ИН4С

ИН4С портал

Звијезда серије „Мућке“ у Београду, разлог је врло занимљив

Чувени енглески глумац Џон Чалис борави у Београду. Разлог посјете – снимање документарног филма о томе колико су серија „Мућке“ и лик који је тумачио популарни у Србији.

Џон Чалис (Фото: youtube/Screenshot)

Чувени енглески глумац Џон Чалис борави у Београду. Разлог посјете – снимање документарног филма о томе колико су серија „Мућке“ и лик који је тумачио популарни у Србији. Зашто је у сусрету са студентима и професорима Филолошког факултета тестирао њихово знање кокнија?

Није наставак снимања серије Мућке већ језичка радионица. Глумац Џон Чалис преузео је улогу предавача.

„На почетку снимања серије, почео сам са малом улогом. Нико није рекао да ће се серија наставити, да ће се ликови развијати. И данас је веома популарна. У Енглеској је кабловски канали емитују сваки дан. Невјероватно је колико су ‘Мучке’ и овдје популарне. Говоримо различитим језиком, али нам је заједнички хумор – смијемо се гледајући исте емисије. Хумор зближава људе“, истиче Чалис.

Какве су све језичке игре могуће, Чалис је показао говорећи енглески језик са француским нагласком.

„Француз вас неће разумјети ни ријеч и замолиће вас да говорите енглески“, каже Чалис.

Тако су филолози тестирали своје знање кокнија, сленга становника источног Лондона.

„Ови часови су веома важни јер су то јавна предавања. То су часови примјене и праксе тог знања и ширења тог знања на неке неформалне облике комуникације“, објашњава Љиљана Марковић, в. д. декана Филолошког факултета Универзитета у Београду, преноси РТС.

Сусрет са студентима можда постане и дио документарног филма који Чалис снима о Србији.

Прочитајте још:

Представљена четири нова фонта ћириличног писма за интернет и штампу

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Звијезда серије „Мућке“ у Београду, разлог је врло занимљив

  1. To je pocetak „meke diplomatije“ od strane podmuklih vodja svetskog poretka. Ne zaboravite na pokusaj usvajanja rezlucije UN o Srebrenici. Da ne bese Rusa postadosmo genocidan narod. Sa podizanjem „tajnosti “ dokumenta (izvestaja njihovih spijuna sa terena), saznajemo, da se nije spremala ofanziva na Srebrenicu, da su bila samo 4 tenka i 145 vojnika i bla ,bla, bla . Sve su znali ,pa su ipak hteli lazno da nam bace omcu genocida na vrat. Zasto ne sazovu vanrednu sednicu UN i kazu da su gresili , i da predoce istinu . Ne oni to nece nikada uraditi. Sada kada i deca u obdanistu imaju losu sliku o Englezima oni mekom doplomatijom pokusavaju da kroz ,sigurno, barem, 20 g0dina akcijom ubede mlade generacije da su oni OK I COOL. Obicni,ljudi sigurno jesu ali Svetski poredak,cija su oni vrhuska nisu Hvala Vam na Bojsiju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *