ИН4С

ИН4С портал

Абазовић: ДПС и ово стање људске несреће, традиционално, злоупотребљава у политичке сврхе

1 min read
Приоритет свих грађана Црне Горе је здравље и треба да урадимо све што је до нас како би заштитили друге од себе, саопштио је вечерас лидер УРА Дритан Абазовић гостујући на А1 телевизији.

Дритан Абазовић

Приоритет свих грађана Црне Горе је здравље и треба да урадимо све што је до нас како би заштитили друге од себе, саопштио је вечерас лидер УРА Дритан Абазовић гостујући на А1 телевизији, код ауторке Ирене Татар у емисји „Клуб А Специјал“

Коментаришући недавна хапшења грађана због писања на друштвеним мрежама, он је казао да је селективна правда гора од неправде.

„Ако правила постоје, онда треба да важе једнако за све. Ако могу чланови ДПС-а да се окупљају у кафанама и ако директор Управе полиције (УП) може да џогира, то је онда селективна правда и наведена хапшења су само демонстрација политичког спектакла владајуће партије“, казао је Абазовић.

Он је поручио и да тужилаштво и полиција треба да реагују на бројне аномалије у друштву, а не на хапшења због објава на друштвеним мрежама.

Један сегмент је одговорност институција, који се морао десити, а други сегмент се базира на тренирању строгоће и свакодневном гажењу Устава од стране режима. И ова пандемија је пробудила њихову тоталитарну свијест, коју је никада смијењена власт искористила за лијечење својих фрустрација“, казао је Абазовић.

Он је истакао и да власт ДПС-а ово стање људске несреће традиционално злоупотребљава у политичке сврхе и то најчешће код најугроженијих група грађана.

„Моја претпоставка је да се ванредно стање не уводи због расподјеле снага у владајућој партији. Ако би се увело онда би главну ријеч водио предсједник, а мање ингеренција би имао премијер. Ми имамо дисперзију одговорности, „политику распамети“. Уколико се деси да „кола пођу низбрдо“ Влада би одговорност да сведе на Национално координационо тијело за заразне болести (НКТ). Власт је суспендовала све друге институције у овом моменту и НКТ практично управља земљом“, казао је Абазовић.

Он је је нагласио да је право на живот основно људско право али да оно има смисао само у примјени са другим основним правима.

Објављивање имена људи који су болесни је скандал прве врсте и то је неприхватљиво за развијен демократски свијет, казао је Абазовић коментаришући тај случај.

„Питање за Владу Црне Горе у овом тренутку је зашто не објаве имена свих безбједносно интересантних лица. И једно и друго објављивање се тиче безбједности људи. Јасно је да се то не може урадити јер је противзаконито а Влада је у овој ситуацији објавила списак имена болесних од коронавируса. Што се тиче епилога мислим да су сада нашли жртвено јагње у виду једног службеника Дома здравља и сви други из извршне власти су остали чисти пред законом. Заиста смијешна прича“, изјавио је Абазовић.

Лидер УРЕ казао је и да чим нема расправе о идентитетским питањима у Црној Гори долазимо до темеља односно до онога што је политика режима произвела претходних три деценије (здравство, економија, просвјета).

У овом моменту се може јасно разликовати стваралачка политика заснована на рационалним основама и она рушилачка коју персонификује прије свега ДПС и једна опозициона партија, казао је Абазовић.

„У овом моменту схватили смо да хирург прима 700 евра, схватили смо да немамо довољно медицинских средстава, схватили смо да држава мора донацијама да се издржава, схватили смо да имамо успјешне људе ван Црне Горе који су пошли одавде и да много горе одговарамо на ризике него што нам се чини“, поручио је Абазовић.

Указао је и да су банке максимално некоректно поступиле и неадекватно се однијеле према грађанима, јер нијесу показале солидарност.

„Требало је да се одрекну једног дијела своје добити и прихвате потпуни мораторијум на кредите“, казавши да је потпуни мораторијум био приједлог УРЕ.

„Ми смо држава која нема министра туризма, а хвалимо се да је то грана која највише доприноси БДП-у. Толико о спремности Владе да помогне туризму. Није ово прича само да се добија власт – шта ће вам власт у земљи у којој је каса празна. Ми смо земља сервиса, земља која је изгубила све производне погоне. Ми не можемо да произведемо маске, медицински алкохол, дакле нешто најосновније“, истакао је Абазовић.

Он је оцијенио да су мјере које је донијела Влада недовољне.

„Је ли важнији Монтенегро ајрленс или Црна Гора. Тој авиокомпанији се дала недавно обимна помоћ. Гдје је сада економски тигар да прискочи и помогне грађанима. Ми се морамо додатно задуживати а кредитни рејтинг нам је лош. Је ли сада треба да причамо како је Црна Гора угрожена од „традиционалних непријатеља“. Ја као функционер ове земље кажем да треба да се смање плате свим високим државним функционерима на минималне у земљи а да се средства преусмјере угроженом становништву“, поручио је Абазовић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Абазовић: ДПС и ово стање људске несреће, традиционално, злоупотребљава у политичке сврхе

  1. Sinoć sam gledao emisiju sa Abazovićem i protojerejom Perovićem.Njihovi stavovi,tolerantan odnos i uvažavanje je najbolja slika one Crne Gore,bez obzira na vjerske,nacionalne i političke razlike,kakva bi trebala da bude!

  2. ПОТПУНО ЈЕ У ПРАВУ ГОСПОДИН АБАЗОВИЋ И УРА! СКУПИТЕ СЕ ,НАПРАВИТЕ ЗАЈЕДНИЧКИ САСТАНАК -СВА ОПОЗИЦИЈА -И ЗАЈЕДНИЧКИ ДЕЛУЈТЕ! САД ИЛИ НИКАД! ПРОБЛЕМИ И НАРОД СУ ЗАЈЕДНИЧКИ!

    10

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *