ИН4С

ИН4С портал

(ВИДЕО) Вучуровић: Вељовић умислио да је Францетић и Макс Лубурић; кукавићки пријети српском народу погромом

1 min read
На почетку свог излагања, посланик Демократског фронта, Јован Јоле Вучуровић, поздравио је посланике будванског парламента, који су показали како се брани изборна воља грађана, и поручио им је да ће врло брзо и посланици ДФ-а из државног парламента, бити са њима.

Посланик ДФ-а, Јован Вучуровић

На почетку свог излагања, посланик Демократског фронта, Јован Јоле Вучуровић, поздравио је посланике будванског парламента, који су показали како се брани изборна воља грађана, и поручио им је да ће врло брзо и посланици ДФ-а из државног парламента, бити са њима.

„Изборна воља грађана не може да се крши, неки су покушали то у Будви, али ту су грађани, ту је Демократски фронт и наше колеге Демократе и колеге из других странака, да одбране изборну вољу грађана.“

„Што се тиче данашњег предлога на дневном реду скупштине, о избору предсједника савјета за високо образовање ја могу само да кажем ништа ново од ДПС-а, овдје се на једно веома важно мјесто покушава поставити неко ко долази из партијске инфраструктуре ДПС-а, и само би прочитао: ко си учесници литија, дијелом вјерници, дијелом екстремни велико српски фактор, дијелом они који су незадовољни социјалним статусом у друштву, дијелом инострани фактор и црквени клер, који жели да своју позицију задржи и надогради, но посебно питање јесте злоупотреба дјеце у политичке сврхе и томе се мора посветити велика пажња. Е ово је изјавио човјек који данас пледира да буде изабран на мјесто предсједника савјета за високо образовање. Шта рећи о овом језику мржње, о овом језику увреда и нетрпељивости према већинској Црној Гори, и овај господин Марковић са језиком мржње хоће да буде на овако важној позицији, што и није чудо, овакви ликови су окупирали судство, тужилаштво, окупирали су и полицију, зато имамо широм Црн Горе, привођења и батињања политичких неистомишљеника.“, казо је Вучуровић

Како савјет на челу ког је оваква особа може да буде непристрасан. Ја знам много људи, Срба, опозиционара, који никако не могу да се запосле као професори, не могу да напредују у звању, зато што управо овакви, одређују ко су данас професори на високим школама у Црној Гори, не могу да напредују због апартхејда и терора који влада у овом приватном посједу Мила Ђукановића.

Када неко ко се овако брутално обруши на Српску првославну цркву, православне вјернике, када једног оваквог човјека предложите на једну овакву функцију, онда знате да се шаље порука пријетње осталима, наводи Вучуровић

А пријетњи смо се наслушали, слушамо их сваки дан, Чули смо јуче пријетње које долазе од Веселина Вељовића и узалуд су ти кукавички покушаји и рекао би трагикомични покушаји да заплаше неког у Црној Гори, народ у Црној Гори је на путу слободе, на путу ослобађања, након деценија робства једне диктатуре.

Узалуд Вељовић покушава некога да заплаши, срамно је пријетити било коме, али он се ето одлучио да пријети цркви и народу, и то запријети погромом над српским народом. У праву је Вељовић да се у Црној Гори нешто повампирило, повампирило се усташтво, усташтво Секуле Дрљевића, ја не знам да ли Вељовић можда мисли да је он можда Макс Лубурић или Јуре Францетић, да ли су то можда поруке које он упућује српском народу и православним вјерницима, е па преварио се тај и такав да ће тиме уплашити српски народ који сигурно неће устукнути пред тим пријетњама, пред пријетњама Веселина Вељовића и других бојовника Мила Ђукановића, казао је Вучуровић и закључио:

Дакле и овај данашњи предлог о избору предсједника савјета за високо образовање, из корпуса људи који преферира дукљанску идеологију и он је као такав неприхватљив.

Прочитајте ЈОШ:

УРА: Поднијете кривичне пријаве СДТ-у, бранимо достојанство Будве и Црне Горе

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

12 thoughts on “(ВИДЕО) Вучуровић: Вељовић умислио да је Францетић и Макс Лубурић; кукавићки пријети српском народу погромом

  1. Ако се опозиција уједини и иде на изборе или у бојкот, мислим да сви они треба да истакну барјак слободе и да се колалиција зове СЛОБОДА.

    13
    1
  2. Људи, чувајте се, и будите опрезни… Како се некада све решавало, тако се на жалост и данас решава, свуда у свету.

    39
    2
  3. Кокошка је Вељовић са шврачијим мозгом. Болестан и нашмркан фантазира.

    48
    2
  4. Zao mi je sto su ovaj zeko jadni i veljovic nosili isto grb na Reveru Kao ja Ali je meni in u Srcu a njima u novcaniku. Ima nas Pravi Patriots jos Zivi Pa makar bili i preko okeana.

    32
    3
    1. Varaš se ameru , ja sam ono sve što Ti ne voliš, a tu sam da Tebe i ostale tikvane śekiram i učim pameti, bez pare i koristi, čista socijalistička duša, propali kapitalisto probisvjetske jamerike!

      2
      9
  5. A što Ti Vučuroviću umišljaš, kada prijetiš Crnoj Gori i Crnogorcima ?
    Podrška Veljoviću i policiji , bez pogovora!

    6
    106

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *