ИН4С

ИН4С портал

Полиција појаснила како се у вријеме короне одвија међуградски саобраћај: Из града у град само уз потврде од стране послодавца

Управе полиције појаснила је нејасноће око одвијања међуградског саобраћаја, односно поштовање ове наредбе Министарства здравља, у условима епидемија коронавируса.

Илустрација

Управе полиције појаснила је нејасноће око одвијања међуградског саобраћаја, односно поштовање ове наредбе Министарства здравља, у условима епидемија коронавируса.

Како наводе уочене су одређене нејасноће и неразумијевање од стране грађана, па су дали додатна појашњења:

– у путничком моторном возилу, сва лица морају имати појединачно издате потврде од стране послодавца (једног или више), које се односе на несметано обављање процеса рада,

– у возилу се не могу налазити лица која нијесу запослени и као сапутници немају одговарајућу потврду (супружник, дјеца, старија лица и сл), јер се потврде односе на обезбјеђење несметаног одвијања процеса рада, а не због одласка на село, посјете родитељима, обрађивање земљишта и сл.

– уколико сувозач има одговарајућу потврду, а возач возила такву потврду нема, већ саопштава да нпр. вози сапутника, који нема возило или положен испит за возача, такво возило не испуњава наредбом прописане услове и не може наставити пут у међуградском саобраћају,

– потврде које је издао послодавац лицима важе само за радне дане у недјељи, (уз изузетке који се односе на поједине специфичне дјелатности и возаче транспорта роба и материјала), те се не могу користити у дане празника и дане викенда, када лица не раде.

„Овим путем још једном апелујемо и подсјећамо грађане и учеснике у саобраћају на обавезу досљедног и потпуног поштовања наредби Министарства здравља“, саопштено је из Управе полиције.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *