ИН4С

ИН4С портал

Држава Србија преузела Музеј Николе Тесле од Града Београда, ускоро на новој локацији?

Средства за финансирање музеја, за намјене утврђене законом, обезбјеђиваће се из буџета Републике Србије, као и из других извора у складу са законом, наводи се у одлуци

Музеј Николе Тесле у Београду

Оснивачка права Музеја Николе Тесле од Града Београда преузима Република Србија, наведено је у одлуци Владе која је објављена у Службеном гласнику.

До промјене долази у складу са Одлуком о преносу оснивачких права коју је донио Град Београд.

Назив и сједиште овог музеја остаће непромијењени, као и дјелатности ове институције културе утврђене статутом.

Средства за финансирање музеја, за намјене утврђене законом, обезбјеђиваће се из буџета Републике Србије, као и из других извора у складу са законом, наводи се у одлуци.

Након доношења ове одлуке стекли су се услови да се приступи измјештању Музеја Николе Тесле који би требало да буде премјештен у зграду бивше Главне жељезничке станице на Савском тргу. 

Извор: Блиц

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

6 thoughts on “Држава Србија преузела Музеј Николе Тесле од Града Београда, ускоро на новој локацији?

  1. Teslin muzej je za strance najatraktivniji muzej u srbiji i logicno je da treba da se nalazi na velikom trgu, na svima lako dostupnom mjestu, a ne u nekoj zabiti na vracaru za ciju lokaciju ne zna ni 90 posto beogradjana.

    10
    2
    1. то стварно није никаква забит већ крунска улица. музеј се измешта зато што је кућа у којој се налази денационализована.

  2. Bravo!Tamo treba biti i muzej Pupina,Milankovica,Sv.Save,Njegosa….Cvijica,Andrica,Pancica,Rudjera Boskovica,Mihaila Petrovica…

    18

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *