ИН4С

ИН4С портал

Аустралија: Ајкула појела жену

1 min read

ajkula

Огромна ајкула усмртила је у Аустралији једну жену, која је са супругом и пријатељима отишли на јутарње пливање на популарној плажи у близини мјеста Татра.

Ајкула је напала 63-годишњу Кристин Армстронг док је препливавала око 600 метара од пристаништа до плаже, саопштила је аустралијска полиција.

Она је остала удаљена од осталих пет купача, међу којима је био и њен супруг Роб, када је напала ајкулу дужине између три и четири метра, рекао је инспектор Џејсон Едмундс за телевизију „Најн“.

Остали купачи нису видјели напад, али јесу очевици на обали. Едмунд је рекао да није познато о којој се врсти ајкуле ради.

Полиција је саопштила да су спасиоци тражили остатке несретне Кристин, да су били ангажовани хеликоптер и брод, али је безуспјешна потрага прекинута у четвртак поподне по локалном времену.

Породица Армстронг је саопштила да је Кристин на тој плажи пливала 14 година и да је била тренер локалног добровољачког спасилачког клуба. „Пливање јој је доносило толико много радости и много пријатеља. Свима ће нам недостајати, а посебно супругу Робу с којим је у браку провела 44 године“, каже се у саопштењу.

Иако ајкула има у аустралијским водама, у последњих неколико деценија тамо се годишње региструје у просјеку нешто мање од два фатална напада.
У новембру прошле године, ајкуле су у року од седам дана усмртиле двојицу мушкараца на источној и западној обали и то су биле двије једине жртве у 2013. години.

Полиција је јуче пронашла остатке 38-годишњег мушкарца чији је нестанак пријављен прошле недеље када је ронио у близини града Перта. Полиција је саопштила да на тијелу има знакова угриза ајкуле, али да није јасно да ли су угризи нанијети прије или послије смрти.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *