ИН4С

ИН4С портал

Црвена звезда остаје без Гаспрома?

"Гаспром њефт", моћна руска енергетска компанија, могла би да откаже спонзорства многим фудбалским клубовима, међу којима је и Црвена звезда. Према писању руског портала из Санкт Петербурга Неваспорт.ру, узрок је пандемија коронавируса због које су акције компаније пале на тржишту и фудбал јој у овом тренутку није приоритет.

„Гаспром њефт“, моћна руска енергетска компанија, могла би да откаже спонзорства многим фудбалским клубовима, међу којима је и Црвена звезда.

Према писању руског портала из Санкт Петербурга Неваспорт.ру, узрок је пандемија коронавируса због које су акције компаније пале на тржишту и фудбал јој у овом тренутку није приоритет, преноси РТС.

Према ријечима Александра Дјукова, првог човјека ове компаније, компанија је у кризни период ушла у стабилном стању, али је и додао како ће вјероватно морати да буду конзервативнији.

„Гаспром“ је у Европи међу главним спонзорима у Зениту, Шалкеу, Оренбургу и Црвеној звезди, и међу њима је само екипа из Санкт Петербурга сигурна.

„Највећим дијелом ријечи Дјукова се односе на главну делатност компаније, производњу нафте, а поменути конзерватизам се манифестује у општој политици. Наиме, Гаспром је спонзор клубовима као што су Црвена звезда и Омск Авангард (хокеј)“, стоји у тексту руског портала, а преноси РТС.

„Хокејашки клуб има потенцијал за наредне сезоне, али није јасно зашто је спонзорство српског клуба потребно када знамо да ће читав свијет после пандемије бити у финансијској кризи и да ће се навијачи бојати да иду на трибине. Сасвим је могуће да ће Црвена звезда бити први кандидат са којим ће Гаспром раскинути сарадњу, вјероватно привремено“, пише портал Неваспорт.ру.

Прочитајте још:

Ужице зове звезде: Град на Ђетињи спреман за меч у част Радомира Антића

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *