ИН4С

ИН4С портал

Брзо се „снашла“: Колинда улази у МОК; на корак од нове „фотеље“!?

Уз Хрватицу, на листи потенцијалних изабраника налазе се још четири особе, од којих су двије жене - саудијска принцеза Рему Банар ал Сауд и Кубанка Марија де ла Каридад Колн Руенес.
kolinda

Колинда Грабар Китаровић; фото: analiziraj.ba

Доскорашња предсједница Републике Хрватске, Колинда Грабар Китаровић, могла би ускоро да засједне у нову фотељу пошто се, на предлог Томаса Баха, предсједника МОК, налази међу кандидатима за нове чланове Извршног одбора Међународног олимпијског одбора.

Уз Хрватицу, на листи потенцијалних изабраника налазе се још четири особе, од којих су двије жене – саудијска принцеза Рему Банар ал Сауд и Кубанка Марија де ла Каридад Колн Руенес.

Мушку част бране предсједник Сјветског атлетског савеза Себастијан Коу и Монголац Батушига Батболда.

Одбор ће одлуку донијети 17. јула, преносе Вечерње новости.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

8 thoughts on “Брзо се „снашла“: Колинда улази у МОК; на корак од нове „фотеље“!?

  1. Jako dobro poznajem Kvarnerski kraj. To je otprilike širi kraj grada Rijeke. 12. juli 1942. godine, nedilja. Mjesto Grobnik ( naselje Podhum) okle je Kolinda Grabar ( to joj je djevojačko prezime) Talijani skupljaju 100 Hrvata , koji kopaju veliku jamu ( kraj je inače krševit) i strijeljaju ih. Iz šireg Grobničkog kraja u logore negdje u Italiji Talijani šalju oko 800 Hrvata. Četiri stotine ih se nije vratilo ( čudne li ironije, baš nekako u to vrijeme pada Kozara i hrvatske ustaše ubijaju na desetine hiljada srpskih civila).
    Ono što je interesantno, na spomeniku koji je podignut poslje rata Podhumskim žrtvama, među 100 imena ima šest Grabara. Nema sumlje da su to Kolindini preci, pošto je Grabar njeno djevojačko prezime, a ona je iz tog kraja.
    Zato mi nikako jasno kako se ona fura na ustaštvo. Ne baš otvoreno, ali čini mi se da ima određene simpatije prema njemu. Da nije bilo partizana ( čiju su okosnicu činili Srbi čak i na kraju rata, a na početku rata da ne govorimo) Kolindin kraj bi bio pod Italijom, pod onima koji su joj satr’li saplemenike.

    1. Na ovom mmestu je pobijeno šest Kolindinih predaka. Lično vidjeo spisak strijeljanih, a i čuo od mještana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *