ИН4С

ИН4С портал

(ВИДЕО) Није до њега – до нас је

1 min read
Након свега, нејасно је само зашто је један дио грађана Црне Горе остао "у чуду", након што је Ђукановић кренуо у отимање светиња, иницирајући усвајање скандалозног Закона о слободи вјероисповијести. Јасно је да би, и на тај начин, "држава" постала знатно богатија. Све у складу са законима и нашим правним системом.

Мило Ђукановић

Пише: Андрија Томановић

Наивно би било помислити да се Мило Ђукановић, предсједник којег нема, након више од три деценије „кормиларења“ Црном Гором уморио од вршења најзначајнијих државних функција. 

Можда само, у паузи између твитова (за које постоји основана сумња да му их пише неко други), размишља како да развија сопствене бизнисе, будући да му „предсједниковање“ одузима превише времена. Ради чак „15 сати, свакодневно“, повјерио се Хаџихафизбеговићу на ТВ Фејс.

Ето, мораће данас „скокнути и до КБЦ-а. А, најрађе не би.

“Тек ћу да будем богат када будем престао да се бавим политиком.”, рекао је прије много, много година. Међутим, још је ту, на „бранику“. И, „завидљивци“ кажу – не иде му лоше.

То што народу није добро – није његова брига. Требало би. Али…

А упозоравао нас је Мило на самога себе. Још на само почетку владавине открио је своје право лице. Изгледа, није наша трагедија што не умијемо да читамо између редова, него ни редове.

Још давне 1993. године, када је са „газда“ Јездом склопио уговор за закуп Светог Стефана, Ђукановић је „државнички“ одвалио:

„Ниједан закон не смије бити сметња послу који је у интересу Црне Горе“.

Неки су брзо схватили да под ово „Црна Гора“ подразумијева – самога себе. Али, ријетки. IQ-86. Нема љутиш!

У јулу 2003, говорећи о шверцу цигара, Ђукановић је „лијепо објаснио“:

„То није био шверц већ транзитни посао у складу са законима у Црној Гори. Оптужбе за шверц су одвратне политичке преваре и покушај да се дестабилизује Црна Гора.“.

„Злобник“ би рекао да Ђукановић ствара законе. Као и да под „покушајем дестабилизације земље“ подразумијева – удар на њега.

У марту 2008, говорећи о свједочењу у Барију, рекао је да је отишао у Италију са жељом да пружи „све неопходне информације да би људи схватили да имају погрешну перцепцију онога што се тада дешавало у Црној Гори и да схвате да се тада у Црној Гори одвијао један посао, који је у складу са нашим правним системом, и од кога је Црна Гора планирала и остварила одређене користи“.

А у држави која је – Мило, сигурно је у складу са законима да он, тј. „држава“ остваре одређене користи. И шта ту коме није јасно.

Мило Ђукановић / Митрополит црногорско приморски Амфилохије

Након свега, нејасно је само зашто је један дио грађана Црне Горе остао „у чуду“, након што је Ђукановић кренуо у отимање светиња, иницирајући усвајање скандалозног Закона о слободи вјероисповијести.

Јасно је да би, и на тај начин, „држава“ постала знатно богатија. Све у складу са законима и нашим правним системом.

Није до њега. До нас је!

Прочитајте још:

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

29 thoughts on “(ВИДЕО) Није до њега – до нас је

  1. I meni su te Vijesti onemogućili komentare. istina je da je na sceni užasni aparthejd prema srpskom narodu, ali i prema crnogorcima koji su pošteni i znaju svoje korijene. I ja se plašim da se ovo neće dobro završiti, jer se ovo ponižavanje više trpjeti ne može.

    14
  2. СВАКА ДИСКУСИЈА О ЊЕМУ ЈЕ СУВИШНА! ЊЕГОВО ВЛАДАЊЕ ЗА ОВИХ 30 ГОДИНА СВЕ ГОВОРИ! ВЕЛИКО РАЗОЧАРЕЊЕ!

    20
  3. Није до њега – апсолутно тачно!
    До народа је – увијек било и биће.
    Пук је увијек исти од Рима до данас: хљеба и игара – и све ногама у пр.но.

    25
  4. Забранити извоз хране и љекова из Србије и Републике Српске сусједима странцима! Или ограничити на допремање у амбасаде Србије и епархије СПЦ, гдје би се уз увид у пописни листић распоређивало грађанству.

    23
    1
  5. Što više pljujete Đukanovića on sve jači i jači. Na sledećim izborima pokažite svoju jačinu.Nemojte se kriti iza pravoslavlja ,svetinja ,litija i koje čega nego kad doći izbori vi glasajte po svojoj volji

    7
    31
  6. Једном рече Марко Вешовић, парафразирам: „независност Црне Горе је слана рука којом Мило Ђукановић води црногорске овце“. Кад се год помене независност Црне Горе сјетим се слике из дјетињства: мој покојни ђед прти кроз снијег ( да не лицитирамо број цм) а иза њега у пртини километар оваца, једна за другом.
    Само ова идилична слика у реплици са Милом и црногорским овцама се претворила у ноћну мору. А богами и у бруку и срамоту. И Милову и црногорких оваца.

    27
    1
  7. Svaki put me ovaj nepomenik asocira na ribu u akvarijumu koja godinama halapljivo zdere sve sto joj stane na put i nakon izvjesnog vremena ta nekad mala riba se toliko utovila od plijena i grabezi da se ne moze nikako skriti a prijeti da srusi i sami akvarijum!

    53
    2
  8. dome…crnogorske svetinje su samo crnogorske… i treba da budu u funkciji vjerskog turizma… i promocije crne gore u svakom pogledu…na dobro svih gradjana nase vjecne crne gore…

    3
    79
    1. Pa,ovako „s’ dome ‘“,Svetinje su Bozije i vjerujucih…a,ciji si ti…e,to pitaj majku…ako kojim slucajem to zna.Pozdrav 🙂

      61
      1
    2. milo prije:Srbija,Srbin,Srbi,…!milo sada: montenegro,montenegrin,montenegrini,…milo kad izadje iz jazbine:milogorija,milogorac,milogorci,…
      Ti si kao milo,čas ovo,čas ono!
      Crnogorske vo vijek vijekova,montenegrinske ,milogorske,NIKAD!

      29
      3
      1. Варјачу у руке сестро,вежбај за унуке.Пушти се политике,не иде ти то.Разумеш…

        10
        18
  9. To je jedna vlaško-mletačka lopurda i bio-genetski stranac na ovim srbskim prostorima. Zato on i voli tu izdajnicku i petokolonasku zastavu sa mletackim lavom i crvenom pozadinom koja nema nista srbskog vec samo stranog, a ,ako hocemo ideoloski da gledamo, uklapa se i sa njegovom partizansko-komunistickom prosloscu jer podseca na crvene zastave komunista !!!!!!!!!!! On nije uopste ni cist Srbin iz katunske nahije, svojim poreklom, nego ko zna kakav vlaski i mletacki uljez i isprdak!!!!! Cela Crna Gora je prava etnicka Srbija a svi koji ne smatraju tako mogu samo crknu od muke sto je to istina!!!!!!!!!!!

    75
    7
    1. Мало сте погрешили. Млеци су Италијани, а Власи Румуни. Ови као Милојица су производ оргија између Жугашфилија и Јозефа Шлосера. Не мешајте праве сорте са извештаченим. У правим сортама има још и нечега помало човечног. А оно што су синтетизовали педереи Карло и Фридрах, измућкали Уљанов и Троцки, породили Шлосер и Жугашвили у томе нема ништа људског.

      30
      1
  10. Којих „нас“?Чији IQ 86¿A бре?

    Зашто се црногорска срамота упорно покрива Србима?

    Не дају Милојици изборни легитимитет свемирци мој Томановићу већ национални Црногорци..

    А то што је опозиција коју Срби у НдЦГ гласајунеспосона,тема је друга.

    66
    4
    1. Једном рече Марко Вешовић, парафразирам: „независност Црне Горе је слана рука којом Мило Ђукановић води црногорске овце“. Кад се год помене независност Црне Горе сјетим се слике из дјетињства: мој покојни ђед прти кроз снијег ( да не лицитирамо број цм) а иза њега у пртини километар оваца, једна за другом.
      Само ова идилична слика у реплици са Милом и црногорским овцама се претворила у ноћну мору. А богами и у бруку и срамоту. И Милову и црногорких оваца.

      63
      3
  11. Bas tako,Do nas je pi*ka nam materina,blesavim,glupim,neprincipijelnim,povrsnim,povodljivim….Samo se nadam da ce posleije litija ,iz dupeta nam doci u glavu.NE DAMO SVETINJE!!!

    110
    3

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *