ИН4С

ИН4С портал

ДПС љекар Халил Дуковић: Мјере нису уперене против православног народа, суштина људских права је да се могу ограничити

1 min read
"Кад оно међутим" - НАТО помоћ није стигла, Владини пакети економске помоћи привреди су "одлични", донације се плаћају, фали новац од донација, обећања повећања плата полицији и медицинарима "лудом радовања", јавни дуг се гомила док држава својим тајкунима опрашта дугове и одобрава кредите, гради путеве заборављајући пут итд. - у сваком случају, дијаспора је морала показати "грађанско лице Црне Горе" кад Влада Црне Горе, НКТ који сачињавају доктори а предсједник је стручњак за сађење кромпира, Предсједник чији је аутомобил скупљи од неколико респиратора (које немамо) - није. 

Халил Дуковић

Љекар, хуманиста, посланик ДПС-а и предсједник скупштинског Одбора за људска права„, како је представљен – Халил Дуковић, као што је и очекивано од ДПС љекара, хвалио је власт која је подржала и пратила, како каже, ријечи струке и увела мјере за сузбијање ширења вируса короне, а својим колегама љекарима упутио – аплауз? Аплауз пошто здравствени радници од режима једино то и добијају. Наравно, уколико нису ДПС љекари. Стога, пошто се Дуковић питао зашто би сметало да је неки љекар у некој политичкој партији – ево одговора. Има право, нарочито ако има бенефита. Не јер је љекар, него јер је ДПС. 

У интервују који је Дуковић дао Дневним новинама осврнуо се на ситуацију у вези са ковидом 19, афирмативно говорећи о храбрости и сналажљивсти Владе Црне Горе и изразио забринутост и збуњеност због свих који критикују уведене мјере, здравствени систем (лукаво пребацујући критику опозиције здравственог система на здравствене раднике) али и због тврдњи да су мјере уперене против православног народа. Њему је, наиме, нејасно како неко то може да изговори.

Посланику и доктору ДПС, који је иначе из Тузи, је најасно како су то мјере уперене против православља иако је Митрополит Амфилохије два пута(!) приведен због „кршења мјера“ тако што је само обављао своју дужност а његови суграђани нису трпјели никакве последице иако су колективно прекршили мјере те због тога били у карантину.

Да не помињемо малтретирања вјерника, хапшења управо због тога што су учесници литија док, с друге стране, они који су „политички подобни“ крше мјере и не бивају кажњени за то.

Наравно, поред Тузи, поменућемо и славље поводом почетка светог мјесеца Рамазана у исламском свијету на Врелима Рибничким за шта нико није одговарао а православни вјерници на највећи хришћански празник бивају хапшени испред храмова иако су поштовали све мјере и дошли у мањем броју како би запалили свијеће и испунили своје духовне потребе (без причешћа, да нагласимо).

Можда Дуковић као љекар не прави разлику када је лијечење у питању али када је у питању хапшење и спровођење правде његове Партије – онда разлику дефинитивно прави.

И све би се ово можда и могло др Дуковићу опростити да он није уједно и предсједник скупштинског Одбора за људска права. (Random question: колико ли мјесечно новца прими господин Дуковић?) 

Опет, Дуковић можда не прави разлику када је у питању лијечење грађана у питању али очигледно прави разлику када је уважавање њихових људских права у фокусу.

Суштина људских права јесте да се у одређеним ситуцијама могу и ограничити. Два су основна фактора која се у таквим приликама морају испоштовати, а то је да се зна разлог, односно циљ због којих се доносе и да се зна вријеме њиховог трајања. Све те ствари су задовољене. Зна се разлог због чега су донесене и вријеме до када ће трајати. Морамо бити свјесни једне чињенице, да се одређена права због интереса других много важнијих права морају ограничити„, рекао је Дуковић а ти други интереси се никако не односе на поштовање Устава Црне Горе.

На питање како као љекар и хуманиста тумачи „позиве појединих свештеника на вјерске обреде, на причешћивање једном кашичицом“, Дуковић је казао да му није јасно чему то води. Хвалио је дијаспору која је показала право лице „наше грађанске Црне Горе“ и тиме заокружио цјелину хвалоспјева и оптужби на рачун опозиције, нарочито Демократског фронта.

„Кад оно међутим“ – НАТО помоћ није стигла, Владини пакети економске помоћи привреди су „одлични“, донације се плаћају, фали новац од донација, обећања повећања плата полицији и медицинарима „лудом радовања“, јавни дуг се гомила док држава својим тајкунима опрашта дугове и одобрава кредите, гради путеве заборављајући пут итд. – у сваком случају, дијаспора је морала показати „грађанско лице Црне Горе“ кад Влада Црне Горе, НКТ који сачињавају доктори а предсједник је стручњак за сађење кромпира, Предсједник чији је аутомобил скупљи од неколико респиратора (које немамо) – није. 

Прочитајте још:

Пензионисани АНБ-овац, Момчило Ћупић, „писао“ митрополиту: Довели сте земљу на праг рата, али нам је Бог послао корону и спасио нас

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

7 thoughts on “ДПС љекар Халил Дуковић: Мјере нису уперене против православног народа, суштина људских права је да се могу ограничити

  1. Drsko i neznaveno. Ljudska prava su svetinja isto koliko i zdravlje i tu bar kod humanista ne bi trebalo biti zabluda. No kad imamo stručnjake koji se najmanje razumiju u svoju struku ili ti na slobode gledaju na jedno oko a ono drugo vrljavo onda nije ni čudo da su im i dela i razmišljanja ovakva..Pravoslavcima ukinite Boga a mi ce mo uz duzni respekt prema svim vernicima po merima DPS ukinuti zabranu kretanja pa ko da necemo odložiti od 23h. E pa jos i da vam se vjeruje.

    37
    1
  2. ОБРАЗОВАЊЕ И ТИТУЛА ТИ НЕ ДОЗВОЉАВА ДА ЛУПАШ КО МАКСИМ ! А ПРАВОСЛАВЉЕ НЕ КОМЕНТАРИШИ ЊЕГА СТЕ НАПУСТИЛИ А У НАЈМАЊУ РУКУ БИ ТРЕБАЛО ДА ПОШТУЈЕТЕ ПРАВОСЛАВНЕ ПРЕТКЕ! ТАКО ПАМЕТНИ ЉУДИ РАДЕ!

    48
  3. Је ли обувен овај љекар? Хипократова заклетва му забрањује да припада било којој политичкој страни, ако припада онда мора да прихвата њене ставове. Свака партија је обојена, а Хипократ не разликује боје. Универзална људска права не могу се ограничити, мој Дуковићу. А то што си ти ограничен, то је твој проблем и не мораш да га уопштаваш.

    54
    1. „Kad ga stisneš pišti,a kad puštiš zviždi“,tako bi stari naši pametni kazali.No polakote Dukoviću i družino-mnooogo je pametnije da smanjite doživljaj.

      48

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *