ИН4С

ИН4С портал

Промоција фотомонографије „Људи и бродови“ Синише Луковића сјутра у Херцег Новом

1 min read
Фотомонографија „Људи и бродови“ Синише Луковића у издању херцегновске Књижаре Со биће промовисана сјутра у 22 ч.  на 17. међународном сајму књига – „Трг од књиге“ у Херцег Новом.

Људи и бродови, Синиша Луковић

Фотомонографија „Људи и бродови“ Синише Луковића у издању херцегновске Књижаре Со биће промовисана сјутра у 22 ч.  на 17. међународном сајму књига – „Трг од књиге“ у Херцег Новом.

Аутор ове књиге најбољи је живи познавалац поморске историје Боке Которске.

„Људи и бродови“ доносе сторије о чувеним поморцима, великим бродовласницима, херојима на мору одликованим од стране америчког предсједника, о једриличарима-пустоловима, бродоломницима, ауторима „Морских дневника“, патриотама попут Спасића и Машере, о једном заливском свештенику из капетанске породице кога су одликовале три државе у којима је живио, те о многим капетанима и њиховим судбинама.

Други дио књиге читалачком оку нуди да се укрца на импозантне палубе које су бродиле Боком: на најлуксузнији парорбод који је икад саобраћао за луку Котор, на торпедну крстарицу која је учествовала у чувеној побуни морнара 1918, на највећи једрењак на свијету, на најбржи једрењак на свијету, на школске бродове неколико држава, на мегакрузер са генима славних трансатлантика, али и на носач авиона – сасвим у складу са временима у која смо уроњени.

* По себи се подразумијева да Синиша Луковић промовише књиге у едицији Бокељологија, јер је издавачки формат Књижаре Со да објављује искључиво наслове са морском, поморском и бококоторском тематиком.

Прочитајте још:

Представа ,,О мишевима и људима“ сјутра пред будванском публиком

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *