ИН4С

ИН4С портал

Представа ,,Козоцид“ вечерас у амфитеатру манастира Стањевићи

1 min read
У амфитеатру манастира Стањевићи вечерас, са почетком у 21 час, биће изведена представа „Козоцид“ .

Манастир Стањевићи

У амфитеатру манастира Стањевићи вечерас, са почетком у 21 час, биће изведена представа „Козоцид“ .

Режију и текст је урадила Вида Огњеновић, драматургију Драгана Трипковић, сценографију Герослав Зарић, костимограф је Љиљана Драговић, а композицију је урадио Зоран Ерић.

За публику је обезбијеђен превоз са станице Медитеран Експреса (у граду) у 19.30 часова.

Одломак из драме: „Само моменат да објасним колико тај разлог не држи воду… Људи, научно је доказано да су козе припитомљене пре десет хиљада година. Нађени су козји костури поред насеља.

Па да су чиниле толику штету за тих десет миленијума зар би планета то издржала. Па земља би већ одавно била оглодана пустиња, преживеле би једине две животињске врсте: китови и бели медведи. Они би водили тешке ратове око ситне рибе за храну.

А, је ли таква ситуација данас, питам вас! Је ли? Ево, чујете ли, Председниче, људи се слажу… Па коме је онда пала на ум та опасна глупост да сад уништава козе да би од њих одбранио шуму? Коза да уништи шуму, ма немојте ме засмејавати. Она се храни лишћем шибљика и грмља, то је тачно, али то је шумски коров.

А је ли икад ико видео да се коза попела на гранати храст и оборила га? Није, наравно! Тако је. Чујете ли, Председниче, шта кажу људи. Тај што обара храст зове се човек. Требају му дебла за грађу, за огрев, за папир, за даске за намештај, а шта може коза. Чупне листић-два и њој довољно, а храст ни не осети… Је ли овако људи ?

Прочитајте још:

Промоција сабраних дјела Митрополита Амфилохија 1. августа на Цетињу

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *