ИН4С

ИН4С портал

Хрватска: Премијер смијенио министра који се „боји једино Бога“

Рекао је да је крив због погрешног испуњавања имовинске картице, али да се ради о "нормотехничким грешкама" те да у садржајном смислу није ништа погријешио.

Андреј Пленковић (Фото: Танјуг)

Премијер Хрватске Андреј Пленковић разријешио је дужности министра здравља Милана Кујунџића, потврђено је загребачком порталу „Индекс“ у хрватској влади.

Милан Кујунџић је у понедељак на конференцији за медије у Министарству здравља, на коју је довео и свог адвоката, рекао да му морал не допушта да поднесе оставку на мјесто министра здравља те је пребацио лоптицу премијеру Андреју Пленковићу да донесе одлуку о његовој смјени.

Рекао је да је крив због погрешног испуњавања имовинске картице, али да се ради о „нормотехничким грешкама“ те да у садржајном смислу није ништа погријешио.

Афере је назвао „оркестрираним нападом интересних група“. Рекао је и да се „боји једино Бога“, пренио је загребачки портал.

На састанку су Пленковић и он, рекао је Кујунџић, размотрили све варијанте, а премијер је одлучио да му остави простор да изнесе одбрану те ће потом видјети шта ће учинити с обзиром на политички рејтинг странке.

Ја заправо овим чином браним премијера, владу и ХДЗ„, казао је.

Прочитајте још:

(ВИДЕО) Владимир Ђукановић: Милу очајнички треба сукоб да би сачувао власт!

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *