ИН4С

ИН4С портал

Режимски медији огорчени: Због „некаквих слава“ школе скраћују часове

1 min read
Ако имамо у виду да је свака девијација у просвети и наставно-образовном плану наишла на свесрдну подршку режимских медија, овакав њихов став не би требало никога да зачуди.

Слава смета режимлијама; фото: logicno.com

Крсна слава, као црквено-народни обичај и истински породични празник, код Срба се поштује и обиљежава свечано као Божић и Васкрс. Чињеница да највећи број становника православне вјероисповијести слави Ђурђев-дан, Аранђелов-дан и Никољ-дан нужно доводи до смањеног присуства ученика настави током та три дана.

Ово је био знак за узбуну режимских медија, који су са забринутошћу констатовали да ученици подгоричких школа годинама уназад на дан већих слава или не похађају наставу или имају такозване скраћене часове. Побједа је чак оцијенила да је „наставни календар прилагођен црквеном“.

Проблеме овакве природе режимлије немају када је ријеч о „обиљежавању“ Ноћи вјештица, на пр.

Ако имамо у виду да је свака девијација у просвети и наставно-образовном плану наишла на свесрдну подршку режимских медија, овакав њихов став не би требало никога да зачуди.

Ово је само још један израз немоћи, нови пораз режимских политика у борби са народним памћењем и традицијом.

Јер, славећи „некакве славе“, народ остаје близак самом себи и својим коријенима. А то се, свакако, не свиђа онима који деценијама говоре о неопходности „раскида са својом прошлошћу“, да би нам лакше наметнули – ропску  будућност.

Прочитајте још:

,,Глас Црногорца“ 1879: Србине! Погледај ослобођене стијене наше, то је гнијездо Немањића и пространог српског царства

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

9 thoughts on “Режимски медији огорчени: Због „некаквих слава“ школе скраћују часове

  1. А у дане прије и после „празника“ Ноћ вештица школе нису радиле.
    Случајно!?
    Е па, НЕЋЕ МОЋИ!

  2. Čim oni spominju Srpske slave, pripremaju teren da ih uguraju u skupštinu, da prođu tu proceduru, i da se odredi visina kazne onima koji se budu uhvatili da slave. Vjerovatno će biti manja kazna za one koji dolaze na slavu.

  3. По библијској митологији првогласник Божји Михаило је збацио с небеса Сатанаила, палог гласника Божјег који се погордио, од Бога отпао и хтјео праврет, а он буде главни, тј да убије Бога. Збачен је у поднебесје са својим слугама, демонима, који су исто били гласници Божји (ангели). Тако и код Срба, имамо слуге Бога, вјерне писму и духу предака, нацији, Цркви, Истини.. али и оне отоаднике који су до јуче били као и преци, а онда постадоше припадници неке друге нације, обезбожише се, заборавише поштење, јер мисле, само тако можемо брзо до новца и празне славе. Али варају се. Да, дошли су до новца, а изгубили битније. И то је њихов пут, не треба да се ми због тога узбуђујемо. Ми треба да останемо вјерни највишим идеалима и живимо у складу са универзумом. Зато се слуге демона буне кад вјерни народ поштује своју традицију изнад касније уведених школских система, који су свуда исти, пропагирају званичну политику тренутно владајућу на неким просторима… Они би да се њима клањамо, странци, обезбоженом колству… а не Цркви и Богу. Па нек бјесне… Бјесни пси увијек тертурају и опасни су по околину, док брзо не липсају.

  4. Jadni li su domaci okupatori.
    Znaju li oni da i strane firme na ovim prostorima postuju instituciju slave kod naseg naroda i omogucavaju koriscenje slobodnog dana?!
    Nasi domaci okupatori znaju samo da lazu, otimaju i da se bave svim vidovima prevare da napune svoje nezasite dzepove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *