ИН4С

ИН4С портал

(СКАНДАЛ) Очајни Montenegro излаже опасности грађане: Љетујте код нас, нећемо вам тражити потврде да нисте заражени!

1 min read
Интересантно је што информација са предвиђеним "олакшицама" за њемачке туристе није пласирана од стране надлежних државних органа у домаћим медијима. Она је, по свему судећи, била намијењена искључиво за инострано тржиште

Илустрација (Фото: radiotivat.com)

На престижном сајту о туризму и путовањима „Bon Voyage“ објављена је изјава директорице Националне туристичке организације Жељке Радак Кукавичић у којој позива њемачке туристе, али и друге, да љетују у Црној Гори, нудећи им „олакшице“ и „разлог више“ да проведу своје годишње одморе баш код нас.

Поред „прекрасног крајолика и мора“, Црна Гора је представљена и као држава која неће тражити никакве здравствене потврде за туристе, нити ће постојати отежавајућа околност око потписаних споразума Црне Горе и осталих земаља. 

То је истакнуто као „предност“ Црне Горе, за разлику од Хрватске, Турске и Аустрије, које ће, очигледно, настојати да заштите своје грађане, упркос чињеници да је туризам једна од водећих привредних грана – поготово у Хрватској.

Једина мјера здравствене заштите која је најављена са црногорске стране јесте обавеза ношења заштитних маски у јавним затвореним просторијама.

Жељка Радак Кукавичић (Фото: furaj.ba)

Радак Кукавичић је изјавила да је стање са пандемијом у Црној Гори, за разлику од осталих држава, боље. Она је упутила ријечи хвале за Владу Црне Горе, која је, како је она истакла, на вријеме предузела строге мјере против коронавируса, додајући да се отварање граница за туристе очекује већ 18. маја. 

Интересантно је што информација са предвиђеним „олакшицама“ за њемачке туристе није пласирана од стране надлежних државних органа у домаћим медијима. Она је, по свему судећи, била намијењена искључиво за инострано тржиште.

Међутим, иако брижљиво скривана од домаће јавности, најављена политика излагања опасности грађана Црне Горе од стране званичне Подгорице зарад спаса туристичке сезоне, итекако је проблематична. Штавише, ријеч је о својеврсном скандалу.

Подсјетимо, у Њемачкој је, закључно са 8. мајем, регистровано укупно 170 114 заражених од коронавируса, што је еквивалентно готово трећини популације Црне Горе. 

Такође, њемачки медији су објавили скептичну изјаву предсједника Удружења њемачких љекара – доктора Клауса Рајнхарда: „Не мислим да ће Њемци овога љета моћи да иду на одмор. Вјероватно неће ући у аутомобил, воз или авион и поћи на одмор као до сада“

Прочитајте још:

Економска криза озбиљно пријети Црној Гори: Све извјеснији крах туристичке сезоне

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

22 thoughts on “(СКАНДАЛ) Очајни Montenegro излаже опасности грађане: Љетујте код нас, нећемо вам тражити потврде да нисте заражени!

    1. Jovice, ustaso, a vlada ne prizeljkuje zlo, pozivajuci njemacke turiste da slobodno dodju u Crnu goru, bez da imaju potvrdu da nijesu zarazeni? Znaci li to da nije vazno za stanovnike Crne Gore ako nas Nijemci eventualno zaraze? Bitno samo da dodju zbog turizma i para, a za drugo nema veze. U crkve vjernici i ako su zdravi ne mogu, ali bolesni Nijemci, i Talijani mogu.

      13
  1. I ponavljam nije to nikakav SKANDAL niti će neko biti izložen opasnosti! To bi bio pravi izbor, i potez dostojan svake pohvale! Bez turizma stvara se opasnost za građane i državu da potpuno nestanu i zavlada glad i kriza neviđena sa velikim nemirima!

    4
    19
  2. Значи не морам у карантин,па добро када отварате авио саобраћај за Франкфурт пошто Луфтханса ништа не каже а звао сам два пута,мало поитајте !Надам седа ће до 17 07 бити отворен саобраћај имамо Дражи парастос и свим погинулим!

    31
    1
  3. Значи,проблем туризма је решен. Кад се ту дода и 3%,туриста из БИХ које ће Хрварска уступити због јутрошњег увлачења у стражницу „братске“ нам државе пуштањем томсона на државној телевизији у част победе над фашизмом. Туристи ће моћи и сваког четвртка и недеље да прате и литије уживо,а уз додатно опорезивање и да учествују у њима.

    43
    1. Треба додати и једну уредбу,туристи при изласку из наше драге Ц.Г морају се тестирати на корону,што ће коштати 500 еура,и за то време чекати недељу дана,и ако је тест негатива због сигурности урадити још један по цени од 300 еура са попустом. И следећих недељу дана провести у смештају са Италијанским пензионерима,уз обавезу да се потроши најмање 1000 еура,и напојнице у висини 500 еура,и добровољни прилог дпс предизборну кампању од 500 еура. И сезона спашена.

      18
      1
  4. Mi živimo u Nemačkoj i koronu smo gledali samo na tv! Svi koji su bili zaraženi su preležali kao običan sezonski grip! A mladi nisu ni skontali da su imali koronu!!! 170000 na 85 miliona?!?!? A tek smrtnost je bila manja od ranijih sezona gripe! Umirali su oni stariji od 75 sa nekoliko ozbiljnih bolesti!!! Moja supruga radi u staračkom domu i koronu nisu imali ni jedan slučaj!! Obična prevara ljudi!!!

    45
    5
    1. Pa koji k’rac njemci zatvorili granice u uveli restrilcije….ekonomija im pukla a EU donijela odluku da nema putovanja ni u zdmlje EU do 15 juna?

      15
  5. Znaci nema korone, pa rece ono prase od Erakovica nema okupljanja, ne vazi za hotele plaze barove kupleraje u Portu…smrdljive party Dps. Zeljka mi te volimo?? bolji slogan je dodjite u Montenegro na litije.

    42
  6. Aaa, tu ste foliranti !
    Znaci, 18 maja “ udji slobodno “ !
    A, ko vas ne zna, skupo bi vas platio.
    Nema korone .
    Je li u crkve ne mozemo ?!
    Kako da ne.

    56
    1
    1. Slušajte vi srbi, niste poželjni ovamo, pa shodno tome novac koji bi ste potrošili ovdje, pošaljite ga nekako, pa nemrzimo mi baš sve što je srpsko

      18
      3
  7. Je li te potvrde ne trebaju nikome?Ili samo onima koji bi došli turistički ,na more?Šta kaže poglavica?
    SLOGA BIĆE PORAZ VRAGU!!!??⭕

    51
    1
  8. odgovorio im je njemački epidemiolog. međutim, njemačke agencije bi mogle poslati slike I o policijskoj represiji u crnoj gori I time raskrinkati obmanu vlade crne gore koja je počinjena prema građanima i poreznim obveznicima njemačke

    55
    2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *