ИН4С

ИН4С портал

Бајро versus Лионел

1 min read
Управо сам на you tube погледао емисију у којој су гостовали посланик ДПС - а Данијел Живковић и ректор Цетињске богословије отац Гојко Перовић.

Живковић (лијево) Николић (десно)

Пише: Иван Луковац

Управо сам на you tube погледао емисију у којој су гостовали посланик ДПС – а Данијел Живковић и ректор Цетињске богословије отац Гојко Перовић.

Гледао сам на сцени велике мајсторе глуме, пантомиме, имао прилику да слушам непревазиђене имитаторе, људе који опонашају друге и на тај начин производе смијех и забаву код публике. Ово што је демонстрирао млади посланик ДПС – а је превазишло моје искуство и очекивања, а она нијесу мала – да будем „мало“ нескроман.

Господин Данијел је потпуно „скинуо“ свог предсједника, говором, интонацијом, гримасом, гестикулацијом и да поред себе није имао човјека у мантији помислио бих да је у питању неки кабаре или друга слободнија позоришна форма.
Али, изгледа није.

Било, како било, осјећам обавезу да јавно саопштим изразе свог дивљења на уложеном труду и таленту које је овај млади човјек јавно исказао.

Фантастично!!!

И да није било ове емисије коју сам с пажњом погледао, ставио бих руку у ватру да се идеалу опонашања властитог предсједника Ђукановића највише приближио посланик Андрија Николић. После овог с потпуним увјерењем тврдим да је Николић у поређењу са Живковићем апсолутни дилетант. То би било као да упоредите Бајра Жупића и Лијонела Месија.

Да не буде забуне, врло сам уважавао ентузијазам који је својевремено исказивао Бајро, једнако толико, ако не и зерицу више поштујем и напоре Андрије Николића, али страначки колега Живковић му је отео шоу. Надмашио га је за три копља. И побрао моје симпатије и зашто не рећи и дивљење.

То, наравно не значи да Николић треба да клоне духом и дигне руке од досадашње праксе!
Напротив!!!

Гледајући Живковића тек сам утврдио колико Николић има простора за напредак. И то је онај океан могућности који му се нуди. И који ће, слутим, пробати да искористи. Ја га охрабрујем у том правцу. Гледалиште с правом то очекује од њега. Јер, ако сад одустане – што се мене тиче ништа није учинио.

Али да се вратим Живковићу.

Могуће је да сам још под утиском одушевљења који је голем.
Још ме бриде дланови од френетичног аплауза. Чак сам мало и претерао јер, загледајући се мало прије у њих установио да су црвенији него иначе.

Али не жалим. Вредјело је сваког „тапа „.

П.С

Прије него још једном одгледам емисију, а хоћу, свих ми добоша Дарквуда, стављам у лавор хладне воде поруменеле дланове да се мало раз’ладе.

Слутим јачу реакцију у репризи репризе. А довољно сам одрастао и искусан да водим рачуна о екстремитетима који су предвиђени за аплауз. Ваљаће ми још.

И док их не ставим у природну функцију имам обавезу да вербално артикулишем следеће:

Данијеле Живковићу, свака ти част!!!

Браво, маестро!!!

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

17 thoughts on “Бајро versus Лионел

  1. Немојте људи, будимо праведни. Нико није боље „скинуо“ господара Мила Ђукановића од Александра Богдановића, актуелног министра културе. Андрија Николић се домогао само посланичког мјеста, али, врло успјешно имитира свога господара и нормално је да, у најмању „црногорску“ руку, буде бар, рецимо, замјеник министра културе. Николић је заиста био перспективни новинар и ништа више. Залутао је у воде непоправљивих монтенегрина, штета. О Данијелу Живковићу, врло успјешном кловну, не треба трошити ријечи.

    13
    1. Nikolić- Adžija…komičar tužnog lika, a gotovo bistar..zapRavo.
      pRava je šteta što pRste ne može da iskRivi kao gospodaR.
      Ali ,odajemo mu pRiznanje top imitatoRa..
      tRt AndRija..

  2. А што не нађе Перицу Огњеновића, или кога другог промашаја (а имате их на кило) из ФК Крцунија, но баш Бајра?!
    Живео Партизан и мајка Србија!

    23
    4
    1. Apsolutno se slazem. Bajro je jeste bio limitiran igrac. Ali je igrao fudbal sa srecem i uvek davao sve od sebe za svoj Partizan. Posten igrac, posten covek. To kazem kao zvezdas.

      21
    1. Gledaju i potajno se dive , posebno Nikolicu, inace ne bi inace ni pisali ovakve stvari ! Nikolic vas rastura u Parlamentu, gledamo stalno, nemate poslanika da mu priviri

      1
      46
  3. Odlican je Zivkovic ali nije toliko odmakao od Nikolica koliko autor teksta tvrdi. Ipak , Nikolic ima prirodni talenat, vise je prilagodio boju glasa i akcenat. Danijel je dostigao vrhunac cistim radom, za sta mu se mora odati priznanje. Ipak u jednom se slazem sa autorom, a to je da Nikolic jos ima prostora za napredak. Izbor kostima Zivkovica ODLICAN !!!

    50
    1
    1. Jbt ovo je bolesno, mislim da je ovo pravi Bodin:
      https://youtu.be/hjpy5i4bWks

      U Srbiji je Radoman Bozovic pricao kao Milosevic, da samo slusas glas nikada ne bi pogodio koji je od njih dvojice.
      Kazu da je poltron onaj koji hvata beleske dok sef prica a da je vrhunski poltron onaj koji sefu napise govor i dok sef to cita on hvata beleske.
      Phahaaaaa

      45
      1
      1. Dragi ljudi, ja vas ne razumem… veliki broj vas se tek bio rodio kada su ovi idioti dosli na vlast! Sada mnogi od vas imaju porodice… decu… a oni su jos uvek tu! Kako je moguce da ih 30 godina niste oterali?! Ako i ovaj put „preplivaju“ prijavite se da ostatak zivota provedete na robiji kao „casni“ robijasi.

        47
        2
    2. Svakako Nikolić!
      Bolje se klonirao u svakom pogledu!
      Ne samo na spoljnjem planu, gestovni jezik, grimase, položaj glave sa isturenom bradom, kolutanje očima i sl., nego je on u verodistojnosti kopiranja, kloniranja otišao korak dalje unutrašnjim doživljajem sebe kao Mila!
      On samo fizički obitava u sopstvu. Ljuštura …
      Realno on je izvan sebe! Nikolić.
      Smrad.

      16
      1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *