ИН4С

ИН4С портал

Вукићевић: Разобличен монтенегрински апартхејдски систем, диктатор и граЏанисти залазе у поље фашизма

Срби из Црне Горе неће дозволити да им се овдје понови НДХ, или Крајина. Они су овдје своји на своме, ово је њихова земља, њихови преци су је стварали.
boško vukićević

Бошко Вукићевић

Главни уредник ИН4С, Гојко Раичевић је у емисији „Неђеља у петак“ на А1 телевизији, изнио је фрапантне доказе о дискриминацији Срба у Црној Гори, који се налазе у званичном документу Владе Црне Горе који се зове „Информација о заступљености мањинских народа и других мањинских заједница у државним органима, органима државне управе, органима локалних управа и Државном Тужилаштву“.

Осврћући се на ове податке лидер Покрета Слобода народу, политички аналитичар Бошко Вукићевић, истакао је сљедеће:

„Ово су ужаси апартхејдског система у савременом Монтенегру. Наведени подаци, који су само дио слике језиве дискриминације којој је изложено српско становништво у Црној Гори, које је створило ову државу – леде крв у жилама. Наравно, не и дукљаноидима и шовинистима, који се таквим подацима наслађују.

Замислите, од укупно 126 судија запослених у најзначајнијим судовима у овој несрећној земљи, ради 1 (словима – „један“) Србин! И сви ти људи Србима суде, и то најчешће по прикривеној политичкој основи, као продужена рука диктаторског режима. Са тужилаштвом – иста прича. Са свим осталим јавним управама – исто. Тако нешто се није верификовало ни у НДХ. И онда се неко чуди када српски патријарх пореди шовинистички монтенегрински режим са НДХ?!? Треба ли сачекати да дукљаноиди спроведу и усташки рецепт „коначног решења“, како би се утврдило да се и тамо овако почињало?

Најсмијешније и најљигавије ми је уобичајено оправдање шовинизма, најчешће граЏанистичког предзнака: „Има у тим институцијама много више Срба, само што се они другачије национално изјашњавају“. Побогу, ако је и тако, није ли управо тај страх од слободног националног изјашњавања крунски доказ за шовинистичку природу диктаторског режима, његову фашистичку изопаченост, за апартхејдски систем?

Знају граЏанистички душебризници утврдити и како је „Црна Гора грађанска држава, у којој се запошљавање не треба одвијати по националном кључу“. Нешто слично је прије пар година изјавио и сами диктатор, износећи да „запослење у јавним управама одговара компетенцијама“. И тако, „игром случаја“ међу свим тим компетентним и способним“ нема готово ниједног Србина?!? Не водећи рачуна у коликој мјери њихове изјаве одударају од математичких и статистичких законитости, диктатор, граЏанисти и дукљаноиди су њима дубоко зашли у поље фашизма и расизма.

Но, како сам већ истицао, Срби из Црне Горе неће дозволити да им се овдје понови НДХ, или Крајина. Они су овдје своји на своме, ово је њихова земља, њихови преци су је стварали. Клептократска и шовинистичка секта ће ускоро пасти, након чега је неопходан општи консензус за опстанак и просперитет нашег друштва“, закључио је Вукићевић.

Прочитајте још:

Раичевић: Докази о фрапантној дискриминацији Срба у Црној Гори (ВИДЕО)

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Вукићевић: Разобличен монтенегрински апартхејдски систем, диктатор и граЏанисти залазе у поље фашизма

  1. 2011 први пут је јавност НДЦГ упозната са овим подацима,а на конференцији за штампу изнио их је Мирослав Влаховић. у својству предсједника политичког савјета Српске листе.

    Од тада до данашњег дана владао је мук .

    Али то не значи да просрпска опозиција није знала ништа о томе већ да је имала паметнија посла.Њен план је сноро десет година касније савршено јасан:

    Суд у Стразбуру да суди,америчка ДЕА да хапси,а политика српско-црногорског помирења да обурда режим.

    А све то ,фала Богу , помогнуто сломом још једне неуспјешне љетње туристичке сезоне

    Радујте се Срби!

  2. Док се у земљу уводи диктатура црвени преварант Бечић и његова дружина руше опозициону власт у Будви.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *