ИН4С

ИН4С портал

(ВИДЕО) Самарџић: СПЦ да остане у ЦГ, осуђујем забрану уласка српским интелектуалцима

У емисији "Јутро" на Првој телевизији о догађајима у Црној Гори говорили су историчари проф. др Никола Самарџић, др Александар Раковић и Дејан Ристић

Фото: Принтскрин

У емисији „Јутро“ на Првој телевизији о догађајима у Црној Гори говорили су историчари проф. др Никола Самарџић, др Александар Раковић и Дејан Ристић.

Раковић и Ристић лако су демантовали историјске фалсификате изнете у тзв. „Апелу 88“.

Самарџић није чак посебно ни заступао ставове тзв. „Апела 88“. Казао је да Српска православна црква треба да остане у Црној Гори и да се с тим у вези нађе решење.

Поред тога, Самарџић је казао да осуђује забрану уласка у Црну Гору четворици српских интелектуалаца и позвао је Раковића да заједно отпутују у Црну Гору

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

15 thoughts on “(ВИДЕО) Самарџић: СПЦ да остане у ЦГ, осуђујем забрану уласка српским интелектуалцима

  1. Studenti, da li je ovo vas profesor? Ako ste hriscani bojkotujte ovu spodobu i 87 ostalih! Ja na njegova predavanja nikada ne bi usla!

  2. Овај Самарџић нема трунке образа. Ко да је рођени брат слине Дарка Шупковића.

  3. Желимо да нам се сви потписници из апела, родом из Црне Горе што прије брате у Монтенегро. Посебно Латинка, Капа јуниор, Миленко Перовић,…

  4. Osim sto ne reaguje na brojne srbomrzitelje u Srbiji se u osnovnim skolama djeca uce jogi! Takav uzas podrzavaju i roditelji. I to u zemlji prepunoj hramova Svete saborne apostolske crkve. I posle cemo reci da su nam za sve probleme i muke drugi krivi. Tuga od naseg neznanja.

    1. Jedan je Stvoritelj, ali se ne prijazuje svakom narodu na isti način. Ne postoji „pogrešna“ religija već je pogrešan način na koji neko tumači svoju ali i tuđu. Da bi govorila protiv joge treba da odeš malo dalje od Google search. Kritika zahtijeva dobro poznavanje onoga što kritikuješ.

      1. Ne mogu zajedno joga i pravoslavlje. I zlocin je to sto se radi sa djecom! Poslusajte sta o tome kaze monah Arsenije i svi nasi svestenici. Ali borba protiv pravoslavlja je perfidna i nikad ne prestaje.

        1. Pogledaj naše običaje, koliko njih vuče korijena iz vremena kada smo slavili Svaroga, Peruna itd. Da je tako kao što kažeš mnogo toga bi bilo na toj listi „ne može“.
          Plus treba imati na umu vrijeme kada su formirane religije i kolika je bila pismenost naroda kao i koliko se informacija skriva i koliko ih je izmijenjeno namjerno tokom prepisivanja.
          Slušao sam monaha Arsenija, i svako poštovanje ljudima poput njega.
          Možda je moja mana što baš nikoga ne poslušam, volim da donesem svoj sud 🙂
          PS.Što ne znači da ne dajem podršku SPC u svemu ovome

    2. Срби у Србији одлично знају све што се догађа. Ми смо навикли да нам се отима и гази па не реагујемо бурно. То не значи да огромна већина стоји уз Црну Гору и да не препознаје оне који подржавају разарање српског бића.

      1. Svi koji podržavaju razaranje srpskog bića bili su Srbi nekad. Generalno tako je među Slovenima jer da se Sloveni ujedine i slože, pa bili oni hrišćani, muslimani, jogiji itd postali bi moćna svjetska sila. Zato ovo rasparčavanje i podjele.

  5. Peta Kolona u Beogradu je presudno uticala u dogadjaima 91=99
    Petokolonase i sluge Okupatora treba da snose posledice svojih nedjela.

  6. Pokusavas da se „izvuces“. Pokazao si pravo lice i treba te pod hitno ostaviti bez posla i pomoci ti da ne zivis jadan u tako mrskoj i zloj drzavi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *