ИН4С

ИН4С портал

Сјутра протест родитеља из Мурина: Укинут ђачки превоз, наша дјеца морају да стопирају до беранских школа

Огорчени родитељи ученика из Мурина сјутра ће организовати протест у знак незадовољства због тога што је, како су нам казали, Министарство просвјете укинило ђачки превоз на релацији Беране - Мурино, те многа дјеца морају стопирати и сналазати се за превоз до школе.

Средња школа у Беранама

Огорчени родитељи ученика из Мурина сјутра ће организовати протест у знак незадовољства због тога што је, како су нам казали, Министарство просвјете укинило ђачки превоз на релацији Беране – Мурино, те многа дјеца морају стопирати и сналазати се за превоз до школе.

„У име 62 ученика из Мурина позивамо вас да сјутра у 9 сати будете присутни на протесту због тога што су укинули превоз нашој дјеци“, рекао је за наш портал Момчило Момо Ђукић.

Он је казао да је ова одлука срамна и недопустива, те да ће родитељи истрајати у борби се њиховој дјеци обезбиједи превоз.

„Огорчени родитељи и ученици из Мурина најавили су за сјутра у 9 часова протест и блокаду пута Беране – Мурино, јер је већ 16 дана дјеци укинут превоз до школе која је удаљена чак 36 километара у једном правцу. Уједно послаћемо захтјев министру Дамиру Шеховићу да ће истрајати све до не добију превоз као и остала дјеца ове државе“, нагласио је Ђукић.

Додаје, да су дјеца и ученици Мурина угрожена, те да с тога сјутра неће похађати наставу у знак протеста.

„Обраћали смо се директорима школа, предсједнику наше општине и Министарству просвјете, али су се оглушили и просто не желе да нам помогну да нађемо заједничко решење“, закључије Ђукић који се обратио нашем порталу за медијску помоћ.

Подсјетимо, потпредсједник Општине Беране Марко Лалевић раније је затражио од министра просвјете Дамира Шеховића да поднесе оставку, “ако није у стању да дјеци на сјеверу државе обезбиједи превоз до школе” и као драстичан примјер навео случај ђака првака и основаца који похађају основне школе у беранским мјесним центрима Лубнице и Штитари.

 

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *