove zenlje sa marionetskim POLITICARIMA koje su Oni instalirali! NATO baze koje postoje u svakoj zemlji Evrope su GLAVNA skladista narkotika Koji ae potom putem mafijaskih veza organizovane njihovim specijalnim sluzbama diluju dalje uz NAJVECU pomoc migranata iz trecih zemalja koji uglavnom KONTROLISU ulice, gdje je. GETO njihova celija gdje policija ne smije da prismrdi!
    Medo.. Medo… Film Denzela Vasingtona je lijep primej kako NATO svercuje drogu…

  2. Medo, s kongresmenima tipa njega iz republiianaca je milo preko albanskih lobija pokusavao da se sretne s njina….nije mogao, tebi svaka cast na borbi,pokusajima, gradjanski hrabrijeg, I veceg opozicionara nema, I jedan si od par lidera koji nisu udbaska „veza“ zato te najvise I targetiraju. Al Medo kad ce konacno neko reagovat i bit koristi od toliko tesko izlobiranih slikanja. Za tvoj cv je to ok, I zelis ti dobro,I pi…po njima , I vidi se da u slucaju kraja DF gradis plan“b“ sto ti je I nevolja,jer jedina aktivnost Srpskog dijela Df je, jelo pice, karte za Beograd,I vucicu na noge. Nezabiljezen primjer, kao na primjer da covjek koji je optuzen za zlocin a nidje veze, I sve podvale da se to iskonstruise stignu od ljudi Iz srca kruga vucica pa I njega, ja ne znam oce te li ,smijete li objavit ovo,al na mjestu Andrije .M mrsnuo bih vucica, I stavio do znanja za Nikica,informer,pink 1,2 m,bebu p, marica i odjebo vucica. Oni ne jos da ih „smiri ,lazni I lazi I fora zvana „Srpska kuca“ u Srpskoj staroj drzavi. Neshvatljivi pucnji u sopstvenu nogu, ponos, izazivanje sumnje kod naroda ..Medojevic bar direktno rece ko se ogrijesio o Srbe Iz Crne Gore.

  3. Amerikanci odrzavaju Kolumbiju i kolumbijski rezim koji je najveci narko trafikant u svijetu i jos sad prave sporazume sa Natom, prva juznoamericka drzava koja to radi, i vi mislite da ce da urade nesto povod Mila lol, pa znate li vi ista o tome kako svijet funkcionise. 95% prozivodnje svjetskog heroina dolaza sa plantaza maka Avganistanu koji amerikanci okupiraju evo 18 godina, od 2001

  4. Већ сам коментарисао ово. Ако је тржишна вриједност 1.3 милијарде онда је набавна око 130 милиона. Сад ми реците, ко има да уложи у посао 130 милиона, а и да има толике паре, зашто би се бавио било каквим нелегалним пословима? Мислим фа је одговор јасан као дан, ово је државна инвестиција.

  5. Ko ovim i ovim drugim olaća ovolike puteve. Ja mislim sve dps. Može Medo biti sve u pravu, sve to i mnogo više znaju Ameri i o CG, a i o njemu i Vojvodi ali nije blaćenjem svoje drzave, kakve takve, dobio plus kod Amera. Dje to još vidio i ako sve što priča je tačno što su se vraćali u Sindjin parljament. Ko ih je bio po ušima. E sada, ne može se biti malo trudan nego ili ili ….

  6. Crnogorska opozicija bi trebala da uči od Ekrema Imamoglua. On nije išao po svijetu da olajava svoju zemlju već je na potpuno drugoj strategiji ružno porazio svemogućeg Erdogana. To je prošlo nekako nezapaženo u našoj javnosti, a pozicioni i da čudo bude veće i opozicioni mediji u Srbiji su to prećutali. Ovi prvi valjda zbog toga jer je Erdogan veliki Vučićev prijatelj, čak mu je čestitao pobjedu na lokalnim izborima 31. marta što se inače ne radi i veliki je diplomatski“gaf“. Kako je to Imamoglu pobijedio? Da je radio ovo što radi Medojević sigurno ne bi uspio. Neka opozicija ide u Tursku da uči.

    1. Porediti zemlju koja ima 80 miliona stanovnika i zemlju koja ima 650000 stanovnika je pomalo naivno. Mnogo je lakše Milu da manipuliše i podplati nego Erdoganu. U Turskoj se već nekoliko puta menjala vlast na državnom nivou za razliku od CG.

  7. šta kaže kongresmen radi li deripaska za američku vladu ili ne jer crna gora je nezavisna zahvaljujući deripaski a milo se zahvaljuje amerikancima pa se može zaključiti da deripaska radi za američku vladu:)

  8. Запљена 17,5 г кокаина на броду са црногорском посадом је само доказ да су моје тврдње о повезаности Ђукановићевог режима са наркокартелима биле тачне. Очекујемо да ће након ДЕА, ФБИ и тужилаштва САД, адекватно реаговати и Конгрес и Стејт дипартмент, али и Бијела кућа јер је добар дио кокаина требао да заврши у САД и да трује и убија ваше људе. Мафија у Црној Гори има политицки профил и било би пожељно да се ове институције одреде и политички према Ђукановићевом режиму који, основамо сумњамо, стоји иза дјеловања овог картела” истакао је Медојевић.

    Reklo se sto se moralo reci,sada cekamo na reakciju iz USA,nemogu reci da neznaju i da nemaju dokaza,Medojevic je to samo hrabro iznio i predstavio Kngresmenu,dobra posjeta ako bude nekih pomaka, blizimo se slobodi mi kao narod ,a oni kao kriminalci zatvoru, u stvari sudu!
    Dobra vijest za Vidovdan,a na ovaj dan se uvjek nesto preokrecalo,bilo je teskih Vidovdana,ni ovaj danas nije ruzicast,ali ova vjest je dobra samo po sebi ,pa kakva ce biti reakcija mi tu nemozemo vise nego ov,a i ovo je dosta ko hoce da vidi i na neki nacin pomogne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *