ИН4С

ИН4С портал

Млади и мучење мозга: Вулгаризација вулгарног НАТО-а

1 min read
Да неким чудом Русија организује слично предавање за младе, гдје би говорила о предностима неутралности и неуласка у НАТО или, сачувај Боже, приклањању тој војној и осталој велесили, не сумњамо да би САЈ све то разбио, растјерао учеснике и прогласио их великосрпским и руским агентима и страним плаћеницима

НАТО реклама у Подгорици

Пише: Никола Васојевић

За мање од мјесец дана у Црној Гори су организоване двије вулгарне рекламе НАТО-а. Прва се одржала прије 15-ак дана на Жабљаку, а данас у сред Подгорице. Организатори тих предавања су организације блиске Влади ЦГ, ДПС-а и НАТО-у. Ову задњу у продукцији ЦЕДЕМА финансирао је Одсјек за јавну дипломатију НАТО-а. Све ова рекламна предавања намијењена су младима како би се они одлучили за НАТО вриједности.

Гомилу фраза по којима је НАТО анђео мира са теразијама правде у рукама, мука је и прочитати, а камоли о њима расправљати. НАТО је на овим скуповима представљен као хуманитарна и миротворна организација која по свијету организује хуманитарне акције и музичке концерте, гдје се млади друже, сањају о галактичким порукама мира и ванземаљским технологијама. Таквог хуманитарца и миротворца нема на кугли земаљској, а сви они који то не виде и прихватају означавају се као мрачњаци, робови националистичких пројеката и кандидати за Доброту.

Умјесто да се неко из поменуте НВО, али и из Владе ЦГ, чији је представник декламовао о предностима НАТО-а, побуне против овакве вулгарне пропаганде и младе сачувају од глобалних и осталих манипулација, они су се из петних жила потрудили да их убиједе у важност и истинитост гомиле њихових фраза. Гдје ће након свега тога млади завршити не треба много мозгати. Има да буду војници тог војног савеза и то сто одсто убијеђени да покоравајући свијет заправо га ослобађају, али да они други то не виде. Такви квазипросвјетитељски подухвати нијесу непознати данашњем свијету, али ни на једном од ових НАТО кружока нијесам чуо да су такве максиме биле основа револуционарних и осталих покрета који су много зла донијели свијету.

Да неким чудом Русија организује слично предавање за младе, гдје би говорила о предностима неутралности и неуласка у НАТО или, сачувај Боже, приклањању тој војној и осталој велесили, не сумњамо да би САЈ све то разбио, растјерао учеснике и прогласио их великосрпским и руским агентима и страним плаћеницима. Било би ту сузавца и конкретне вјежбе о сузбијању антидржавних демонстрација и антиуставног дјеловања. Не сумњам да би учесници и организатори таквог скупа били преко ноћи протјерани из Црне Горе, како не би кварили њен НАТО имиџ и европски пут.

Ето, таква су вам НАТО демократска правила и назови владавина права. Мислим да је то јасно и основцима, али ова власт се према својим грађанима, посебно младима, понаша као да још нијесу изашли из вртића и као да се још увијек нијесу ослободили руских и српских заблуда, чему је ДПС Црна Гора рекла њет још прије 13 година!

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

5 thoughts on “Млади и мучење мозга: Вулгаризација вулгарног НАТО-а

  1. Јадни ли су ти родитељи, који своју дјецу шаљу на овакве сесије.

  2. Ne može Rusija orgsnizovsti predavanje o nm prednosti neutralnosti kad one ne postoje. Koja zemlja je primjer za te prednosti?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *