ИН4С

ИН4С портал

Реаговање компанија „Бемакс“и „Генекс“: Тужна дезинформација Демократске Црне Горе

1 min read
Онај што не жели да је тако он види нешто друго, што нико други и не види, и он види оно што би желио да види. Нажалост њихову, није тако, истиче се у заједничком реаговању

Принтскрин

Преносимо у цијелости реаговање подгоричких компанија „Бемакс“ и „Генекс“ на данашњи видео запис који је објавила Демократска Црна Гора, а који су потом преузели многи медији у Црној Гори. У заједничком реговању ове двије фирме негира се било каква веза између њих и спорног аутобуса са радницима који не поштују превентивне мјере за заштиту од епидемије коронавируса.

С обзиром да су се у јавности појавиле недоумице око превоза наших радника и њихове заштите, само због јавности, јер данашњи злонамјерни напад Демократа не заслужује озбиљан одговор, саопштавамо оно што мислимо да добрим дијелом да та иста јавност и добро зна.
Ипак, да не би било више нејасноћа код било кога, упознајемо јавност са чињеницом да од почетка кризе са вирусом КОВИД-19, компаније “Бемаx” и “Генеx” су спровеле опсежне мјере заштите свих запослених. Формирани су у обије компаније по интерни тим који се само и непосредно бави сталним надзором спроводјења мјера НКТ-а и Института за јавно здравље, као и планирањем правилног и непрестаног обезбједјивања заштитне опреме. То је бар лако видјети на свим нашим градилиштима. Наравно, ко хоће и жели да види.
Онај што не жели да је тако он види нешто друго, што нико други и не види, и он види оно што би желио да види. Нажалост њихову, није тако.
Ако је неко у недоумици да насједне на данашњу подметачину Демократа и њихов снимак аутобуса, само да кажемо да то нити је наш аутобус нити наши радници нити наши подизводјачи!
Лако је утврдити да се ради о аутобусу регистарских таблица ПГ-ЕБ 071 и да није брендиран ознакама наше компаније, којим се једино и превозе наши радници и само тим нашим превозом. Сва наша возила, аута. аутобуси, камиони итд. су обиљежена нашим ознакама и тиме нескривени од јавности радимо наш посао.
Да је “борац за истину и детектив” Демократа хтио да види, а можда је и видио, саопштио би да је снимак направљен код градилишта које је пар стотина удаљено од нашег а да су се унутра налазили македонски радници фирме “Руен” а не радници “Бемаxа” и “Генеxа”, како су рекле Демократе. Симптоматично је да су баш тако написали “радници Генеxа и Бемаxа” као да су хтјели да омаловаже те исте раднике јер је јуче била срдачно у јавности примљена информација да су ту исти радници од својих плата, самоиницијативно се одрекли дијела својих зарада и сакупили 2073 пакета хране и предали Црвеном крсту, да се да онима којима је најпотребније. Срамота је овај данашњи политички потез Демократа. Можемо разумјети да лове моменат да направе преко “Бемаxа” и “Генеxа” неки поен али нијесу требали преко леђа тих истих радника, који би и сами и због свог достојанства и здравља негодовали ако не би могли да раде у складу са прописаним мјерама заштите. Заиста јадан покушај дезиформисања јавности.

Компаније “Генекс” и “Бемакс“

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

4 thoughts on “Реаговање компанија „Бемакс“и „Генекс“: Тужна дезинформација Демократске Црне Горе

  1. Nijesam apolitičan ali ni član ni jedne partije najviše zbog toga što ne želim da drugi razmišljaju i daju izjave u svoje ime .Demokrate su objavile pomenuti video zapis,na kojem se jasno vidi sve što oni tvrde.Iz „Bemaksa “’ i „Geneksa“ su demantovali da se radi o njihovim rednicima navodeći da oni poštuju naređenja NKT-a
    Umjesto čitave priče koju su iznijeli u demantiju mnogo bi ubjedljivije bilo da su objasnili kako oni prevoze svoje radnike,i kako se na njihovim gradilištima i prostorijama za rad i boravak sprovode naređene mjere.

    8
    1
  2. Bla,bla,bla,bla.
    Ko vama veruje, da mi je znati?
    Samo budale!.
    Nije ovo jedini snimak!.
    Uhvaceni ste u lazi i gotovo, priznati i nema druge!.
    Racun dokazi kasnije!.

    14
    1
  3. Е, нека сте им одговорили. Демократе су сликале македонце и назвали их вашим радницима. За ове усликане македонце не важе наши закони и прописи? Не рекосте само одакле су ваши радници? Јесу ли и они македонци? И ваши радници, кажу, носе скафандере. У аутобусу поштују дистанцу, па се возе само по двојица + возач. Напишите још неки чланак. Биће занимљив. Кажу да ваши радници не разговарају да не би угрожавали једни друге пљуцкањем, док зли језици кажу да не разговарају јер се не разумију. Свашта папир трпи.

    41
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *