ИН4С

ИН4С портал

Вучић: Ми смо спремни да преговарамо, али нема бијеле заставе и нема признавања Косова*

Србија је спремна да преговара са Приштином, без временског ограничења и „у доброј нади“, али међусобно признање није на агенди, каже предсједник Србије Александар Вучић у интервјуу Ројтерсу.
Vučić

Александар Вучић

Србија је спремна да преговара са Приштином, без временског ограничења и „у доброј нади“, али међусобно признање није на агенди, каже предсједник Србије Александар Вучић у интервјуу Ројтерсу.

„Ми смо спремни да преговарамо, али…нема бијеле заставе“, поручио је Вучић.

Према његовим ријечима, дијалог је добродошао ако је – дијалог, у којем би се размотрило шта је могуће и шта је компромис.

„Вјерујемо да је у најбољем интересу за Албанце и међународну заједницу да разговарамо о слободи кретања капитала, људи и услуга“, појаснио је Вучић, преноси Танјуг.

Ројтерс, с тим у вези, подсећа да је дијалог, којем посредује ЕУ, обустављен 2018. када је Косово* увело таксе од 100 одсто на српску робу, а да је укидање те трговинске баријере, овог мјесеца, отворило пут за обнову разговора.

Агенција подсјећа да Србија прије уласка у ЕУ мора нормализовати односе са Приштином.

Вучић је истакао и да Србија жели избалансиране везе са Западном, Кином и Русијом, те да тежи да постане чланица ЕУ, као и да постигне договор са Приштином.

Такође је указао да Београд не планира да бира између Русије – природног словенског и православног савезника, ЕУ – свог главног трговинског партнера и Кине.

„Имамо своју сопствену агенду, једну столицу, не двије. Како би могли рећи ‘живео Хонгконг и живео Тајван’, и потом да очекујемо кинеску подршку нашег територијалног интегритета? Да не помињем да је Кина наш пријатељ који нам је помогао“, рекао је предсједник Србије.

Вучић себе, како преноси Ројтерс, описује као „еврореалисту“, додајући да чланство у ЕУ остаје стратешки циљ.

„Поред тога што дијелимо заједничке вредности, 67 одсто наше трговинске размене остварујемо са ЕУ“, подсјетио је он.

Прочитајте још:

(ФОТО) Ево којим Божијим анђелима је црногорски режим срушио дом – монахиње над рушевинама се моле за нас

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

28 thoughts on “Вучић: Ми смо спремни да преговарамо, али нема бијеле заставе и нема признавања Косова*

  1. Vučić da iskrena budem i treba da pobedi, do sada je bio najbolji za Srbiju. Kakav da je on je nju izgradio, i podigao iz pepela… a neka priča ko šta hoće. A Milo uništi zemlju…

  2. Вучић: Ми смо спремни да преговарамо, али нема бијеле заставе и нема признавања Косова*

    Још један Београд на води или Копаоник на снијегу!

    9
    1
    1. То си видио у овчију плећку или практикујеш неки савременији метод прорицања блиске будућности?

      О чему се ради,лепак или халуциногене печерке ?

      9
      18
    2. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je protiv stanja zamrznutog konflikta na Kosovu i Metohiji, jer ta, naizgled bolja, opcija Srbiji ostavlja manje prostora za zaštitu srpskog naroda i suvereniuteta u pokrajini, te je zato formalno priznanje u najboljem interesu srpskog naroda. Naravno Srbija se ne odriče svoje teritorije i nastaviće još upornije da se bori za povratak……..

      7
      10
  3. Posle izbora sastanak sa Milom u Beogradu a izjava posle susreta sa Osmjehom bice, Nikad bolji odnosi dvije Drzave

    21
    5
    1. Samo zhuti lupach u serpu moze da kaze tako nesto zlonamerno, Vucic sta god neko mislio o njemu nece o Milu ni da prica nit da mu pridaje nekakav znacaj jer vrlo dobro zna o kome je rec. Predsednik koji je tu postavljen i podrzan od strane zapadnih sila koji kupuje glasove i cini X kriminalnih radnji, predsednik jedne patuljak drzave i sad ce predsednik Srbije sa njim nesto da se domundjava? Meni to sto vi kazete deluje kao los strip i nema blage veze sa realnoscu, ako ima veze sa realnoscu moze li da se pojasni kako? Hvala

      4
      12
  4. Ovu pricu moze samo nepismenima pricati. Sami pregovori sa EU koje imaju podrazumijevaju Srbiju bez Kosova. To je tako svidjalo se nekome ili ne,a na ovu njegovu pricu pada vecina ljudi koja milion posto nema veze sa istinom.

    18
    6
    1. Netacno, vi da ste pismeni tj da ste malo procitali nesto znali bi da pregovori sa EU nisu NIKADA podrazumevali priznanje Kosova od strane Srbije vec su to bili pregovori u cilju da se olaksa zivot obicnom narodu. Srbi su ispostovali 95% dogovorenog a Sihipci NISTA

      5
      6
  5. Архиепископ Цетињски мора под хитно да престане да се „разумије“ у политику ( још увијек живимо последице његовог трагичног одабира да подржи Милојицу против Момира),захвали се на добрим услугама Мађи Ђорђевићу и пружи руку Ел Президенте-у,предсједнику свих Срба.

    Слога биће пораз врагу!

    17
    13
  6. НЕМА ОН ВЕЗЕ У ПОЛИТИЧКОМ СМИСЛУ СА МИЛОМ! МИЛО ЈЕ ПРИЗНАО КОСОВО И НАЈБЛИЖЕ САРАЂУЈЕ СА ТАЧИЈЕМ И РАМОМ,САСВИМ СУПРОТНА ПОЛИТИЧКА СТРУЈА! ТО ДОКАЗУЈУ ЧИЊЕНИЦЕ СВАКИ ДАН!

    16
    20
  7. Смучило ми се од ових што „преговарају“ и редовно све предају непријатељу.

    31
    2
      1. Ovi samo nastavljaju istim putem. Šta su postigli u pregovorima?? Ništa od ništa. One žute muljatore (Tadić &co) neću ni da spominjem. To je jedna izdajnička banda koja zaslužuje da završi na sudu zbog veleizdaje. Ali i ovaj današnji plačljivko, iz dana u dan nas mori sa svojom kuknjavom kako nas ništa dobro ne čeka. Dakle sprema se na konačan poraz umjesto, da postavi makismalističke zahtjeve, pa tek onda da se malo popušta i nađe kompromis. O kom to on kompromisu govori? Šta je to za njega kompromis? Za Šiptare je izgleda kompromis, da ne uzmu i preševsku dolinu. Zato i idu sa takvim zahtjevima, a Vučić? Još uvijek samo vučić.

  8. On u stvari ne laže, niko od njih ne traži da priznaju Kosovo. Traži se samo da se omogući da Kosovo postane članica UN, što će na kraju pregovora biti i omogućeno. Tako Vučić često ponavlja da neće biti novog progona srba, iako im progon niđe i ne prijeti. Stalno brani srbe od nekih nepostojećih opasnosti.

    3
    31
    1. Jeste nepostojece opasnosti kao 99’s exodus, 01 exodus, 04 exodus, paljenje kulturnih i verskih objekata, diskriminacija, zabranjivanje ljudima da se vrate na njihova imanja, nasilje nad povratnicima, kad kad ubistva Srba sto su Srbi.

      Ti ili si glup, ili si srbomrzac, a to moze biti i sinonim kako vreme prolazi.

      29
    2. Да не призна „косову“ али да их пусти у УН? Читаш ли ти себе?

      21
    3. Како то да Србија треба да омогући, зар тај ваш нарко дозатор није независна држава?Малко сте се ви канда усрали, прошло 20 година, а и даље ћорак.

      10
      3
    4. @Kobilo, znas li sta se dobije kad se Srbin poturci i pocne mrzeti svoje korene? Uzmes ogledalo i vidis sta se dobije. Trazi se „SAMO“ da tzv Kosovo postane clanica UN ??? Jesi li ti toliko naivan ili sta? Pa sve zemlje koje su clanice UN su priznate drzave a Kosovo to NIKAD nece biti i to je to. Ukoliko se sa Srbijom ne dogovore mogu da sanjaju drzavu, a nece se dogovoriti jer shipci bas kao i vi milogorci misle da se svet vrti oko njih a ne vidite koliko ste nebitni i mali cak i za malu Srbiju. Ajd tutanj

      8
      3
    1. „Онамо ‘ намо за брда она…“
      Косово је и ПАКИ и ПАКИ
      и јест и будјет СРБСКО!

      32
      1
    2. Izbori treba da se odlože, da bi se ova strana ploče što duže vrtela, i još će morati ozbiljno da se angažuje na pomoći SPC u CG.
      Kada izbori prođu, može 4 godine da živi u svom svetu, gde je sve med i mleko, a zlato rasuto na sve strane.

      25
      1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *