ИН4С

ИН4С портал

На Вучју затворен карантин

Никшић

У никшићкој Општој болници до данас је било смјештено седам пацијената позитивних на коронавирус, од којих су три излијечена, а остали су стабилног стања.

До данас у Никшићу је анализирано 300 узорака од чега су 32 позитивна на коронавирус, а сви обољели су стабилног стања. Под сталним здравственим надзором је 460 лица, од чега њих 50 данас излази из изолације, а до 20. Априла још 200. Карантин на Вучју који су обезбјеђивали припадници Војске Црне Горе, затворен је у суботу 11.априла„, саопштили су из Општинског оперативног тима за заразне болести на данас одржаној сједници.

На сједници је, како се наводи у саопштењу, констатовано да је епидемиолошка ситуација у Никшићу стабилна, јер посљедњих пар дана нијесу забиљежени нови случајеви оболијевања, али је наглашено, да се у наредном периоду мора поступати изузетно опрезно.

Болница Брезовик је у току недјеље добила још једну велику испоруку заштитне опреме. Извршила је реорганизацију у свом свакодневном послу, како би у потпуности били спремни за прихват обољелих. Одјељење онкологије функционише нормално и свим пацијентима се пружа неопходна терапија, а тако ће бити и за вријеме празника„, наводи се у саопштењу за јавност.

Посљедњих дана осјетан је пад броја кривичних дјела, као и пад кршења забрана и мјера изречених од стране Националног координационог тијела, па је протекле седмице поднијето 17 кривичних пријава због кршења поменутих забрана.. Из Центра безбједности саопштили су да предузимају интензивне активности на провјери око 400 потврда издатих од привредних друштава за кретање између градова. У протеклих недјељу дана евединтиран је улазак 86 црногорских држављана за које су санитарни инспектори издали 82 рјешења за здравствени надзор, једно рјешење за самоизолацију и три за карантин. Припадници Службе заштите и спашавања редовно врше прање граничних прелаза, док службеници Граничне полиције врше дезинфекцију истих.

Водовод и канализација Никшић врши свакодневно прање и дезинфекцију градских улица, а Комунална полиција спроводи надзор над поштовањем мјера забране кретања и окупљања на јавним површинама у градском језгру и шеталиштима. Из ове службе саопштили су да ће током празника вршити појачан надзор.

Општинском одбору Црвеног кста Никшић до сада је поднешено 1800 захтјева, а посредством великог броја волонтера, уручено је 976 пакета.

Без обзира на повољнију епидемиолошку ситуацију, још једном су из Општинског оперативног тима за заразне болести апеловали на грађане да се придржавају свих мјера Националног координационог тијела, као и Општинског тима, посебно у вријеме ускршњих празника, а саопштено је и да ће све надлежне службе вршити појачану контролу над поштовањем изречених мјера“, закључује се у саопштењу за јавност.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *