ИН4С

ИН4С портал

Ево ко све чини мистериозни НКТ који у име ДПС-а гази Устав и терорише православне вјернике

1 min read
Одговор премијера Марковића, а онда Министарства здравља на мој захтјев да ми се достави Рјешење о образовању тзв. Националног координационог тијела за заразне болести, само потврђује оно што Демократски  фронт данима говори, да се ради о тијелу које представља подружницу Демократске партије социјалиста које у овом ванредном стању води државу, против Устава и закона, казала је др. Бранка Бошњак, посланица Демократског фронта у Скупштини Црне Горе, и додала:
dr Branka Bošnjak

Бранка Бошњак

Одговор премијера Марковића, а онда Министарства здравља на мој захтјев да ми се достави Рјешење о образовању тзв. Националног координационог тијела за заразне болести, само потврђује оно што Демократски  фронт данима говори, да се ради о тијелу које представља подружницу Демократске партије социјалиста које у овом ванредном стању води државу, против Устава и закона, казала је др. Бранка Бошњак, посланица Демократског фронта у Скупштини Црне Горе.

Доносили одлуке прије него што су званично формирани

Прије свега, ово тијело је, што се види из рјешења (које Вам достављам у прилогу), званично формирано тек 30. марта 2020. године и то не у складу са Законом о спречавању ширења  заразних болести, већ наводно у складу са Уредбом о организацији и начину рада државне управе. Али нема упоришта ни у тој наведеној Уредби, зато се нијесу ни позвали на конкретан члан који би им омогућио формирање оваквог тијела, јер такав члан у наведеној Уредби не постоји. Но све то не смета овом диктаторском режиму да нам наметне неко своје противправно партијско тијело  које тренутно наредбама „ведри и облачи  Црном Гором“  узурпирајући правни поредак ове земље. А многе наредбе су донешене и прије 30. марта када је формално формиран НКТ. Е то се зове државни удар, а не она смијурија коју су безуспјешно покушали да „увале“ грађанима Црне Горе, како би се осветили ДФ који их је био довео пред сами изборни пораз. Њихове противуставне наредбе су већ многе грађане довеле до глади, а кулминација се очекује за који мјесец када ће нас преплавити бескућници, гладни, незапослени и психички уништени грађани, што ДПСу одговара, јер им је са таквима најлакше манипулисати, истиче Бошњак.

Чланови „фамозног“ НКТ

1) предсједник НКТ Милутин Симовић, потпредсједник Владе; 
2) замјеник предсједника – др Кенан Храповић, министар здравља; 
Чланови:
1) проф. др Весна Мирановић, генерална директорка у Министарству здравља;
2) др Миро Кнежевић. генерални директор у Министарству здравља;
3) проф. др Бобан Мугоша, директор Института за јавно здравље Црне Горе;
4) др Сенад Бегић, замјеник директора Института за јавно здравље Црне Горе;
5) др Јевто Ераковић, директор Клиничког центра Црне Горе;
6) мр Предраг Бошковић, министар одбране;
7) Мевлудин Нухоџић, минислар унутрашњих послова;
8) Драгица Секулић, министарка економије;
9) Осман Нурковић, министар саобраћаја и поморства;
10) др Веселин Вељовић, директор Управе полиције;
11) др Иван Вуковић, градоначелник Главног града Подгорица;
12) Душанка Јауковић, секретарка Секретаријата за законодавство;
13) Лука Булатовић, начелник уАлгенцији за националну безбједност;
14) Срђан Кусовац, савјетник Предсједника Владе Црне Горе;
15) Славојка Шуковић, начелница у Министарству здравља;
– секретар: Мира Радовић, савјетница у Министарству здравља

У том Координационом тијелу које броји 15 чланова само је пет љекара, и то оних режимских. Остало су властодршци из разних сфера укључујући и чувеног „медијског мага“ Срђана Кусовца. Зато није изненађење да  је новинарима забрањено да присуствују конферецијама за штампу овог тијела, већ Кусовац прави селекцију питања која ће бити јавно постављења, наводи Бошњак.

Кршећи Устав кренули у режимску кампању за наредне изборе

Противуставно Ђукановић и Марковић уз помоћ марионета које воде Скупштину Црне Горе, суспендовали су њен рад, све под параваном заштите здравља грађана, и истурили ово противправно тијело преко кога врло подмукло води режимску кампању за наредне  изборе. Огавно, јадно и крајње покварено, па и од ДПС и њихових привезака. А најјадније је што ови естрадни љекари Мирановићка, Ераковић, Авдић, Мугоша и остали покушавају да глуме неке професионалце, а у ствари су обични партијски послушници а не доказани стручњаци , који су своју послушност добро уновчили, становима, бесповратним кредитима, директорским мјестима, чак професорским звањима. А оних правих слободномислећих професионалаца и међународно доказаних, нема јер, их је овај режим отјерао из земље а оне који су још увијек ту и на којима почива наш здравствени систем потпуно је маргинализовао.

Позивам све оне који поштују правни поредак ове државе, од цивилног сектора, преко медија до истакнутих појединаца из области права, који држе до своје струке да извршимо притисак на Уставни суд да хитно одреагује на иницијативу ДФ-а за оцјену уставности и законитости наредби НКТ и заустави ово правно насиље и наметање кривичне одговорности грађанима, овај истински државни удар и диктатуру која нам је наметнута под, сад већ провидним изговором, о бризи за наше здравље, наводи др. Бранка Бошњак и закључује:

Зато ДФ тражи хитно одржавање сједнице Скупштине, увођење ванредног стања, јединство свих за спас Црне Горе, како би зауставили ову безпризорну изборну кампању коју режим спроводи под окриљем пандемије корона вирусом. Надам се да ће им наши мудри грађани пресудити за злоупотребу ове муке која нас је задесила. 

Прочитајте ЈОШ:

ДПС у кампањи и током короне: Из пандемије у изборе

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

18 thoughts on “Ево ко све чини мистериозни НКТ који у име ДПС-а гази Устав и терорише православне вјернике

  1. Zveri
    hajde da te tako nazovem iako si ti jedna obična džukela. Šta su ti jutros dali uz burek pa si počeo rano da laješ.
    Popovi su šetali i šetače ovom zemljom i služiće svete liturgije kao što se to radi evo 2000 godina a ti ćeš kevtati iz nekog budžaka a možda nećeš smjeti ni to
    Besramnici nijesu oni koji vjeruju u Boga koji mu služe i u njega vjeruju nego ti i tvoje društvo.Pi.

    6
    2
  2. E vama neodgovara niko. Vi bi da vam popovi haluju po Crnoj Gori u ovoj situaciji. Kako da ne samo se nadate. Besramnici jedni zajedno sa njima

    3
    7
  3. EKIPA NKT “ ZVANA ZLO I GORE “ SU DPS – vci. 1..POSTAVLJENI DA BI PRIMALI JOS JEDNU PLATU
    VISE.
    2. DA BI PRIPREMALI KRADJU IZBORA MOTIVISUCI NAROD LAZIMA POMOCI I NJHOVIM OBECANJIMA.
    3. DA BI NAPRAVILI POMETNJU MEDJU NARODOM
    ZAVODECI REPRESIVNE MJERE I PRITISAK NA GRADJANE DA SE NJIMA POVINUJU.
    AKO NAPRAVIMO ANALIZU NJIHOVE LISTE O NAVODNIM FUNKCIJAMA KOJE OBAVLJAJU U DRZAVI
    I PRIMAJU PLATU OD DRZAVE DOLAZI SE NA ZAKLJUCAK DA JE OD NJIH 15 NA LISTI 6 SA IZMISLJENIM FUNKCIJAMA DA BI BILI NA DRZAVNE JASLE. PROVERITE I UVERI TE SE.

    5
    4
  4. Lista je dobra!.
    Moze kasnije posluziti za popunu celija u Spuzu!
    Ne trebaju strazari puno razmisljati!.
    Prvog u celiju 1
    Drugog u celiju 2
    itd.itd. Posao manje!.

    15
    5
  5. Ova parazitska vrhuška će na kraju, kad više ne bude ničega, pojesti samu sebe ali to nama neće ništa značiti, jer neće biti ni nas!

    28
    5
  6. Proci ce i ova diktatura i pravno nasilje a onda svi na litije jos brojnije i upornijr do konacne slobode!

    31
    5
  7. Ово је чисти државни удар у изведби ДПС-БС-СД. И онакав јадни привид правног поретка им је био сметња. Корона им је легла као „кец на десетку“, да уведу апсолутну диктатуру. Свака корумпирана трања напиње ону ствар да пријети народу. Ево се јавља и она вуцибатина, ВДТ, да упозори колике су казне за кршење мјера НКТ. Срам га било, зна ли колике су казне за корупцију??? Гдје само налазе овакве слине и љигавце? Како имају образа да се на улици појаве, гадови лоповски…

    45
    5
    1. Vasojevic – Predata je inicijativa ali su sudije pristrasne u korist DPS-a tako da jedva čekaju da proglase Ustavnim i ono što nije Ustavno. To se zove Diktatura a populizam u diktaturi ne postoji kod prave opozicije već samo kod“ opozicije“ vladajuće stranke i same te stranke.

      45
      6
      1. Danas u Cg imamo dva fronta DF i DPS.Na strni DF je DF i SNP a na strani DPS-a svi ostali. Ko ovo ne vidi ne vidi nista.

        15

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *