ИН4С

ИН4С портал

Митрополија најавила наставак литија: Кадом тамјана и молитвом за оздрављење свих обољелих у свијету

1 min read

Митрополит Амфилохије, литија у Подгорици, 8. марта

Митрополија црногорско-приморска саопштила је данас да ће литије, које се редовно одржавају у Црној Гори због противљења дикриминаторском и антицивилизацијском Закону о слободи вјероисповијести, бити настављене уз молитву и против стварне здравствене пријетње за грађане Црне Горе и цијелог света – тзв. коронавируса.

У саопштењу Митрополије достављеном Тањугу се наводи да ће се Црква одговорно поставити према епидеомиолошкој ситуацији у Црној Гори и препорукама стручњака.

У молитвама и усрдним мољењима (литијама) које се редовно организују поводом вируса и епидемије безакоња која нас је снашла угрожавајући наше вјерске и грађанске слободе, придружићемо у наредном периоду и молитве против стварне здравствене пријетње за грађане Црне Горе и цијелог свијета – тзв. корона вируса“, наводи се у саопштењу МЦП.

Молићемо се, кажу, Богу, исцјелитељу сваке болести и немоћи, да се „кадом тамјана и молитвом свештенства и вјерних одагна ова обострана пошаст од Црне Горе и за оздрављење свих обољелих у свијету„.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

6 thoughts on “Митрополија најавила наставак литија: Кадом тамјана и молитвом за оздрављење свих обољелих у свијету

  1. DPS od kada su pocele litije trazi bilo kakav i najmanji povod za prekid i evo nasli su ga Mitropolija treba da ispostuje zabranu od 15 dana i onda da nastavi sa litijama cim zabrana okupljanja istekne.
    Ne treba davati DPS povoda za bilo kakve manevre gde bi optuzili SPC da rizikuje zivote svih u CG ili bilo koju slicnu glupost koja bi mogla da im padne na pamet.

    13
  2. Mislim da je ovo razuman i blagovremen potez.
    Gradjani bi trebalo da svede uputstva i postuju zabrane.
    Cudno je da na spisku drzava nema Italije ?
    Praksa iz Kine i Italije , pokazuje da potpuna zabrana kretanja i izolacija od najmanje 15 dana su neophodni da bi se sprecilo sirenje virusa.
    Bilo bi dobro da se crkvene vlasti sloze sa ozbiljnoscu situacije i podrze ove mere.Da je situacija ozbiljna i da militve ne pomazu u borbi protiv virusa , pokazuje i odluka Vatikana da se SVE verske aktivnosti obustave.i Meka je obustavila hodocasce .Budimo razumni !!!

    2
    8

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *