ИН4С

ИН4С портал

Дритан креће са протестима из Улциња

Да Дритан одржи сто конференција, ни на једној не бисмо чули Дританове стихове о Станковићу. Све се могло десити, али не да Дритан спјева пјесмицу о Ивици. Будући фанови Дританових стихотворенија нека не очекију пјесмарицу о Станковићу. Зашто, кад је већ улетио у турбуленцију инспирације. Није ваљда ради удате Станковић. Ако је тако - а тако је - онда је Дритан већи каваљер од пола Црногораца.
zatvor, spomenik,Nesporazumi, posluga, Policija, hunta,Zeta, svjedoci, Milo, , Ne, smeće

Бећир Вуковић

Пише: Бећир Вуковић

Удата Станковић још се није огласила у вези скандала мужа Станковића.

Јавност би морала знати, да ли ће удата Станковић прво окупити опозицију (мисли се на наставак састанчења тзв. грађанске опозиције), па на том састанку отворити и питање у вези афере у Тужилаштву, па онда, свом снагом грунути на четвороструко тапацирана врата Врховног државног тужиоца Станковића.

Напокон, огласио се и стихоклепац Дритан Абазовић из Урице. Можда, жедну јавност интересује чији су стихови које је деклемовао Дритан. Сад и то знате.

Не пишу пјесме само стартеле и водитељице, ето, поесију пишу и црногорски политичари грађанске провенијенције. Ево вам Дритана појца – стихоклепца.

Да ли римовано стихоклепство пристаје грађански опредијељеном политичару. Да ли заједно иду десетерац, и одијело.

По пјесничком таленту, једино се могу поредити Дритан Абазовић и Миливоје Катнић. Ако не по фризурама, по стихоклепству исти су у длаку. И то знате коју длаку. (Читалац слободно да допјева коју длаку).

Катнићева и Дританова конференција, у суштини, ни по чему се нису разликовале. У реду је да се Катнић спрда, али чему се Дритан спрда. Знамо да се власт спрда, али чему се „опозиција“ спрда.

Ако је Катнић обесмишљавао корупцију Тужилаштва на конференцији за медије, обесмишљавао је и Дритан на својој конференцији. Никакву разлику не налазимо. Мизансцена – што кажу позоришни људи – сасвим је иста.

Дритан није сазвао конференцију ради Станковића, него ради Катнића. Опет, не разумијемо шта је пјесник хтио да каже.

Да Дритан одржи сто конференција, ни на једној не бисмо чули Дританове стихове о Станковићу. Све се могло десити, али не да Дритан спјева пјесмицу о Ивици. Будући фанови Дританових стихотворенија нека не очекију пјесмарицу о Станковићу. Зашто, кад је већ улетио у турбуленцију инспирације. Није ваљда ради удате Станковић. Ако је тако – а тако је – онда је Дритан већи каваљер од пола Црногораца.

Да није Дритан оно што јесте, морао је рећи: ова господа, корумпирана, листом Тужилаштво – које је монтирало такозвани државни удар, ево, сада, јуре један другог по Тужилаштву: ко је процурио, ко је провалио, ко је покупио лову.

Све је Дритан могао поменути на конференцији, али не и монтирани државни удар, и удруживање Тужилаштва са белосветским убицом, и гоњење челника Демократског фронта, Пристао би Дритан да се на нулу ошиша, али не би прозвао Тужилаштво у вези Демократског фронта. Такви су то јади. Таква је та грађанска опозиција на челу са удатом Станковић, и Дританом, и Џемалом, и осталом куровином.

Па, ипак, Дритан је нешто рекао. Треба почети са „протестима“. Морамо на „улицу“. Па кад хоће на улицу, нека „улица“ почне у Улцињу.

Што се тиче најављених протеста, логично је да Дритан крене из Улциња. Дакле, први протести на челу са Дритаом, крећу из Улциња.

Друге протесе, исто тако жестоке као у Улцињу – одржати у Тузима. Биће то величанствени протести, не само зато што Тужани имају највише албанских застава по глави становника, него што је Малесија мајка независне Црне Горе.

Треће и четврте протесте – наобдан – организовати у Гусињу и Плаву. Ту одморити уз јањетину и халву, избурликати се и испишати, лојем намазати опанке, па, најлак, у петак у Петњицу.

Онда, гигантски протести у Рожајама. Да се зазелене барјаци, и коначно каже ђе је главни разервоар свих покрадених избора у Монтенегру. Речено је то и у Тузима, и Улцињу, али у Рожајама, на такозваној граници – да се подвуче. Да није Рожаја, све би изборе изгубили. Ко напуни џакове лажним гласачким листићима, ко. Белћим, сад ви нама напуните џакове.

И, на крају, у неђељу, сви, сви, сви – на равно Цетиње. Да се и ту каже која пјесмарица, и залепршају баш сви барјаци: и црногорски, и албански, и бошњачки. И да се три барјака у чвор свежу. И, испишати се, и куј који, мили моји…

* * *
Могао се Дритан испети и на локомотиву, и ухватити за тролу, али, не би га полицајци онако крвнички рашчупали, и бацили лицем на улицу, као Марка Милачића. Срби би морали научити макар једну лекцију. Једну, и доста.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

5 thoughts on “Дритан креће са протестима из Улциња

  1. Esmin@Bećirovi tekstovi su posledica a ne uzrok. Vi uvijek mjenjate teze što bi rekao narod prodajete rog za svijeću. Nema više toga da se Srbi nekom pravdaju i izvinjavaju. Tražili ste gledajte. I to bi bilo to. Srbi sad gledaju svoga posla ne ispravljaju krive Drine. I Esmine znaš šta: Boli nas uvo šta vi o tome mislite!!!!

    3
    1
  2. au, baš ste demokrate – kad vi i vaši pljujete, a komentari budu u tom duhu – onda može sve, ali kritika no passaran! Patetično, ali tako montenegrinski (isti ste).

  3. Kao mladji prilikom putovanja nijesam razumio zasto u Bratislavi Pragu Becu Cirihu Milanu Drenici ( znate da Albanaca ima na svim kontinentima , za sada imaju tri drzave ) nije popularno srpski pricati, jer bi me uvijek neki Albanac mrko pogledao, ili … Becirovi tekstovi su mi pomogii da bolje razumijem odakle ta netrepeljivost.

  4. Треће и четврте протесте – наобдан – организовати у Гусињу и Плаву. Ту одморити уз јањетину и халву, избурликати се и испишати, лојем намазати опанке, па, најлак, у петак у Петњицу.
    И, на крају, у неђељу, сви, сви, сви – на равно Цетиње. Да се и ту каже која пјесмарица, и залепршају баш сви барјаци: и црногорски, и албански, и бошњачки. И да се три барјака у чвор свежу. И, испишати се, и куј који, мили моји… Monte-green
    istinito i zalosno,ali to je nasa stvrnsot,drugi opis i ne zasluzuju Abazovic politicki udat Stankovic !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *