ИН4С

ИН4С портал

Бошњак: Мујовић је професор који не да студентима да положе, омогућио плагијаторки Лакићевић Ђурановић позицију асистента

1 min read
Наравно да се ради о чувеном скандал мајстору Ранку Мујовићу, професору одбране и заштите, који је захваљујући политичким везама преузео да предаје међународно право. И јавна је тајна да се код њега на знање не може положити испит, све остало долази у обзир", казала је посланица ДФ-а Бранка Бошњак поводом приче о професору Правног факултета који студентима не дозвољава да положе испит.

Ранко Мујовић

Наравно да се ради о чувеном скандал мајстору Ранку Мујовићу, професору одбране и заштите, који је захваљујући политичким везама преузео да предаје међународно право. И јавна је тајна да се код њега на знање не може положити испит, све остало долази у обзир“, казала је посланица ДФ-а Бранка Бошњак поводом приче о професору Правног факултета који студентима не дозвољава да положе испит.

Посланица је истакла да је Мујовић узимао индексе и новац и враћао са уписаном оцјеном, а потом подсјетила на његове бројне афере док је он био декан те универзитетске јединице.

Бошњак је истакла да је управо Мујовић заслужан и за преправљање оцјена професорице на УЦГ за коју се недавно открило да је плагирала рад свог студента – Бојане Лакићевић Ђурановић.

– Док је био декан за Мујовића су биле везане разне афере, а сад је опет актуелизована она када је наглашавам, након дипломирања, утицао са позиције декана на професоре да преправе оцјене свршеној студенткињи која је каснија захваљујући тим преправкама досегла минималан просјек који је био потребан да остане као асистент, наравно његов. Сад је она палгирала рад свог студента коме је била ментор, објаснила је Бошњак.

Бојана Лакићевић Ђурановић / Фото: Портал Аналитика

Подсјећамо, прије три дана поједини посланици позвали су јуче руководство Правног факулета Универзитета Црне Горе, Ректорат и Министарство просвјете да ријеше проблем студената на овој универзитетској јединици који не могу ни по шест-седам година да положе испит код једног професора, указујући да их он намјерно “обара”.

Бошњак је у скупштинској сали казала тада да се ,,зна ко је то“ и додала да је забрињава стање Универзитета.

Брине ме нездрава солидарност професора, не само на Правном, него на УЦГ. И то сви знају”, рекла је она у Скупштини Црне Горе.

Док је био декан, казала је Бошњак за ,,Стандард“, дозволио је енорман упис студента, а онда је од школарина чашћавао њему лојалне професоре, па су неки на Правном факултету добијали мјесечно више него поједини професори технике за цијелу школску годину.

Нажалост, тврди она, професори су нездраво солидарни, и не желе да се замјерају, па све ово пролази на Правном факултету без јавне осуде.

Али студенти су снага, још ако се саберу и кад су доследни и упорни,под њиховим притиском уз помоћ јавности која би их сигурна сам подржала, Мујовић и разни мујовићи би били прошлост. Само треба храбрости и снага је у младости, они носе енергију која може све да обурда, а не једног Мујовића који брука Правни факултет и уопште Универзитет Црне Горе. Да има Универзитета у правом смислу ријечи, давно би Мујовић био прошлост, истиче Бошњак.

dr Branka Bošnjak
др Бранка Бошњак

Студенти који се годинама налазе у агонији због Мујовића, додаје посланица ДФ-а, треба јавно да га именују, направе протест и упуте дописе Универзитету.

Срамота је да испаштају због његове самовоље, а више него очигледно је да је проблем у професору. Такође треба да траже његово изузеће, сад се вратио професор Небојша Вучинић и да захтијевају да он преузме тај предмет, јер га је он и предавао прије него је изабран за судију у Стразбуру, закључила је Бошњак.

Прочитајте још:

Вође „шкаљараца“ дале читуљу убијеном адвокату Огњановићу: Нашем драгом пријатељу, адвокату и изнад свега људској величини

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

6 thoughts on “Бошњак: Мујовић је професор који не да студентима да положе, омогућио плагијаторки Лакићевић Ђурановић позицију асистента

  1. Није одбранио струку ОНО и ДСЗ, није профа,а ни човек 🙂 Колико само титоистичког олоша нас загађује – разних доктора самоуправљања: зато нам тако и иде…СФРЈ је комунистички олош разорио и у ратове убацио: лустрација за гадове! Опссс, онда у лустрацију иде и неомиљени Мило кумек из Кумровеца 🙂

  2. znam ja njega kad je bio asistent odbrane i zaštite, a ni o tome nije imao pojma, slušao šefove i naredovao u karijeri a mnogo se užirio

  3. Profesor pravnog fakulteta i plagijatorka ne reaguje na sramne optužbe koje bi izazvale reagovanja svakog normalnog čovjeka.Imaju li ti ljudi rodbinu pa da se zastidje zbog njih ako ne zbog sebe?Kako mogu izaći pred studente i uopste medju narod?Moze se po ovome sagledati stvarnost Crne Gore!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *