ИН4С

ИН4С портал

У Будви представљање романа „Туђине“ Игора Маројевића

Иако се његов нови роман сасвим одваја од остале четири књиге и савршено функционише засебно, "Туђине" бацају накнадно свјетло на Београђанке, Праве Београђанке, Двадесет четири зида и Партер.

Игор Маројевић

У суботу, 27. јула са почетком у 21 час гост Књижевне комуне у Петровцу на платоу испред СД Црвена комуна биће писац Игор Маројевић.

Овом приликом биће представљен његов посљедњи роман „Туђине“ чији је издавач београдска Лагуна а објављен је септембра 2018.године. „Туђинама“ се окончава београдско петокњижје Игора Маројевића. Иако се његов нови роман сасвим одваја од остале четири књиге и савршено функционише засебно, „Туђине“ бацају накнадно свјетло на Београђанке, Праве Београђанке, Двадесет четири зида и Партер.

Српски есејиста, приповједач и преводилац Јовица Аћин о Туђинама је између осталог забиљежио сљедеће: „„Туђине“ су ме понеле. Њихов јунак се суочава са загонетним самоубиствима и одгонета их док прича о њима. У Маројевићевом роману кључа од раскола Старохерцеговаца и Староцрногораца у Боки. А јунак зарања у ту узаврелу масу, подједнако као и у своје еротске везе с девојкама. Трага за љубављу и за одговорима. То је драма оплемењена иронијом и црним хумором. Напослетку, усред Београда и бомбардовања, трагање доспева до врхунца и дешава се чудо налик услишеној молитви. Расплет романа одиграва се попут обарања невидљивог млазњака накрцаног смртоносним пројектилима„.

Најава представљања књиге „Туђине“
Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *