ИН4С

ИН4С портал

Приштинске власти најављују хапшење Ђурића

Савјетник косовског* министра спољних послова Јетлир Зиберај је чак упозорио да би Ђурић могао бити ухапшен, ако не буде поштовао дозвољен програм посјете.

Марко Ђурић

Приштинске власти најављују могућност хапшења директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марка Ђурића уколико не буде поштовао првобитно договорени програм посјете, објавио је лајми.нет.

Како се наводи, Ђурић је првобитно добио дозволу од косовских институција да се ова посјета реализује за празник Видовдан, али је у последњем тренутку промијенио свој програм и затражио од косовских* институција да му омогуће посјету на још три локације.

Косовске* власти су, међутим, одбиле такав захтјев. Савјетник косовског* министра спољних послова Јетлир Зиберај рекао је да је прилагођавање дневног реда обавезно и да ће третман бити исти за сваку особу која је прекршила закон.

Зиберај је чак упозорио да би Ђурић могао бити ухапшен, ако не буде поштовао дозвољен програм посјете.

„Ако се догоди било шта изван правила или изван оквира, услиједиће хапшење“, рекао је Зиберај.

Како је раније најављено из Канцеларије за КиМ, Ђурић би требало да се у 12 сати у Зубином Потоку састане с градоначелницима четири општине са сјевера Косова и Метохије, а потом да, у 14 сати, у Ректорату Приштинског универзитета с привременим сједиштем у Косовској Митровици, присуствује свечаном обиљежавању годишњице Универзитета.

Прочитајте још:

Слава јунацима Видовдана – Милошу Обилићу и Гаврилу Принципу (ВИДЕО)

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *