ИН4С

ИН4С портал

Чудотворна икона Пресвете Богородице у Црној Гори

1 min read
У Црну Гору и Епархије Митрополију црногорско-приморску и будимљанско -никшићку долази на благослов из Руске православне цркве чудотворна икона Пресвете Богородице - Побједитељнаја.

Најава доласка чудотворне иконе

У Црну Гору и Епархије Митрополију црногорско-приморску и будимљанско -никшићку долази на благослов из Руске православне цркве чудотворна икона Пресвете Богородице – Побједитељнаја.

Икона стиже 20. јула и биће у Црној Гори до 26. јула

Икона ће овом приликом обићи храмове и цркве широм ЦГ како је и наведено на плакатима.

У манастиру Михољска превлака вјерни ће моћи да цјеливају икону 23. јула, када ће се служити и Литургија, са почетком у 8 часова.

Чудотворна икона ће стићи у Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици у уторак у 19 часова, када ће се служити и вечерња служба. Икона ће бити изложена на поклоњење, цјеливање и благослов вјерном народу и сјутрадан, 24. јула, током Свете литургије. Након тога  икона Побједитељнаја ће кренути у даљи обилазак светиња наше Цркве.

Истог дана вјерни ће моћи да се поклоне икони Пресвете Богородице на Жабљаку, гдје ће се у Храму Преображења Господњег у 18 часова служити вечерња. Свој пут Чудотврона икона наставља 25. јула ка Беранама, гдје ће вјернима бити изложена на благослов у Ђурђевим ступовима.

Чудотворна икона Пресвете Богородице – Побједитељнаја, током Литругије и Вечерње службе 26. јула, благословиће и Сабор православне омладине на Михољској превлаци.

Најава доласка чудотворне иконе
Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

4 thoughts on “Чудотворна икона Пресвете Богородице у Црној Гори

  1. „Не гради себи лик резани нити какву СЛИКУ од оног што је горе на небу нити доље на земљи, или у води испод земље. Немој им се клањати нити им служити…“

    Пропаст нашег народа је слика пропасти наше религије. Постали смо пагани.

    1. Не млати филео. Не гради себи лик резани…а ви православни поштујете иконе, не убиј …а ви православни убијате у ратовима бранећи се и тд. Постоји читав низ оваквих буквализама кад неко жели да злонамјерно тумачи Свето Писмо као што ти сада чиниш. Прву икону Пр. Дјеве Богородице је насликао апостол Лука и у раном хришћамству поштовање икона је благословено на једном од Васељенских сабора. Зато филео ако си хришћанин не сумњај него се поклони и цјеливај.

  2. … Kad već ništa ne može da nam pomogne!
    S vjerom u Boga, još samo čudo može da nas spase!
    Pa je ikona Presvete Bogorodice Pobediteljnaje stigla baš tamo đe je najpotrebnija!
    Ništa slučajno nije …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *