ИН4С

ИН4С портал

Освећење манастира Подластва: Прим’те поздрав од Грбљана (ВИДЕО)

1 min read
У години када обиљежавамо велики јубилеј 800 година аутокефалности Српске православне цркве, дубоко укоријењене у души Боке Которске и свих Бокеља, и 1500 година постојања манастира Подластва
Podlastva

Обновљени Манастир Подластва посвећен је Светом Великомученику Косовском Лазару, који је према предању поријеклом из Грбља.

Podlastva
Обновљени Манастир Подластва посвећен је Светом Великомученику Косовском Лазару, који је према предању поријеклом из Грбља.

У години када обиљежавамо велики јубилеј 800 година аутокефалности Српске православне цркве, дубоко укоријењене у души Боке Которске и свих Бокеља, и 1500 година постојања манастира Подластва, будући да је изграђен на темељима ранохришћанског храма, његова светост патријарх српски Иринеј ће освештати параклис св. цара Лазара као и обновљене манастирске конаке.

„Манастир Подластва посвећен је рођењу пресвете Богородице. Налази се у близини магистралног пута Будва-Котор-Тиват. Много пута страдала, много пута обнављана.1350. године обнавља је сам цар Душан. Од 5. вијека из древних времена па све до данас она шапуће завештање Светог Симеона“

Крила Бог не даде човјеку но ангелу. Умјесто крила Бог је човјеку дао пјесму да на њој летјети может јако ангел.

Ако је ишта у човјеку анђеоско и божанско, онда је то пјесма. Пјесма је бестјелесна као и душа човјекова. У пјесми душа народна обитава.

Колико је богугодан један дом најбоље се може закључити по томе колико често се из њега и какве се пјесме чују. Једна од оних која неријетко узлијеће понад сводова цркве Ластва Грбаљска, поред осталог говори и о чврстој утканости нашег манастира у биће грбаљског народа.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Освећење манастира Подластва: Прим’те поздрав од Грбљана (ВИДЕО)

  1. Svi su izgledi da će Boka biti složna u razuru Crne Gore, kojoj nije iskreno nikada pripadala. A muze li je finansijski muze, kao da je preteča Crne Gore. I više od toga.Dakle Latini ostaju Latini,dosljedni tom značenju dovijeka.Kod ovakve vlasti jedina nada je Bog da im se to vrati na pravedan način.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *