ИН4С

ИН4С портал

Страх Монтенегрина од Руса: Шта ће Путинов човјек у Београду?

1 min read
Не разумијем ту острашћеност страним трупама, па и уколико би се односиле и на руске војне снаге, као да смо нека војна велесила, па можемо овим првим да нешто помогнемо, а овим другима одмогнемо

Илустрација

Пише: Никола Васојевић

Задњих седмица прочитао сам више текстова ДПС аналитичара о именовању новог амбасадора Русије у Београду, Александра Боцан Харченка. Забринули се ДПС душебрижници што је поуздан човјек руксог предсједника Путина дошао у Србију и претпостављају да је Харченко послат на Балкан да би чвршће повезао Србију и Русију. За њих тренутно већег гријеха нема од приближавања Русији, па скачу као опарени када осјете да неко неће Русима да уведе санкције и када се према тој земљи понаша пријатељски. Ма, какви пријатељи, запомажу они, хоће Руси да нам уведе руску чизму, те од ње нећемо моћи да дишемо.

Прво ми није јасно зашто су се узбудуили због Харченка, јер он није дошао у Подгорицу, него у Београд. Пошто са том страном свијета одавно нмају неке пријатељске, а камоли братске везе, што их уопште интересује ко долази или одлази из Србије. На све стране кукају, како од Срба и Руса не могу ока да склопе, а све, хтјели, не хтјели, завирују у србијанско двориште и радо би тамо видјели оно што се њима свиђа, а не оно што се стварно дешава.

Па шта ако је Путинов човјек од повјерења дошао у Београд? Па шта ако је дошао да би заштитио руске интересе на Балкану уједно штитећи и српске? Па шта ако је дошао да упозори србијанске политичаре да се не разграничавају са Албанцима, него да поштују Резолуцију СБ и сматрају Космет својом територијом? Па шта уколико Руси не желе да их било ко избаци са Балкана, па преко Београда желе да поруче осталима да су и они ту и да се без њих не могу рјешавати балкански проблеми? Па шта и шта и опет шта, уколико Руси желе да буду уз Србе и то не због тога што су их напрасно завољели и заљубили се у њих, него желе да их одбране, јер ту одбрану сматрају и својим штитом?

Што се ови Монтенгрини толико боје једне велике силе, када су другој великој сили дали све што су имали. Небо више није наше, предузећа су већином страна имовина, хотели су у рукама странаца, војска ратује за стране и то америчке интересе, а ево и колоне младих бјеже према Западу тражећи бољи живот. Дакле, све то може уколико је под етикетом САД, али ово друго не може уколико је под руским знаком!

Шта су се помамили ови ДПС аналитичари да се овако острве на Русију, као да су им они бацали бомбе по Голубовцима и Мурину, а не ови њихови садашњи покровитељи!

Истина, не треба ни нека велика мудрост да се схвати такво њихово понашање и што оволико галаме и бране САД и НАТО, као да без њих не могу да живе. Не разумијем ту острашћеност страним трупама, па и уколико би се односиле и на руске војне снаге, као да смо нека војна велесила, па можемо овим првим да нешто помогнемо, а овим другима одмогнемо.

Нешто ми се чини да ове наше главешине нешто много не зарезују ни једни ни други, али су зато ту ДПС аналитичари који медијском буком и халабуком желе да надомјесте безначајност Црне Горе и њеног лидера у НАТО-у, а посебно код Руса. Колико је он у свему томе небитан, толико су битни њихови коментари да ће нам без Руса бити боље. Као да их неко о томе и нешто пита, али они би жељели да их питају. Због тога и стварају оволику ларму, као да су неко и нешто!

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

17 thoughts on “Страх Монтенегрина од Руса: Шта ће Путинов човјек у Београду?

  1. И то да дочекам: Родили су се Црногорци који се боје Руса! Чудо! Никада се Црногорци у историји нису бојали Руса и Русије, а и зашто би? Руси су их увек и у свему помагали, бранили, штитили, баш као што увек племенити Велики Брат помаће свога закржљалог, убогог и сиромашног млађег брата (испостави се често и незахвалног). Црногорци су одувек волели Русе, радовали им се, гостили их, кад их год сретну, поносили се њима и њиховом снагом и културом, пред другима, призивали Русе и Русију као и Бога, („Бог је на Небу, а Русија на Земљи“, црногорска пословица) кад год им је било тешко… али бојали се Руса, то нису никад и нико од Црногораца! Ако неко тврди да нисам у праву, да има забележено да се неки Црногорац пре 2006. године бојао Руса, нека каже који, нека ме демантује! Ја тврдим да таквих није било! Можда ови „модерни“, што се данас боје Руса и нису прави Црногорци, него нешто потпуно друго? Па и ти данашњи „препанути“, што се боје од Руса, себе радије именују дукљанима, или montenegrinima, чак и граџанима, а Црногорцима ређе, углавном то раде кад их други стисну и кад им је тако повољније. Ваљда себе тако кураже, кад кажу да су Црногорци?

  2. а ево и колоне младих бјеже према Западу тражећи бољи живот.

    Omakla ti se poenta. Bjeze na Zapad, ne u Rusiju…

  3. Монтенегрини УПАМТИТЕ улазак ЦГ у НАТО ништа не значи.Знамо како ће мо га елиминисати.КАД дође вријеме бићете већи СРБИ но што сте монтенегрини.НАИМЕ има у међународном праву пар ЗАКОНА који ће ово да поткријепе.Знамо д а ви сањате члан 5 НАТО бандита али вам помоћи неће.Видимо се у Тирани и на КосовуА Црна Гора че дочекати браћу.

  4. milogorski analitičari po onoj staroj „drž zeca a vuk na vratima“ viču na ruse dok milo valja kokain I pljačka građane crne gore

  5. Amerika je pustena niz vodu! Njeno stanovnistvo je ogrezlo u narkomaniju,sodomiju,umnu zaostalost,farmaceutska mafija IH je dotukla, preko 70 milijardi sedativa su konzumirali Amerikanci u posljednjih 10 godina na ljekarski recept.Znaci Oni su potpuno neupotrebljivi.Globalni inzinjeri sociuma to itekako dobro znaju. Isto vazi I za Evropu gdje je pocela utilizacija Atomskih elektrana,kako opasna tehnologija nebi dospjela u pogresne ruke. Vec je 100 % sigurno da migrantii polako preuzimaju primat u skoro svim drzavama EU. ZATO SE TEHNOLOGIJA SELI NA SIGURNIJA MJESTA, NOVI ZELAND, TAJVAN, KINA..
    Rusija he sklopila savez sa Kinom, koji je jos dogovoren izmedju Staljina I Mao Ce Dunga. Najveci Americki strah se obistiinio. Najveci ekonomskim i vojni savez je stvoren! Sto ce sad Dukljani? Hoce li zajedno sa Amerikom u ambis?
    Novi Ruski ambasadori je ekspert KONCEPCIJE DRUSTVENE BEZBJEDNOSTI, nove ideologija koja COVJEKU daje znanje kako se upravlja socijalnim procesima, I kako iz sebe stvoriri COVJEKA PO PROMISLU BOZIJEM. Dok zapadni sistem od COVJEKA pravi roba, konzumenta, potrosaca, ZOMBIJA! Ruski sistem cini upravo suprutnoi to vjekovima!
    U Rusiji su pocele cistke LIBERALA, ZAPADNJAKA, koja ce donijeti uskoru Ruskom narodu potpuni suverenitet. Istu stvar po Putinovom naredjenju poceo Tramp, uhapsivsi Epstejna, jednog od osnjicenih za drzavni udar 2001 9/11 kada su srusene kule blizankinje.
    „“The liberal idea has ended its existence. Putin’s bathyscaphe means that Russia’s political course is unchanged. USA: Epstein dough is associated with the British royal family and is a member of two semi-private organizations. Epstein’s arrest means the beginning of the chain, which will lead to the „Nuremberg-2.“ Perhaps investigated the events of September 11, 2001. Epstein is not released on bail. „“ https://youtu.be/9-d0VCHpDM0

  6. Male zemlje se moraju oslanjati na veće i praviti savezništva. Naravno,tu treba imati mjeru. Naša domovina se oslanja na dominantno najjaču silu svijeta(vojno,ekonomski i kulturno) i to je najbolja moguća diplomatija.
    Na drugoj strani imamo Srbiju,koja ne zna šta hoće.
    Vučić gleda u Angelu Merkel kao nekad u Šešelja,a od skoro i na Makona „slini“.
    Ženski dio vlade,mada je diskutabilna njihova ženstvenost,pati za Amerikom.
    Crnomanjasti Sloven Vulin i izvjesni Popović bi najradije od Srbije da naprave rusku guberniju.
    Đe bi Rasim nije teško zaključiti.
    Na Kineze svi „otkidaju“.
    Njihovi političari ne jedu šnicle,padaju na kolena,pevaju sve žanrove,jadno,baš jadno. Ako je i od SERVA – mnogo je.

    1. I angela merkel voli ruse a još više ruski gas. a srbi ko srbi nikako da svate da to što su bili saveznici sa rusima bili su. sada treba da se okrenu amerikancima samo zato što to treba amerikancima kao milogorci. srbi neznaju da je biti čovjek out a nečovjek in. srbi trebaju poput milogoraca zaboraviti na to da postoje I danas dan zahvaljujući između ostalog i rusima

      ps. samo što ti isti amerikanci a I njemci više cijene principijelne srbe a na vas milogorce gledaju u skladu s onim trampovim odgurivanjem markovića. I da ne zaboravim nedavno su rusi učinili uslugu anglocionistima u siriji na granici sa izraelom. sada anglocionisti trebaju učiniti uslugu rusima. ko će ga znati šta će rusi tražiti. možda crnu goru

  7. Prvi put se slažem sa ovim Vasojevićem. Mi želimo dobro Srbiji i srbima i zato smo zabrinuti zbog ovakvog razvoja događaja. Ali što bi nas bolio racku za Srbiju i srbe? Neka propadnu kada toliko žele. Niko sa rusima nije sreću vidio pa neće ni oni. Mi treba da gledamo svoga posla, pojačamo granicu prema Srbiji i zaštitimo se od tog kancera. Nikome ne možeš pomoći ako on ne želi da pomogne sam sebi.

    1. А кога боли рацку за твоје писање,јадан не био?Сједи дома,и штити те твоје зидове,добро их учврсти док има пара од дерпеса.

    2. Усташо, набијем на qрац и тебе и твоју границу.

      Ви ћете „затворити“,аха,оћете.

      Е,па шта све овдје човјек зна да прочита,нечувене су глупости.

  8. „Дакле, све то може уколико је под етикетом САД, али ово друго не може уколико је под руским знаком!“

    Istina! obratite paznju na salto mortale montenegrinske politike. Ovu neumjerenu , bijednu, poltronsku politiku prema Zapadu vode oni isti komunistii samoupravljaci i njihovi nasljednici od kojih sve do kraja osamdesetih nijesmo mogli disati slusajuci price, parole i krilatice o „trulom zapadu“, „nehumanom zapadnom kapitalizmu“, a sa druge strane bajke o nevjerovatnim uspjesima i rezultatima komunistickog samoupravljanja. E sad kad je taj Zapad truliji i njegov kapitlizam nehumaniji nego ikad u istoriji, ti isti ljudi nam govore o „evro-atlanskim integracijama“, NATO, malignom ruskom uticaju, uspjesnoj privatizaciji ( citaj lopovluku gdje je sve pokradeno sto nije za nebo zakaceno), itd. Ono sto je izvan moje moci shvatanja je narod u CG koji sve to gleda. Prvo nije mogao da dise od njihove prdnjave o „truloj Americi“, a sad ne moze da dise od neukusne, lisene ikakve mjere, bespogovorne podrske istoj. I naravno, ovi komentatori tipa Komlena i Blentovena koji sve to brane kao vrhunsko dostignuce. Mogu samo da se pitam:
    1. Da li su vam vrane mozak popile?
    2. Dokle?

  9. На мезару рахметли „монтенегра“ писаће: „На помен Русије и Руса, умрло би говно у њему.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *