ИН4С

ИН4С портал

Савић као Шојић – „изненађен и увређен“: Неће да одговара на питања ИН4С

Предсједник Вишег суда у Подгорици Борис Савић одбио је да одговори на питања ИН4С због чега још увијек није израђен писани отправак другостепене пресуде у случају незаконито смијењене вицегувернерке Централне банке Црне Горе Ирене Радовић и поручио да прекида комуникацију са нашим порталом.
Saviću, boris savic sudija, DF, Medojević

Борис Савић

Предсједник Вишег суда у Подгорици Борис Савић одбио је да одговори на питања ИН4С због чега још увијек није израђен писани отправак другостепене пресуде у случају незаконито смијењене вицегувернерке Централне банке Црне Горе Ирене Радовић и поручио да прекида комуникацију са нашим порталом.

Савић је навео да су питања која се односе на случај смијењене вицегувернерке „увредљива“ за њега.

Обавјештавам Вас да сам, након читања питања које постављате, а који по садржају далеко превазилазе уобичајени ниво увредљивости који имате према другим државним органима, Вишем суду у Подгорици и мени лично, конкретно помињући да моја част има мању тежину од партијских механизама, те да имам лошу намјеру и политичке разлоге за доношење одлуке, уз Ваше потпуно непознавање судске надлежности и надлежности предсједника суда у поступку доношења одлука, одлучио сам да прекинем сваку комуникацију са Вашим медијем и препустим увреде које изговарате Вашој личној части и достојанству, а потребу за информисањем јавности ћемо остваривати у комунукацији са медијима који не сматрају да је у поступку добијања информација неопходно упућивати увреде органу којем се обраћају“, навео је Савић у одговору на питања главног уредника портала ИН4С Гојка Раичевића.

У сваком случају, поручио је Савић, уколико одлучите да се у будућности уздржите од увреда и понижавања, те се извините због до сад изнијетих навода, не затварамо врата за могућу будућу сарадњу.

Очигледно је, међутим, да је управо Савић тај који се увредама брани од чињеница и избјегава одговор.

А ево која су то питања која су Савића изнервирала и које је прогласио „увредљивим“:

1.Да ли можете да потврдите да је прошло 50 дана откад је донесена другостепена пресуда у случају незаконито смијењене вицегувернерке Ирене Радовић?

2.Предсједник суда Борис Савић је у изјави суда за медије тврдио да ‘нема лоше намјере’ и да је за пресуду из радног спора која је донесена 7. маја потребно 30 дана да се напише писани отправак, те да ће бити упућена Основном суду и странкама најдаље 7. јуна. Од тада је прошло 20 дана, да ли је то доказ о лошој намјери и политизацији Вишег суда и предсједника Бориса Савића?

3.У изјави за медије Вишег суда наведено је да је случај пресуде о поништају незаконитог разрешења Радовићеве одлуком Скупштине ЦГ, гдје је проведено само једно рочисте, без свједока и без вјештачења – комплексан, па због тога није испоштован рок од 60 дана (од запримања случаја 14. марта) за пресуду из радног спора и додатно 50 дана се задржава донесена пресуда. По ком је основу случај комплексан?

4.Ако је у случају суђења за државни удар, које је трајало двије године, Виши суд донио пресуду у законском року од 60 дана, да ли се може извући закључак да тај случај није био комплексан, а случај Радовић јесте?

5.Да ли судска пракса може бити извор права у Црној Гори, по важећем Уставу и законима?

6.Ако не може, какво објашњење имате за задржавање пресуде у одјељењу судске праксе 50 дана након што је донесена?

7.Да ли је предсједник судске праксе у Вишем суду, судија М. Пешић био партијски активан, у којој партији и на ком нивоу прије избора за судију? Да ли то има, може и смије имати утицаја?

8.Да ли Радоје Жугић и његови партијски механизми имају већу тежину од струке и части предсједника Бориса Савића и инволвираних судија вишег суда који се пресудом донесеном 7. маја баве и задржавају је 50 дана након што је законито донијело вијеће троје Судија Вишег суда којима је предмет додијељен?

Одговор на увреде предсједника Вишег суда у Подгорици уредник ИН4С ће објавити након Видовдана.

Прочитајте још:

СКАНДАЛОЗНО: Хрватски пир у ОШ „Драгиша Ивановић“ – мрш, Срби, напоље

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

5 thoughts on “Савић као Шојић – „изненађен и увређен“: Неће да одговара на питања ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *