ИН4С

ИН4С портал

Васојевићи досљедни: Српска тробојка тамо гдје треба да стоји

Васојевићи и након свих искушења кроз које је пролазила Црна Гора његовали су српску свијест, српску историју и српско предање о свом српском и племићком поријеклу

Тробојка у Беранама

Уколико неће неко други,онда Васојевићи хоће да бране српску правду и српску Црну Гору. То је потврдила и српска тробојка на згради Општине Беране, постављена уочи прославе 13. јула и побуне против одлука Петровданске скупштине и успостављања независног Монтенегра под италијанском окупацијом. Братски поздрав за челнике Берана што су смогли снаге и одупрли се актуелном монтенегринском и антисрпском таласу и хистерији која поводом тога данас влада у Црној Гори и поставили српску тробојку тамо гдје треба да стоји и украси српско Беране и српске Васојевиће.

Васојевићи и након свих искушења кроз које је пролазила Црна Гора његовали су српску свијест, српску историју и српско предање о свом српском и племићком поријеклу. То су доказивали и током 20. вијека када су након Првог свјетског рата листом били за уједињење за Србијом у нову заједничку државу, а током Другог свјетског рата у два антифашистичка покрета су показали да им је српска отаџбина изнад свега.

.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

11 thoughts on “Васојевићи досљедни: Српска тробојка тамо гдје треба да стоји

  1. Стварно је интересантно помрачење ума код новокомпонованих дудукљанских монтенегрина да иду толико далеко да забрањују српску тробојку која је и била званична застава државе њихових предака. Иначе ово није толико изражено ни у хрватској гдје се у општинама гдје Срби и данас чине преко 60% становништва слободно и на зградама институција и унутар истих вијори српска тробојка (од Срба преко Двора на Уни до Вуковара гдје год су Срби повратници и чине преко 60% поштују се српска обиљежја и српска ћирилица и српски језик у школама). Док се у ЦГ данас води хајка о тробојкама у мјестима која су изразито српска или имамо још драстичније примјере да нпр. у Пљевљима гдје Срби чине преко 60% нема у а званичним државним институцијама српског ћириличног писма!

  2. Vasojevici su jedina drzavotvorna i civilizovana sredina kod nas. Naslednici plemstva, Nemanjica, to se i danas osjeca….Kami sreca da ih ima vise u vlasti, to bi bila demokratija…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *