ИН4С

ИН4С портал

Fidelity consulting: Миграције са сјевера биће веће, људи ће брже одлазити возећи се асфалтом који кошта преко МИЛИЈАРДУ евра

1 min read
Број људи који се исељавају са сјевера повећава се како радови на приоритетној дионици аутопута Бар- Бољаре напредују и приводе се крају, оцјењују из консултанске компаније Fidelity consulting.

градња аутопута у Црној Гори

Број људи који се исељавају са сјевера повећава се како радови на приоритетној дионици аутопута Бар- Бољаре напредују и приводе се крају, оцјењују из консултанске компаније Fidelity consulting.

„Пазите ову изјаву Монтепута које је у рангу лоше латинске сентенце: „Ауто-пут Бар Бољаре је највећа инвестиција у новијој историји Црне Горе, чијом ће се реализацијом интегрисати региони унутар наше државе, омогућити валоризација и преостале за сада мање интересантне регије у смислу потенцијала и вриједности простора, омогућиће се значајан развој туризма, искоришћавање свих природних богатстава којима располажемо, смањиће се миграција и емиграција, повећаће се инвестиције у привреди и омогућити бољи живот становништва, као и комуникација са окружењем”, цитирају из ове компаније.

Они додају да су званични демографски факти неуморни, те да је негативан миграциони салдо сјевера, од када је почела изградња приоритетне дионице много велики.

Укупан број људи који се од 2014. године одселио са сјевера износи 8.280. По годинама, подаци о негативном миграционом салду стоје тотално овако:

2019 – 1.670
2018 – 1.882
2017 – 1.268
2016 – 1.085
2015 – 1.189
2014 – 1.186

Зар није апсурдно, питају из Fidelity consultingа да се из једног региона, у који је уложена милијарда евра, људи исељавају а незапосленост повећава!?

Стога, у Црној Гори је сасвим могућ сљедећи сценарио: када се ова дионица заврши (након прекорачења од пар годиница и пар стотина милиона еврића), миграције са сјевера ће бити још веће јер ће људи брже одлазити, тужно се возећи парчетом асфалта које кошта преко МИЛИЈАРДУ евра, закључује Fidelity consulting.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Fidelity consulting: Миграције са сјевера биће веће, људи ће брже одлазити возећи се асфалтом који кошта преко МИЛИЈАРДУ евра

  1. Вазда постоји неких малих (разлога) у (само једном) разлогу, у могућа два избора. 

    (И) Латинска је (сентенцА) ув(иј)ек присутна. Иде приде. По макадаму, асфалту, «брдом или друмом». 

    (било) 

    О кози,

    (јер «рог не лаже»)

    Постојало је у пракси након Другог рата, у крашким српским крајевима, уз колонизацију (расељавање становништва), пропаганду о контроли рађања и цивилиз(ован)ости (двоје, друго дете) 
    и оно што (поред ове присутне у пракси прве две) у другим српским крајевима није — коза на злу гласу. 

    Као данас CorONA — коза је ономад страшна реч била.

    Ту је паралела. Лажи. 

    И рекоше обрстише све и треба (их) укинути. А коза се не пушта у купус. И то што она брсти није укинуло шуме по Јадранском залеђу.

    Санта Марија дела Салуте

    Коза је била хранитељка и зато (им) је требало да нема. Јер (требало је да) потомци тадашњег у град придошлог становништва —  данас нису на својој земљи. Тачније ни на небу — а то је паралелан процес.
    Који је, такође данас, видљив. Кад се не види Крсни ход. 

    Santa Maria della Salute

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *