ИН4С

ИН4С портал

Трибина Уједињене Српске у Требињу: Буђење српског јединства

Синоћ је у препуној сали Културног центра у Требињу одржана јавна трибина Уједињене Српске под називом "БУЂЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА", којој је присуствовао предсједник др Ненад Стевандић, руководство Уједињене Српске, господин Верољуб Арсић потпредсједник Народне скупштине Србије из Српске напредне странке, господин Милутин Ђукановић предсједник посланичког клуба Демократског фронта у Скупштини Црне Горе као и многи гости из других политичких партија.

Синоћ је у препуној сали Културног центра у Требињу одржана јавна трибина Уједињене Српске под називом „БУЂЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА“, којој је присуствовао предсједник др Ненад Стевандић, руководство Уједињене Српске, господин Верољуб Арсић потпредсједник Народне скупштине Србије из Српске напредне странке, господин Милутин Ђукановић предсједник посланичког клуба Демократског фронта у Скупштини Црне Горе као и многи гости из других политичких партија.

Срби су много јачи када су уједињени, а гарант њиховог опстанка је култура јер прелази све границе и нема пасоша који је може зауставити, поручено је са трибине Уједињене Српске „Буђење српског јединства“.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је новинарима да је јединство једини спас и прави пут за српски народ.

„За српску културу и српски народ који темељи и баштини вриједности старе више од 1.000 година не постоји границе и нема тога пасоша који може да блокира наше заједништво и нашу културу“, навео је Стевандић.

Он је истакао да се вечерашња трибина, на којој се демонстрира заједништво, одржава први пут и да су ту присутни и представници политичког живота из Србије и Црне Горе.

„Нама је ово понос и то ћемо да наставимо и покажемо када смо заједно много смо јачи и бољи и можемо да рачунамо једни на друге“, истакао је Стевандић.

На трибини, на којој се говорило о актуелним догађајима и односу према српском народу у Републици Српској, БиХ и Црној Гори, осим представника Уједињене Српске грађанима у требињском Културном центру су се обратили потпредсједник Народне скупштине Србије Верољуб Арсић и предсједник посланичког клуба Демократског фронта у Скупштини Црне Горе Милутин Ђукановић.

Ђукановић је истакао да је поносан што је вечерас са Србима из Републике Српске и Србије, те да сам назив трибине најбоље говори о процесима који се тренутно дешавају у српском народу.

„Ми желимо да оваквих сусрета буде што више, да сљедећи пут будемо домаћини ми, Срби из Црне Горе“, навео је Ђукановић.

Према ријечима Арсића, Србија поручује да нико нема право да забрани да се Срби у региону удружују, размјењују искуства и помажу једни другима.

„Ово је један скуп који даје подршку миру у региону и жељу да српски народ учествује и помаже његовом развоју, као и да очува своје јединство“, рекао је Арсић.

Прочитајте ЈОШ:

Смедеревска Паланка: Литија у знак молитвене подршке браћи у Црној Гори

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

13 thoughts on “Трибина Уједињене Српске у Требињу: Буђење српског јединства

  1. Bilo je ovde nekoliko pokusaja provokacija koji su u ovom najtezem trenutku po Srpsku poceli da napadaju Dodiga za korupciju I lupaju na sva zvona o samoreklamerskoj tzv Deklaraciji ‘opozicije’ koja kao podrzava narod u CG. Evo kako izgleda patriotizam ‘opozicije’ u sluzbi Bakirove fundamentalisiticke politike koja bi da unisti Srpsku I Srbe:

    Станивуковић: Срби у Српској и Срби у Србији су – два народа

    ДРАШКО Станивуковић, посланик ПДП у Народној скупштини Републике Српске, рекао је да је прогон 250.000 Срба из Хрватске током акције „Олуја“ велики злочин. На питање водитеља Фејс телевизије зашто не каже „етничко чишћење“, Станивуковић је рекао да се не бави тиме.

    Станивуковић је рекао и да у Јасеновцу није било геноцида. „Ја сматрам да је то што се десило у Јасеновцу велики злочин. У чему је разлика између геноцида и злочина“, рекао је Станивуковић и поручио да је то све прошлост.

    Станивуковић је рекао и да су Срби у Републици Српској и Србији два народа. Nа сугестију водитеља да је Станивуковић дошао у свој главни град (Сарајево), он је рекао „Да, дошао сам“, а затим је поручио да је за њега природно да Србија и Република Српска сарађују, јер су то два народа који живе у две државе.

    „Природно је да један Србин -да ли живео у Црној Гори, у БиХ, или у Аустралији – воли Србију и Београд. Али, ја никада једном таквом идејом нисам поништавао било шта мање важно о БиХ“.

  2. DODIK: Niko se ne slika, niko ne govori ništa, to je dio komunikacione strategije koju smo rekli. Nećemo ništa govoriti. NATO će reći ovo što je američki ambasador, pročitao i rekao. Završeno! Tačka! I onda za 15 dana niko o tome neće pričati.

  3. Predsjedništvo BiH, Sarajevo
    19.11.2019. godine

    Prisutni: Dodik, Džaferović, Komšić i ambasadori zemalja Kvinte

    DODIK: Ovaj dukument se formalno ne zove ANP, ali on u suštini to jeste, i ja ne bih bio baš spreman da ispadnem glup. Najbolje bi bilo da kažemo da smo napravili dokument „Saradnja sa NATO“ i da smo kroz kompromis riješili pitanje ANP-a i da u tom pogledu nemamo više šta reći.

    Američki ambasador: NATO će prihvatiti dokument onako kako ga vi nazovete.

    1
    2
  4. Je li Stevandić prisutnima na ovoj tribini podjelio stenogram sa sastanka Dodika i ambasadora Kvinte na kojoj je potpisao MAP za pristupanje Republike Srpske u NATO, pa ga zaključao u sef i čuvao dva mjeseca.

    Vrlo zanimljivo štivo taj stenogram!

    5
    3
  5. Čekajte, kako to da se sad može pričati o položaju Srba u CG i to da se organizuju javne tribine u Republici Srpskoj od strane vladajućih struktura Republike Srpske?!

    Kako to sad nije politički nepotrebno i kako to sad za vlasti Republike Srpske ne predstavlja grešku kojom bi se Milu Đukanoviću pružila prilika da manipuliše i da se politizuje problematika Srba u CG?

    KAKO TO?

    5
    14
      1. Ne znam šta te je navelo na zaključak da ja, ne dao Bog, mrzim Republiku Srpsku?!

        Naprotiv, ne dam nikom da je voli više od mene.

        Ja se grozim onih i sljedbenika njihovih koji su Republiku Srpsku svojevremeno zvali republika šumska, a danas su tobože zaštitnici Republike Srpske.

        Isto kao što je napravljen video klip Milov (Đukanovića) dvougao, odnosno Milo nekad i Milo danas, takav i sličan klip se može napraviti za ove iz vlasti Republike Srpske, koji je tobože brane.

        Dakle ako je to što ja upućujem na njihovu neprincipijelnost, cinizam i licemjerstvo, mržnja kako ti kažeš prema Republici Srpskoj; onda sam ja Vladimir Putin.

        8
        3

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *