ИН4С

ИН4С портал

Барска Служба заштите и спашавања подржала колеге: Дужни смо да помажемо, а не да одмажемо народу

1 min read
"Никад ни један ватрогасац-спасилац у нашој служби, није, нити ће икада одбити било које наређење из наше струке ватрогасно-спасилачких послова, и у корист народа од којег примамо плату. Ватрогасци не питају за име, презиме и за вјероисповјест ономе коме гори кућа, ко је повријеђен или у некој невољи, него раде колико је у њиховој моћи да помогну свом народу".

Понос Бара и ЦГ

Служба заштите и спашавања дала је пуну подршку колегама који су одбили да асистирају полицији и тако отежају борбу свештенству и православним вјерницима у одбрани светиња. 

Ово је списак радника запослених у Служби заштите и спашавања општине Бар који својим потписом пружају пуну подршку колегама који су одбили наређење да асистирају полицији у виду уклањања возила која блокирају саобраћај због настале ситуацији у вези изгласавања Закона о слободи вјероисповјести.

„Никад ни један ватрогасац-спасилац у нашој служби, није, нити ће икада одбити било које наређење из наше струке ватрогасно-спасилачких послова, и у корист народа од којег примамо плату. Ватрогасци не питају за име, презиме и за вјероисповјест ономе коме гори кућа, ко је повријеђен или у некој невољи, него раде колико је у њиховој моћи да помогну свом народу а самим тим и својој држави. Увијек уз свој народ и своје колеге доље потписани:

списак

Подсјетимо, ватрогасци из Бара – Бојан Рукавина, Владимир Ђурановић и Никола Ђурановић одбили су да асистирају полицији у сузбијању протеста православних вјерника који се не слажу са Законом о вјерским заједницама усвојеним у Скупштини прије неколико ноћи, и против њих је покренут дисциплински поступак због тога.

Од ових барских ватрогасаца је затражено да конкретно асистирају полицији код тунела „Созина“, гдје се очекивало да ће вјерници из Бара, Сутомора и Вирпазара блокирати саобраћај на дан када је усвоје закон који дискримнише Српску православну цркву и њену Митрополију Црногорско – приморску.

Тако су барски ватрогасци, са правом, проглашени „херојима наших дана“.

Очито и да већина у њиховој служби разумије значај и оправданост њиховог поступка.

Прочитајте још:

Хероји наших дана: Троје ватрогасаца из Бара одбило да асистира полицији. Неће на свој народ!

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

15 thoughts on “Барска Служба заштите и спашавања подржала колеге: Дужни смо да помажемо, а не да одмажемо народу

  1. Од 46 људи на списку, једна половина је потписала подршку, а друга није. Значи фифти-фифти.

    1. Не заборави и тројицу на које се односи подршка. Дакле остало је 30 девојчица.

  2. У данашње време је подвиг одбити да удариш на своје суграђане. Хвала браћо, бар ћемо моћи у очи да се погледамо у сва времена која следе.

  3. BRACO CRNOGORCI SRBI I OSTALI IZADJIMO NA ULICE BORIMO SE PROTIV MILA KRVNIKA CRNE GORE ILI CE NAM OVO ZADNJI BOZIC U ZIVOTU BITI ! SAD ILI NIKAD NEMA NAM POVRATKA NAZAD….ZIVOT CEMO DATI ZA CRNU GORU ZA NASE SVETITELJE SVETOG PETRA CETINJSKOG I SVETOG OCA VASILIJA MILO CE IH SVE PRODATI…PRODO NAM JE DUSU ZEMLJU MLADOST SAD I SVETITELJE NASE OCE NEDAJMO DA NAM KRVNIK CRNE GORE SKRNAVI GROBOVE NASIH PRAĐEDOVA….BORIMO SE MILOM ILI SILOM NEMA NAM POVRATKA NAZAD….SAMO NAPRIJED BRACO!

  4. У памет полицајци. Ово је Црна Гора. Свака кућа и сваки човјек имају се чиме бранити. Не очекујете да ћемо ћутат и мирити се док нас бијете само што чувамо светиње од лопова. Чувамо их и за вас и вашу дјецу. Зато нам се придружите јер ћете бити упамћени као људи. А ако нећете, онда сте изабрали своју судбину.

  5. Svim postenim Gradjanima CG koji postuju svoju vjeru zelim jedinstvo i razum.Stanimo uz Svestenstvo i narod a ne uz DF koji nas toboze brani i zastupa.Nedajte da politika uzme nasu vjeru i ljubav za bolje sjutra jer vjeciti gubitnici evo 30.god nemogu da predstavljaju nikog.Samo uz narod i Crkvu protiv Diktatora i pohlepe koja im je uzela razum

  6. Капа доље овим људима који су свјесни обавезе помоћи и спасавања коју су преузели кад су изабрали свој животни позив.
    Мене чуди памјет полицајаца који би да ударе на свој народ док им пресједник Мило „милује“ по Мајамију. Кад се врне, шљапиће по рамену командире и удјелити по једну дневницу. Цео трошак му је ко један дан у Мајамију! Али не вјеурем да ће за тај један дан скратит боравак. Мајами је то! Љепота!

  7. Тако је ! Само Вам (Нам) тако ништа нико не може. Слога и јединство прије материјалног. Када човјек има ослонац лако се подиже када падне, али када га уцјене свакојаке хијене (па било и банка стамбеним кредитом), осјећа се заробљено. Ви градите нов систем вриједности и будите поносни!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *