ИН4С

ИН4С портал

Представница УБНОР-а у Котору против СПЦ у свијетлу Закона о вјероисповијести

1 min read
Удружење бораца НОР-а и антифашиста обиљежило је Дан побуне морнара у Боки одавањем поште и полагањем вијенаца на спомен обиљежју у Шкаљарима.

Котор

Удружење бораца НОР-а и антифашиста обиљежило је Дан побуне морнара у Боки одавањем поште и полагањем вијенаца на спомен обиљежју у Шкаљарима.

Потпредсједница СУБНОР-а и антифашиста Црне Горе Бранка Никезић је истакла да је управо програм ове организације усмјерен на овакве догађаје.

Никезић

,,Историјски догађаји су прозори у свијет којима треба да се враћамо свакодневно. Ми то радимо у СУБНОР-у а ви у УБНОРИМ-а у свим градовима црногорског приморја”, истиче Никезић.

Поводом актуелних дешавања због доношења Закона о слободи вјероисповијјести, казала је да је ријеч “о онима који у колонама које се зову литије или молебани, шетају овом нашом државом и пријете да ће држава Црна Гора бити поново оно што је некада била, односно да ће бити саставни дио друге државе – Србије”.

Управо Српска црква сматра да је држава у држави. Оно што се ових дана ради, сви смо свједоци и сигурна сам да сви једнако мислите. Сигурна сам да сваки добронамјерни грађанин ове државе зна да то тако даље не може”, казала је Никезић.

Котор

Рекла је и да ће закон који је споран за другу страну, држава испоштовати и реализовати онако како је планирано.

“Наравно да нећемо поклекнути пред онима који кроз тај закон руше уствари државу Црну Гору”, казала је између осталог Никезић.

Такође је позвала присутне и да “убиједе све грађане Црне Горе да знају да ово што се ради није у вези са црквом већ са државом”.

Упитала је да, ако већ постоји СПЦ, зашто не може и ЦПЦ.

У име Општинског одбора УБНОР-а обратио се предсједник Јово Бећир.

,, Прича о морнарима, чију 102. годишњицу стријељања обиљежавамо, прича је о младићима који су се на суровој зими побунили за мир и равноправност. Само три дана је трајала њихова побуна али је запамћена као симбол отпора малог против јачег. Била је то оружана побуна Аустроугарске ратне морнарице у Боки которској коју су водили Антун Грабар морнар из Пореча, Јерко Шижгорић тобџија из Шибеника, Мате Браничевић водник и тобџија из околине Омиша и Чех Франтишек Раш. Та побуна остаће запамћена као највећа побуна у историји поморства с обзиром на број морнара и број пловних јединица које су судјеловале у побуни. Своје животе положили су 1918. године за наш бољитак и боље сјутра”, казао је Бећир.

Обиљежавању Дана Побуне морнара у Боки присуствовали су предсједник Општине Котор Жељко Апрцовић са сарадницима, замјеница амбасадора Републике Чешке у Црној Гори Јана Калман, капетан фрегате комадант одреда помоћних бродова морнарице војске Црне Горе Жељко Николић, представници Бокељске морнарице, представницу УБНОР-а и антифашиста Тивта, Херцег Новог и Будве, ученици Основне школе Народни херој Саво Илић…

У музичком дијелу програма наступила је професорица Милева Кривокапић.

УБНОР и антифашисти Котора одали су пошту и стријељаним родољубима у Липцима.

Извор: Радио Котор

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

53 thoughts on “Представница УБНОР-а у Котору против СПЦ у свијетлу Закона о вјероисповијести

  1. Kakav jebeni UBNOR ,pa najmladji bi imao 92 godine !!?Sve su to foliranti i interezdjije a ne borci.Borci danas nemaju nikakva prava,isti oni borci koje je u rat poslao Milo Djukanovic,isti oni koje je izdao

  2. Sve čovek pomisli da više ništa ne može da ga zaprepasti, a onda se pojavi blajhani Ali baba (nije joj ono kinesko krzno,već je tako rodjena,a nisi primetio ni kopita ,male rogove i rep ) da održi parastos,ali ne onim časnim mornarima što se pobunise i izgibose ,već onim razbojnicima oko nje koji se samo prave da su živi.
    A, veče je ukrasio „drobnjak“ sa mozgom kolibrija,a glavom „autobusa u kome se voze Srbi“.Jednom i ti ,kada evolucijom, postaneš od kolibrija Srbin,videćeš šta znači samopoštovanje,dostojanstvo…ali,izgleda da za tebe nema nade,medicina dosta kaska za tvojim slučajem.

    5
    1
  3. Свашта се код вас може видети , па и ово чудо од бабе огрнуте медвеђим крзном(вероватно вештак из Кине). Зна она о рату ко онај наш лала из вица кад су га питали како је било у рату ,а он каже – баш тешко,ми се најели шунке ,а Швабе заузеле бунар. Прича о Угарима и Аустријанцима ,а нек запита неког из Мачве каква зверства су тамо ти“војници“ направили и то баш они који су исти језик са нама говорили.Исти андрак је и са комунистима који су свој род у јаме бацали .Чито сам да је онај С.Ковачевић чак и неке своје рођаке убио јер су наводно били „кулаци“ . Бу.али је море до колена.

    14
  4. Odavno je Kotor antisrpski ali sto je od dolaska ovih vlastodrzaca toga nije bilo.
    Pogledajte samo ovu sliku a pricaju o uvazavanju.Ugostili negog ulicra iz Mirseve sekte i traze sada neki ekstra zakon za SPC.Kako Iliji Janjucu nije smtalo da se druzi s ovakvom jednom osobom kako je mogao da prihvati da ovaj na slici Mirasev cirkusant nekoga moze predstavljati da li ga je za to Papa postavio da pomaze sekte ili da vrsi svoju pastirsku duznost,razlog penzionisanja nijesu saoptili .Maja Catovci kaze da je citala da u Boki postoje vjernici Grckoga reda ,narvmo to je osatalo od Austriskih prevranata a ona navodno nije znala,ovaj musliman ne znam ko je i ne inteesuje me jer je on odskora ovdje,je li to ta Bokeska tradicija ?A ovo danas je nastavk samo te igre ,nece vam to proci koliko god ste uz vlast bilo ovu sadasnju ili neku buducu!

    18
  5. Други

    докуменат:

    „Племенитом тијелу БМ

    Многопоштована Господо и драга браћо!

    У овим судбоносним данима не могу учинити су мање а да се не сјетим васи наше омиљене Боке Которске, па да не дам израза осјећању мога

    срца а инајпрво да изразим Племенитом тијелу БМ моје најдубље признање и неизмјер

    ну зхвалност за његово примјерно јуначко, поштено и благородно понашање уизвршењу свете своје дужности наспрам Држави, домовини и народности.

    Сада, када се на врх Ловћена бани аустријски орао, а ви сте са Далмацијом,Хрватском и Славонијом једно његово перо, и од најбољих и јачих могућих кри

    ла, настати ће
    ,
    да Бог да, и за нашу Боку срећни дани мира и благословенограда,

    а под окриљем Хабзбуршке прејасне куће.

    Ловћен и Бока Которска, то су вам два драгоцјена камена на аустријској

    круни. Били су дуго времена одијељени један од другога, ето се сад сјединише жељни братске љубави и слоге, нити ће их ико моћи у будућности раздвојити.

    Живјели Ловћен

    брат, Бока

    сестра, увијек

    се миловали и

    благослов Божјињих пратио кроз будућа покољења.Видјестели каква чудеса наша је момчад починила и на Сочи, и на Јадрануи уздуж свега нашега Приморја? Заблистала је на далеко слава, на утјеху, нарадост нашег Премилостивог Цара и Господара Фрања Јосипа Првог и нашезаједничке

    домовине, аустријске могуће Царевине.

    Као што сте до сада, тако и унапријед држите се чврсто ваших грађанскихдужности. Нек пред вама лебди свеђер народни понос, а у свакој пригоди неквам буде водићем поштење; људи поштени –

    Богу су мили, па уз заштиту нашегПокровитеља Мученика Трипуна, нека расте, цвати и блиста Племенито тијелоБМ.

    Ово су најтоплије жеље вашег старешине, који вас свијех присутне иодсутне свесрдачно поздравља,

    Штајерски Градец, дне 22, јануара 1916. Б. Трипковић, с.р

    15
  6. Što je ovđe strašno !
    Pa normalno je da je SUBNOR protiv litija , i ne samo oni nego 70% građana Crne Gore , ovo šetate samo vas 28% srba a mi ostali vas trpimo jer je ovo demokratska država pa imate pravo da protestvujete .
    Mene lično ništa ne smetate , čak mi je i simpatično kad se vozate autobusima da se vraćate pješke nazad , baš ste se dobro organizovali .

    1
    30
    1. Samo ti zabijaj trn u zdravu nogu, hebem te blesava!
      Dosmrđeo si tvojim nebulozama, vazde li si u smjenu žbirsku!?
      Radiš li ti još nešo, osim što pratiš, špijaš i blesaš!?
      …Nego da te angažujemo da nas ti organizuješ, blavoru!??
      Vidi se da si jedno pismeno i bistroumno.
      Đedovima na ponos!

      15
  7. Mало опширније: https://de.scribd.com/doc/198778214/Vasko-Kosti%C4%87-Bokeljska-mornarica

    Из листа
    Наше јединство

    (бр. 17. од 29. 07. 1914. –

    мјесец дана послије Видовдана)

    видимо да је већ тада Котор остао готово без цивила, а забиљежено је и ко је уКотору остао: У самом почетку рата Котор је евакуисан. У њему су остали самочанови ‘Бокељске морнарице’. Тако је остало све до 1918. г.“ (Исправније, до

    крајарата 1918.)

    Шта је то БМ радила у Котору испражњеном од патриотског станов

    ништва, али не и од њихове имовине док није опљачкана? О томе је свједочио, иоставио писмене записе, свједок догађаја Перо Букилица, који је неко вријеме радиоу Поморском музеју коме је оставио свеску са својим записима:„…Град је био евакуисан тако да је у граду остало свега 154 особе, свеобитељи Бокељске морнарице. Тако су ови „морнари“ опљачкали цио град, јер сенарод разбјежао. Тако су и мени покрали све што сам имао…“

    На крају текста Букилица пружа и овај податак: „Оружје за БМ примљено је изаустријског војног магазина. Пушке су биле застарјелог типа, једнометке, звале сусе ‘einzelu
    laden
    ’,

    а при заклетви војни марш је одсвирала Војна глазба… Церемо

    нијал заклетве обављен је испред цркве Св. Трипуна, а постројену БМ је благосл

    15
  8. JAHALI STE POPOVE I DICILI SE TIME . ODZE I FRATRE JE STITIO DRUG STARI…KOMSIJE I RODJAKE SLALI NA GOLI OTOK..RUSILI CRKVE..I SAD OCETE POSTOVANJE…VI STE MORALNI OTPAD DRUSTVENOG METABOLIZMA…

    28
  9. Наравно да ће Црна Гора да се уједини са Србијом. Обе су српске државе. У чему је проблем, уколико то народ буде желео? Госпођа Бранка, немојте да се нервирате. То тако мора да буде, природан и неминован след догађаја..

    34
    2
  10. Ова ДПС бака за функционерски додатак глуми Бранку партизанку, а рођена ја за улогу вјештице из бајке Ивица и Марица. Јадница не зна да ће је управо ДПС чика Апрцовић из Котора гурнути у пећ с ватром.

    31
  11. U nekim normalnim vremenima ćemo pokrenuti postupak za ukidanje Subnora ili makar ukidanje njihovog finansiranja od onog trenutka kad više ne bude učesnika II sv rata. Nema smisla finansirati folirante koji poziraju na račun borbe u kojoj nisu mogli ni da učestvuju. Mogu se transformisati u neku NVO pa neka se snalaze. Skraćenica lijepo kaže da je to udruženje učesnika, a ne onih koji su rat zakačili u kolijevci ili rođeni nakon istog.

    30
    1
    1. Ови узимају новац грађана ове „државе“ на основу лажног представљања. Кажњиво по кривичном закону.

      32
  12. Tu su bili i prestavnici Bokeljske Mornarice ,za one koji neznaju o djelovanju Bokeljske mornarice u 20 vijeku evo kratki istorijat.
    1916 Bokeljska mornarica je jurisala uz Lovcen zajedno sa Austrugarima i ucestvovala u okupaciji CG i rusenju kapele na Lovcenu.
    1989 docekuju posmrtne ostatke Kralja Nikole i prate ih od Bara do Cetinja.
    1918 kad je bila pobuna Mornara u Boki protiv Austrougarske BM na strani A-U ucestvuje u gusenju pobune i streljanju mornara ,danas im polazu vjence na spomenik.
    1930-tih prave svecani docek Kralju Aleksandru u Kotoru takodje i na Rivi Pine u Tivtu prostiru crveni tepih za docek .
    17 -apr-1941 prostiru taj isti tepih na istoj Rivi docekuju Italijane i raportiraju „Benvenuti Soldati“
    Nedaleko odatle u Tivtu tog istog 17 apr-41 kraljevski oficiri Spasic i Masera dizu u vazduh Razarac „Zagreb“ i ginu junacki da ne bi pao u ruke italijanskom okupatoru.
    Poslije rata i do danasnjih dana 17 aprila polazu vijence na spomenik Spasicu i Maseri.
    1943 poslije pada Italje docekuju Njemce a 1945 svecano docekuju Partizane u Kotoru.
    1950-tih Titu daju pocasni cin admirala Bokeljske Moranarice.
    Danasnji pocasni oficiri BM su neki od funkcionera DPS-a.

    43
    1. Zaboravljaš da je Marineca već u ljeto 1914. hapsila i internirala Bokelje, najviše pravoslavne, po zatvorima i logorima imperijalne Austrougarske.

      32
  13. Партизанка Бранка као 1945.Иста иделогија иста методологија. Какав народ, научићемо га памети.

    30
    1
  14. Majko mila,zlo i naopako . Bokelji zlo vam u dom,sto dozvoliste da vam ovaj vrag osporka ono cime se ponosite. Pozovite sve sve Svestenike,i Pravoslavne i Katolicke da okade svaku stopu dje je ovaj vrag krocio.

    45
    1
  15. Podpredsjednica UBNORA 60g. Zuvdija 70g. a rat zavrsen prije 65g…kako majka mu stara,kako? Zuvdija je u zabaviste zaradio spomenicu a Nilezicka je sa puskom izasla iz pm. Ovakve ludnice od drzave nema ni u Africi, ovakvih lopova, lazova, prevaranata i svastocina na jednom mjestu nema u svijetu.

    51
    2
  16. Gamad ustaska koja se krije iza antifasizma, a u biti su najgori fasisti. Kakve veze ima pobuna mornara slovenskig porijekla u raspaloj Austrugarskoj na kraju Prvog svijetskog rata, sa sledbenicima bratubica iz Drugog svijetskog rata koji su sprovodili austrugarski i germanski revansizam nad Srbima za poraz u Prvom svijetskom ratu? Ovi srbomrsci i slovenomrsci kojima smeta trobojka su poslednji koji treba da budu na ovom mjestu.

    46
    3
  17. Bako rodjena si 47 kako to da si potpresjednica SUBNORa?

    No evo njen CV sa sajta DPSa

    Završila je Gimnaziju u Baru i studirala na Pravnom fakultetu u Podgorici.

    Radila je u SIZ-u obrazovanja, kulture i fizičke kulture u Osnovnoj školi „Jugoslavija“. U Opštini Bar radila je kao sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti, potpredsjednica Opštine i predsjednica Skupštine opštine Bar.

    Trenutno obavlja funkciju predsjednice Opštinskog odbora DPS-a Bar.

    Datum rođenja
    12.07.1947.

    Mjesto rođenja
    Sarajevo

    Obrazovanje
    Gimnazija „Niko Rolović“ u Baru. Pravni fakultet u Podgorici.

    Funkcija/Članstvo
    ŽAD, Klub odbornika Bar, Savjet DPS-a, Opštinski odbor Bar, Glavni odbor

    25
    3
  18. Kad crkvu komentarišu ideolozi i učesnici:
    Strijeljanja svještenika;
    Čupanja brada, jahanja i sličnih ponižavanja pravoslavnog sveštenstva;
    U isto vrijeme NISU SE USUDILI ni da poprijeko pogledaju svečtenike katoličke crkve koji su živjeli u Crnoj Gori;
    Rušili su pravoslavne crkve, uterivali stoku u njih, vikali UA BOG, učili djecu da kad vide sveštenika viču PU BAKSUZ,
    Zabranili Božiće i slave…. TREBA LI JOŠ SUBNOR ZLOČINCI?
    Ćutite bolje, dok ĆUTE ARHIVE.

    63
    3
  19. Наравно да нећемо поклекнути пред онима који кроз тај закон руше уствари државу Црну Гору”, казала је између осталог Никезић.
    Како говрили истину једнако као слике које сте поставили:
    11.02.20202 године.

    Историја памти али и биљежи неке ствари тако и фотографије:Какве ви везе имате са том побуном ,један податак наведите.Прво та ваша нека постројена шарена војска која се назива Бокељска морнарица је била у служби Аутроугарске тада и чувала је затвор у којему су били осуђени и касније погубљени морнари.
    Како сада уводите у тај назови догађај и вас,у ваш јубилеј који сигурно није ваш јер се нико од ваших ту није никда појавио него као слуге те монархије или шпијун ,а ти црни мундири се постројавају свакоме ко је икада дошао у ове крајеве и ви ћете некоме да држите час из историје!Каква Бокељсак морнарица такво и евоцираље успомена на те храбре и погинуле морнаре СРАМНО да срамније не може бити .Игром лсучаја упозно сам и знам унуку Мате Брничевића овдје у франкфурту,нико их никда није позвао на тај дан ,нити је ова држава Хрватска икада присутвовала тој церемонији , а то никога не чуди,само ме чуд ко сте ви да се ту чокајете и ругате стријељаним људима и лажно предстваљате!
    У част окупатора Ауастроугрске постројена Бокељска морнарица
    морнарица:http://www.kulturpool.at/plugins/servlet/watermark/markImage?params=fGltYWdlVXJsPWh0dHA6Ly93d3cuYmlsZGFyY2hpdmF1c3RyaWEuYXQvUHJldmlldy84NDEwMTk1LmpwZ3x3YXRlcm1hcmtUZXh0PcKpIMOWc3RlcnJlaWNoaXNjaGUgTmF0aW9uYWxiaWJsaW90aGVrfGRlZmF1bHRJbWFnZVVybD1odHRwOi8vd3d3Lmt1bHR1cnBvb2wuYXQvcy8xNzI0
    СПЦ довдеите у везу прославе Побуне морнара, вјероватно с разлогом јер су ти мундири из Котора учествовали у рушењу капеле на Ловћену а и ви сте се упрегли у та кола нако једног вијека,то је та веза вас и Бокељске морнарице и на другој стрни СПЦ.Па нека је наздравље родољуби.

    59
    2
    1. …Lijepe li slike, Zeče, baš me obradova!
      Stara ona, crno-bijela, dokumentarna, da pamtimo, da se jopet ne zajebemo, da nas volja mine kada ih vidimo vako uparađene, i onda, i danas – za dom, jbm li ga za šta sve spremne!? …
      Veliš, Bokeška mornarica? U čast okupatora!?
      E, baš me čudi!
      … Kad nema Udruženja pobunjenih mornara, onda je normalno da ima njiovih tamničara i dželata!Nastavljača tradicije, da ima …
      E, ako su oni, neka, neka …I jedni, i drugi, isti oni! … I treba! Da nas prisjete …
      Jebala nas bokeška mornarica!
      Kad pameti nemamo!
      Uskoro očekujem da dobijemo i Udrugu ustaške mladeži!
      Samo još oni fale pa da zajedno sa ovima iz UBNORA organizuju zajedničku proslavu, kako su Bokeška mornarica, ujkice i komunisti bili na zajedničkom zadatku!
      Jeba nas pas, kada ih trpimo, vijek minu!
      Nijesmo bolje ni zaslužili!
      Ko ne pamti, tome se vrće, čeka ga ista ona sudbina!
      I opet će oni, samo ako im se da!
      Opet, može bit i da neće. Pomjerilo klatno u stranu … Litije im oči iskopaše. Oslijepi le ih. Teško da će, ako ponovo jednog dana nagnaju, da će bilo što da utrefe ovi akrepi koji tumaraju Srbinovom zemljom još za malo!!!
      … Još za malo, pa u Slobodu Srbi!
      Na sramotu našu, što smo ih ovoliko trpjeli!
      Ali slatka Sloboda, e, ona svaku ranu vida!
      Do Slobode, Nikola!
      Pa ćemo na oni trg, znaš ti i koji, prase, još i jagnje, da vrtimo. Da počastimo komšije …
      Davna nam Slobode bilo nije.

      22
      1
      1. Брзо ће само стрпљење,не тржимо је ми за нас него за њих ,да нам могу све рећи што мисле када хоће да неморају за то питати Мила или ћесара из Беча него кад им нампадне или се ћефне а никад им се то није бранило,а они би све да нама забране,онако помало као воле да кажу културно кроз институције ситема,само јебе се нама за систем и за њихове институције,многи су прошли па ће и они,али и нам прође живот у зајебанциј с њима!

        15
        3
    2. Формиран је Комитет морнара на командом броду „Sankt Georg“ чије је чланство одређено раније у селу Каменарима у кафани „Шумадија“.
      У истој кафани је одлучено: да дан општег устанка буде 1. фебруар, да се ухапсе официри и поднесе писмени захтев контраадмиралу Хансу.
      Захтевало се: побољшање хране и редовна одсуства.
      Eto 1918g kafana Šumadija mjesto otpora

      9
      1
  20. Bako rodjena si 47 kako to da si potpresjednica SUBNORa?

    No evo njen CV sa sajta DPSa

    Završila je Gimnaziju u Baru i studirala na Pravnom fakultetu u Podgorici.

    Radila je u SIZ-u obrazovanja, kulture i fizičke kulture u Osnovnoj školi „Jugoslavija“. U Opštini Bar radila je kao sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti, potpredsjednica Opštine i predsjednica Skupštine opštine Bar.

    Trenutno obavlja funkciju predsjednice Opštinskog odbora DPS-a Bar.

    Datum rođenja
    12.07.1947.

    Mjesto rođenja
    Sarajevo

    Obrazovanje
    Gimnazija „Niko Rolović“ u Baru. Pravni fakultet u Podgorici.

    Funkcija/Članstvo
    ŽAD, Klub odbornika Bar, Savjet DPS-a, Opštinski odbor Bar, Glavni odbor

    46
    2
  21. Kakve veze ima pobuna nekih mornara iz tudjine sa II svjetskim ratom?
    To sto se desilo u Boki kakve veze ima sa CG?
    Ko finansita ove komunjare kojima je novac jedina ljubav…
    Bolje bi im bilo da su tadasnji Srbi nacerali monarha da im prizna da je Srpski jezik izjednacen sa talijanskim i njemackim …niti spomena o crnogorskom ili crnogotcima…

    71
    1
    1. Како ко финансира? Грађани! Ова лажна организација још лажнијих „бораца“ једе из државног корита (буџета). За кривичну одговорност!

      49
      2
  22. Посматрач из Зечије долине више Озринићах каже:

    За неупућене ово вам је фекална организација лажних бораца НОР-а удбаша Зувдије Хоџића.
    Пиииииии!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    87
    3
  23. Кад човјек све сагледа остаде у чуду!Мила и приватну државу бране једино Блажови антифашисти-комунисти и Крстови фашисти-зеленаши!Чудна нека заједница,интересна „није засигурно“

    92
    2
    1. ПАРОДИЈА ,АЛИ КАД БОЉЕ РАЗМИСЛИШ ИСТИНА
      С КОЦА И КОНОПЦА СПРЕГА
      УДБАША, БРАВАРОВИХ КОПИЛАНА И КОПИЛАНКИ С ФАШИСТИМА НА ИСТОМ ЗАДАТКУ ЗАТИРАЊА СРБС И СРБСТВА КАО И 1928. У ДРЕЗДЕНУ КАД ПОТПИСАШЕ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ, КОМУЊАРЕ И УСТАШЕ А ПОД ПАТРОНАТОМ СОВЈЕТА.
      СКОРО НИКО ОД СВИХ ДО ДАНАС СОВЈЕТСКИХ КОМЕСАРА И САСТАВА СВИХ ВЛАДА НИЈЕ БИО ЕТНИЧКИ РУС, У ВРХ ГЛАВЕ 2-3 У ВЛАДИ СВЕ ОСТАЛО ГОВНА.
      ИМАЈУ СПИСКОВИ НА МРЕЖИ А РУСИЈА ПРОЛАЗИ ИСТО ШТО И СРБИЈА. С ТИМ ШТО СЕ НЕ ОДРИЧЕ БОРБЕ ПРОТИВ НАЦИСТА НАПРОТИВ ТО ИМ ЈЕ ЈЕДНО ОД УПОРИШТА ДРЖАВНОСТИ. СЕБИ СВОЈЕ ТЕКОВИНЕ НОБа треба да његују јер,су устали махом сви у борбу против нациста такође све што је било добро у Монархији.

      40
      1
  24. Ова партизанка се добро држи. Каква ли је тек била риба давне 1941-е.

    100
    5
  25. Бранка Никезић, рођена 1947.г., потпредсједница „субнор“ ? ДПСовка (ово јој је главна препорука за удружење такозваних бораца) ???

    113
    4
  26. Nikeziceva je komunistkinja, nevjernik, antihrist I sasvim je jasno zasto mrzi crkvu, ali je zaboravila da su komunisti nadnacionalni I da ne priznaju klasnu drzavu, a u Crnoj gori postoje ekstremno bogati I oni drugi, obespravljeni. To joj ne smeta, a smetaju oni koji propovjedaju jednakost I ljubav.

    116
    4
    1. Komunisti u CG nemaju nikakve veze sa pravim komunistima, komunisti u CG su Crveni Hrvati kojima smeta sve sto je srpsko.

      106
      5
  27. Видим да се Никезићка пита и убјеђује некога!Па зар вам сад није по вољи ни Мирашева вјерска заједница!Па нема баш пуно комуниста да не можете стати у његове двора!

    97
    5
  28. сасвим очекивано. они су и расрбљавали црну гору, затварали цркве и ударнички копали псеће јаме.

    142
    8
    1. Стоко брозова,
      лакирана копиланко злоупотребљаваш светли догађај за промоцију криминалца Мила Ђукановића који се крија иза паравана ДРЖАВА А КОЈУ ЈЕ САМ ОБЕСМИСЛИО ДО ИДИОТЛУКА.

      ДРЖАВНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ НИКО НЕ ОСПОРАВА НАПРОТИВ ,

      АЛИ НЕЋЕТЕ УЗЕТИ СРБСКЕ ЦРКВЕ У ЦРНОЈ ГОРИ И
      ПРИСВАЈАТИ ТУЂЕ КАКО ВАС ЈЕ БРАВАР УЧИО, ТО ВРИЈЕМЕ ЈЕ ПРОШЛО Ј.БО.ЛИ.ВАМ ОН ДА ВАМ Ј.БО, СВЕ ПО СПИСКУ СТОКО

      100
      7
  29. А ваш прозор је зазидан коначно после 75 година!Мада видим да га ви рата против фачиста нисте ни гледали!Осим можда !из колијевке!

    116
    3
    1. Посрали су се на сопствену идеологију каже:

      Није битно колико их је, него колико су огромно зачуђени.
      Мило им је протраћио све “ тековине револуције“ и добар дио узео са себе и ортаке, направио шачицу богатих и армију сиромашних.
      Одвратно је колико су ови људи ограничени.

      89
      2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *