ИН4С

ИН4С портал

Костић: Вучић да испуни обећање и отвори конзулат у Беранама

Уочи састанка са Србима из региона који је предсједник Србије Александар Вучић заказао за Видовдан, ред би био да предсједник  испуни макар једно обећање дато својим сународницима у протеклих седам година, оцијенио је мр Иван Костић
ivan kostić

Иван Б. Костић

Уочи састанка са Србима из региона који је предсједник Србије Александар Вучић заказао за Видовдан, ред би био да предсједник  испуни макар једно обећање дато својим сународницима у протеклих седам година, оцијенио је мр Иван Костић, народни посланик српског покрета Двери у Скупштини Србије.

„У периоду када делима треба показати да му је стало до Срба из Црне Горе које није обишао ниједном од када управља Србијом, отварање конзулата у Беранама би био конкретан потез из његових надлежности на које га обавезује Устав Србије

Срби у Црној Гори никада нису били у горем положају од стицања црногорске независности 2006. године. Незаступљеност у државним институцијама, избацивање српске културе из система образовања у Црној Гори, прогон Митрополије црногорске приморске, само су неке од ствари које су опште познате данас свима“, сматра Костић и додаје:

„Нажалост доприност државних институција Србије у решавању ових проблема кроз билатералне споразуме за Владом Црне Горе је миноран, такорећи он и не постоји.

Још пре четири године 2015 г., тадашњи председник Србије Томислав Николић  је прихватио идеју тадашњег председника Скупштине општине Беране, господина Горана Киковића, да се отвори конзулат у Беранама и чврсто обећао да ће се то што пре остварити. И од стране Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије, убрзо након тога су ишле иницијативе према Министарству спољних послова да се та идеја оствари, јер је и тада било јасно да ће положај Срба у Црној Гори бити временом, све тежи и тежи“.

Костић је нагласио да је прије пола године на Бадњи дан предсједник Србије Александар Вучић је обећао политичким лидерима Срба из региона Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу да ће се што пре отворити конзулат у Беранама. Ево прође од тада пола године, а од конзулата ни трага ни гласа!

„Пошто предсједник Србије воли да за велике националне празнике окупља Србе из региона, обећавајући им куле и градове, а та обећања се никада не остваре, претпостављамо да ће и ово ново Видовданско окупљање бити још једна шарена лажа, која ће бити искоришћена за још једну нову маркетиншки одлично упаковану обману патриотски настројених бирача у Србији.

Нажалост, суштина овога окупљања је да председник Вучић убеди лидере Срба из региона да њихов глас буде што тиши, када он крене да испуњава дуг према западним партнерима по питању предаје Косова и Метохије“, закључио је Костић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Костић: Вучић да испуни обећање и отвори конзулат у Беранама

  1. КАКВА ЦРНА ГОРА_ ЈАД И БИЈЕДА! ДА ИШТА ВАЉА НЕБИ СЕ ЗВАЛА И ЦРНА И ГОРА. ТО ЈЕ САМО ТЕРИТОРИЈА СРПСКОГ И ШИШПТАРСКОГ НАРОДА И НИШТА ВИШЕ.ТО ЈЕ СПРДАЧИНА ОД ДРЖАВЕ
    МИЛО Искривио врат ко бик кад хоће да се боде а незна ским би.

  2. Власт у Србији је подржала отварање конзулата Србије у Беранама, али Црна Гора још није одобрила његово отварање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *